Elan 435S vs GT495
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Elan 435S vs GT495
Pozdravljeni.
To zimo načrtujem nakup čolna in razmišljam med zgornjima modeloma (sem začetnik).
kot sem razbral, je 495 enih 20cm širši. Zanima me, ali v praksi teh 20 cm pripomore veliko k bočni stabilnosti čolna.
In seveda bom vesel mnenj, ki se nanašajo na omenjena modela oz. če kdo priporoča alternativo
To zimo načrtujem nakup čolna in razmišljam med zgornjima modeloma (sem začetnik).
kot sem razbral, je 495 enih 20cm širši. Zanima me, ali v praksi teh 20 cm pripomore veliko k bočni stabilnosti čolna.
In seveda bom vesel mnenj, ki se nanašajo na omenjena modela oz. če kdo priporoča alternativo
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: Elan 435S vs GT495
495 GT je zvezda proti 435.Povsem drug čoln, dobro se pelje, ima višje boke, kar pomeni manj špricanja in tudi vožnja je dovolj udobna.Le motor mora bit malo močnejši, kot 435, med 75 in 100 konji bo čist ok.
mašinfirer
Glas za 495.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Če izbiraš med tema dvema, sigurno 495 in seveda dovolj močan motor, kot je zapisal že habibi Vll 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Nevem kdo bi izbral sploh 435ko med temi dvemi. Jaz osebno bi pa pogledal še malo širše in kupil čoln ki ima opremo in ne poliestersko kad...
Nabavi Elan 435, snemi šipo, zadaj natakni T4,5, poveži na volanske zajle in boš imel najbolj domorodsko pasaro na vzhodni obali Jardana!
Za kaj drugega to itak ni.
Sicer je pa res trapasto kupovat rabljen gliser in se kasneje ubadat še z motorizacijo. Ker je star je dobro vsaj pogledat v kakem stanju je les v strukturnih ojačitvah in kako je ohranjeno dno-ima zvezdice v gel coatu, na novo nalepljene cunje mate, do kosti odrgnjen gel coat...
Sicer je pa res trapasto kupovat rabljen gliser in se kasneje ubadat še z motorizacijo. Ker je star je dobro vsaj pogledat v kakem stanju je les v strukturnih ojačitvah in kako je ohranjeno dno-ima zvezdice v gel coatu, na novo nalepljene cunje mate, do kosti odrgnjen gel coat...
Jaz prodajam mojega gt495f.
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 06250.-EUR
viewtopic.php?t=17969&postdays=0&postorder=asc&start=15
Elan GT 495F je top čoln v svojem razredu.
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 06250.-EUR
viewtopic.php?t=17969&postdays=0&postorder=asc&start=15
Elan GT 495F je top čoln v svojem razredu.
Drevo pada, zrak nastrada.
grexon napisal/-a:Jaz prodajam mojega gt495f.
Pa je ta motor "dovolj močan" za ta čoln
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Na pokrovu motorja piše 40, v vpisniku piše 29,4 Kw, maksimalna moč motorja na tem čolnu je, če se ne motim 100 hp = cca 75 Kw
Je pa že zgoraj napisal:
Je pa že zgoraj napisal:
habibi Vll napisal/-a:495 GT je zvezda proti 435.Povsem drug čoln, dobro se pelje, ima višje boke, kar pomeni manj špricanja in tudi vožnja je dovolj udobna.Le motor mora bit malo močnejši, kot 435, med 75 in 100 konji bo čist ok.
Motor ima 60 konjev.
Mercury 40/60 EFI
40 konjski imajo 3 cilindre med tem, ko imajo 60 konjski 4 cilindre. Ta ima 4.
40 pa piše, ker je motor delan za naše geografsko območje kamor spada tudi Italija. V Italiji je velika razlika v ceni zavarovanja med 40 ali 60 konjskim motorjem.
Zato ga iz 60.konjev na 40 spustijo z elektroniko (plato). Obstajajo pa tudi 40 konjski s tremi cilindri, ki jih z elektroniko navijajo.
Kar pa se tiče potrebne moči za elan gt495f jo je pa 60 konjev čisto dovolj. Nas je bilo gor tudi 8 (4 odrasli in 4 otroci cca10let)
in smo pluli brez težav, je pa kar rabil, da je zglisiral.
Mercury 40/60 EFI
40 konjski imajo 3 cilindre med tem, ko imajo 60 konjski 4 cilindre. Ta ima 4.
40 pa piše, ker je motor delan za naše geografsko območje kamor spada tudi Italija. V Italiji je velika razlika v ceni zavarovanja med 40 ali 60 konjskim motorjem.
Zato ga iz 60.konjev na 40 spustijo z elektroniko (plato). Obstajajo pa tudi 40 konjski s tremi cilindri, ki jih z elektroniko navijajo.
Kar pa se tiče potrebne moči za elan gt495f jo je pa 60 konjev čisto dovolj. Nas je bilo gor tudi 8 (4 odrasli in 4 otroci cca10let)
in smo pluli brez težav, je pa kar rabil, da je zglisiral.
evo še serijska št. motorja, da lahko preverite: OP555257
Imeli smo GT495f in selvo 70 gor. Ko so otroci malo zrasli in smo se odpravili za nekaj dni potepat s kakšnimi 150 kilami robe za ta namen, s tem motorjem ni več izglisiral in smo ta starejšo hči posodili kolegom na njihov čoln. Ko mi je ta motor zaribal, je bil pa tomos 3 dovolj, da sem se privlekel nazaj. Tako da to, kaj je dovolj moči, je relativna stvar. V tistih časih se je prodajal en 495f s 175 konji zadaj, sicer ne vem, kako so to registrirali, dovoljeno ima do 100. Vsekakor preskusi čoln, preden ga kupiš.
motorni
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Grexon kaj boš kupil? Spet neki da boš lahk obnovil kot si tega? 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov