Živjo prijatelji morjeplovci, moj prvi post. Celo življenje smo doma imeli plovilo, takšno ali drugačno in sedaj gledamo po novem.
Izbiramo med dvema novima:
- Quicksilver 555 ACTIV OPEN
- Jeanneau Cap camarat 5.5 cc
Prosim za mnenja, cenovno sta tu tu, oblika obeh se mi zelo dopade. Gledal sem tudi Prince pa ste pisali, da gre več ali manj za plovilo po celinskih vodah in se na morju ne obnese najbolj.
Všeč so mi tudi in so cenovno tudi OK:
-Marinello Eden 18
-Marinello Fisherman 17 ali 19
Mnenja?
Quicksilver ali Jeanneau
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Quicksilver ali Jeanneau
Živjo,
ja kot praviš sta oba tam tam, ampak moj glas gre vseeno za Cap camarat. Eden se je prodajal en mesec nazaj in bi ga takoj vzel, ampak je bil oglas sam tri dni na mornarju:)...
ja kot praviš sta oba tam tam, ampak moj glas gre vseeno za Cap camarat. Eden se je prodajal en mesec nazaj in bi ga takoj vzel, ampak je bil oglas sam tri dni na mornarju:)...
Oba sta fina čolna višjega kakovostnega razreda. Tudi višina stranic in oblika trupa pri obeh vzbuja zaupanje glede plovbe po valovitem morju. Prince je v obeh pogledih (kakovost izdelave, oblika trupa) verjetno en rang nižje ampak sploh ni slab. To, da so delani samo za jezera je navaden lari fari, ljudje pišejo nekaj na pamet, ker so gledali na Youtube-u en video kako se en Prince čoln vozi po jezeru. Tale bi bil konkurenca tema dvema: https://www.as-boats.si/plovila/prince-535-open/
Sam se odloči ali hočeš BMW, Audi ali Škodo.
Je pa tudi vprašanje motorja, kjer ti za Quicksilver v paketu ponujajo Mercury, pri ostalih dveh imaš pa malo bolj proste roke. Jaz bi za tak čoln za privatno uporabo (malo ur na sezono...) vzel štiri valjni 1500cc motor. Tega Mercury enostavno nima - imaš 1000cc, kar ni dovolj in po tem 2000cc, kar je sicer OK, ampak je (pre)drag in tudi žre ti več kot 1500cc.
Je pa tudi vprašanje motorja, kjer ti za Quicksilver v paketu ponujajo Mercury, pri ostalih dveh imaš pa malo bolj proste roke. Jaz bi za tak čoln za privatno uporabo (malo ur na sezono...) vzel štiri valjni 1500cc motor. Tega Mercury enostavno nima - imaš 1000cc, kar ni dovolj in po tem 2000cc, kar je sicer OK, ampak je (pre)drag in tudi žre ti več kot 1500cc.
bernardv napisal/-a:Oba sta fina čolna višjega kakovostnega razreda. Tudi višina stranic in oblika trupa pri obeh vzbuja zaupanje glede plovbe po valovitem morju. Prince je v obeh pogledih (kakovost izdelave, oblika trupa) verjetno en rang nižje ampak sploh ni slab. To, da so delani samo za jezera je navaden lari fari, ljudje pišejo nekaj na pamet, ker so gledali na Youtube-u en video kako se en Prince čoln vozi po jezeru. Tale bi bil konkurenca tema dvema: https://www.as-boats.si/plovila/prince-535-open/
Hvala za odgovor obema. Malo me muči ker ne najdem kaj dosti o Princu oz. Prinsu, naprodaj pa so samo novi. Mi je sicer zelo lep čoln in je dosti cenejši... razmišljal pa sem o Suzukiju DF100B ki pa je točno to kar si zgoraj napisal. Imam čas do naslednje sezone nekaj pametnega izbrati in kupiti. Mi je pa všeč dizajn vseh teh navedenih čolnov, dosti bolj moderen in zelo odstopa od navadnih fishermanov, ki so isti že 20 let.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Eno mnenje: deli za poševnooke so dragi kot žafran in nemalokrat se čaka tudi več kot en mesec na kak kos da njihova ladja pripelje ker nevem če nimajo skladišč v europi ali pa so slabo založena.
Tisto glede porabe zaradi prostornine nebi glih verjel ker imaš posledično več navora in se uporabi drug prop ki je v potovalki bolj ekonomičen. Če bi pa že bila razlika v porabi bi jo pa pokril s ceno delov...
Tisto glede porabe zaradi prostornine nebi glih verjel ker imaš posledično več navora in se uporabi drug prop ki je v potovalki bolj ekonomičen. Če bi pa že bila razlika v porabi bi jo pa pokril s ceno delov...
Wau, kot bi bral svoje želje za naslednji čoln
Poleg naštetih (še posebej lep mi je novi, od 2019 dalje Marinello fisherman 17) bi na seznam dodal še Saver open 17 in 19 , in pa Saver open 520 (malo manjši) in večji Saver open 585. No in ravno tu pridem do vprašanja zakaj sta Saverja 17 in 19, bistveno dražja od 520 in 585, ali to pomeni, da gre za nižji rang ali sta tudi ta dva OK za svojo ceno? Podobni so potem še Italmar 17 in 19, pa cel kup drugih Italijanov.
Lani sem rental, Oki Boats Barracuda 545 s Hondo 100, ki je lep in se fajn pelje, ampak ima pa kao WA ležišče, ki pa je popolnoma neuporabno, pa še dostop do tja je zaradi ozkega prehoda in sedžev zelo otežen, drugače pa čoln z visokimi stranicami in precej atraktiven, ne vem pa kako se obnese v primerjavi z ostalimi bolj uveljavljenimi.
Lani sem rental, Oki Boats Barracuda 545 s Hondo 100, ki je lep in se fajn pelje, ampak ima pa kao WA ležišče, ki pa je popolnoma neuporabno, pa še dostop do tja je zaradi ozkega prehoda in sedžev zelo otežen, drugače pa čoln z visokimi stranicami in precej atraktiven, ne vem pa kako se obnese v primerjavi z ostalimi bolj uveljavljenimi.
...ma če prav razumem kupuješ NOVO plovilo ?
Če že, gre moj glas vseeno za cap camerat...milsim da je vseeno malo boljše narejena zadeva. quicksilverja sem imel. In ko nam ga je jugo vrgel na obalo in je bilo treba popravljat sem imel malo prilike spoznat kako je narejen
Če pa kupuješ rabljeno...potem imaš pa v tem cenovnem rangu tudi kaj več izbire. predvsem kar se tiče moči in tipa motorja...
Če že, gre moj glas vseeno za cap camerat...milsim da je vseeno malo boljše narejena zadeva. quicksilverja sem imel. In ko nam ga je jugo vrgel na obalo in je bilo treba popravljat sem imel malo prilike spoznat kako je narejen
Če pa kupuješ rabljeno...potem imaš pa v tem cenovnem rangu tudi kaj več izbire. predvsem kar se tiče moči in tipa motorja...
-
navtik_borut
- Admiral
Venturer napisal/-a:Lani sem rental, Oki Boats Barracuda 545 s Hondo 100, ki je lep in se fajn pelje, ampak ima pa kao WA ležišče, ki pa je popolnoma neuporabno, pa še dostop do tja je zaradi ozkega prehoda in sedžev zelo otežen, drugače pa čoln z visokimi stranicami in precej atraktiven, ne vem pa kako se obnese v primerjavi z ostalimi bolj uveljavljenimi.
Tudi jaz sem ga letos rental. S točno takšnim motorjem.
Trije ne tako švoh moški, gospodična in otrok. Brez težav glisirali. Če vzameš še večji motor, pa imaš rezerve več kot dovolj. Je pa 100hp po moje dovolj, če vas ne bo pogosto veliko na čolnu. Je pa res, da čoln ni imel veliko opreme (ni bilo sladke vode, ni bilo verige), kar malenkost zmanjša težo.
Mogoče avtor teme pogleda še za tem čolnom ker je res lep in praktičen.
Meni osebno je tudi kabina ok. Treba je vedeti, da ni namenjena ležanju, temveč hrambi stvari, kar pa je, po mojih kriterijih, super.
Ja Oki je lep, samo jaz sem večjega kalibra in sem se komaj splazil notr v kabino med ozkimi vratci in sedežem,ki je takrat v napoto, drugače pa ja prav pride zaprt prostor:) Če bi lahko izbiral bi imel raje klop kot dva ločena sedeža, kot ima npr saver 17 itd...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov