Marcel_Mastnak napisal/-a:Aegir. Passat ma vlečno silo 1500kg. 1.8T 180ps pa ne vleče nič slabše kot 1.9tdi recimo. Prej boljše.
1800 kg z zavoro 12% klanec
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Marcel_Mastnak napisal/-a:Aegir. Passat ma vlečno silo 1500kg. 1.8T 180ps pa ne vleče nič slabše kot 1.9tdi recimo. Prej boljše.
pinosat napisal/-a:Če se prav spomnim, mislim, da je Teo77 vlekel s Passatom tako težo čolna ( Coverline 640) , ne vem pa, če je imel dizl ali bencinc ...
Teo77 napisal/-a:... Prikolica ima omejitev 80 kmh ne pa 120 kot nekateri vozijo čolne. ...
jozko napisal/-a:Teo77 napisal/-a:... Prikolica ima omejitev 80 kmh ne pa 120 kot nekateri vozijo čolne. ...
Prikolica ima na avtocesti omejitev 100 km/h, če je dobro izdelana in pravilno naložena, tudi 120 km/h ne sme biti problem
SR 290 napisal/-a:Saj navor in moč motorja ni vse, to je še najmanjši problem in kot pravi Aegir, papir vse prenese.
Naša prikolica je dvoosna, prazna tehta 450 kg in ni ga frajerja, ki bi jo z osebnim avtom peljal 200 km, pa pri tem ne bi bil moker od švica! Avto jo lepo potegne, ampak v zavoju ti zaviješ v eno, prikolica hoče v drugo smer. Z S-maxom sem se mučil na pasmater, da sem prazno pripeljal iz Ribnice domov, bratova Mazda RX7 jo je pa z čolnom vred (kakih 2.3 tone) vlekla kot za šalo in ko smo ugotovili, da ni registrirana za tako maso smo jo enkrat kot za šalo vlekli z VW transporterjem, enkrat z Chayenne in velikokrat z fordom F-150. Vsi vlečejo kot za šalo in ni čutit, da bi hotela prikolica po svoje.
AEgir napisal/-a:Papir vse prenese, praksa je pa drugo. Če hočeš "uživat" v vleki rabiš en visok dizel avto. Limuzine so za čolne vlečt šmorn, bencinarji tudi.
Moj jaguar je imel tudi 1800 al neki tazga vlečne sile in je bil katastrofa za čoln vlečt. Zafira A 2.0dti s samo 100 konji je pa čisti užitek za vlačit čoln, prav dan in noč razlika.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov