Pozdravljeni,
Letos smo nabavili malo večjo zadevo,in sicer bayliner 2655 let. 93. Motor mercruiser 5.0 4barrel quadrajet nov vplinjač, noga alpha one gen1. Zadeva je malo starejša,vendar pa zadnjih 7 let ni videla morja.tudi spravljena je bila daleč od morja, za to da se bo nekdo nekoč z njo vozil.....pa do tega ni prišlo in sem jo za ugodno ceno kupil jaz. Zadeva je že v teku obnove nekaj mesecev, sedaj pa sem pred dilemo z motorjem. Motor peto in transom sem vse snel za pretesnit in naredit servis na motorju,sedaj ko je pa je zunaj pa razmišljam mogoče o menjavi motorja. Blok je bil počen in varjen,zadeva je tudi delovala pri predprejšnim lastnikom,ampak imam vseeno pomisleke...
Zaradi porabe in pa zanesljivosti.
Ali bi naredil nazaj ta motor,ali bi ga zamenjal z: 5.7 lx, ali350mag mpi, ali celo dal noter raje kakšnega dizla-mariniziral bmw m57n?tukaj vem da je potrebno še zamenjat nogo in transom-bravo3.
Lp
Motor bayliner 2655
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Motor bayliner 2655
jaz sem imel točno tak čoln z počenim blokom in je bil odlično popravljen in je deloval še dvema lastnikoma za mano. Mogoce pa je prav ta bil moj.
nalepi kakšno sliko.
nalepi kakšno sliko.
Pri meni je imel motor po 500-600 urah slabo kompresijo na srednjih cilindrih. Odločil sem se za generalko in vagal med obnovljenim motorjem in generalko. Odločil sem se za generalko, da bom vedel kaj mam not... no po eni sezoni smo se mučili z vžigom, vplinjačem in vsesorte, pa na konccu ni bilo več kompresije... preplozalo obročke, nekaj ventilov... motor vn in še eno mini generalko z nekaj novimi ventili in novimi obročki... vseskup ni blo zatorej. Kupil sem nov motor...
Wellcraft 2600 Martinique
Po 500-600 urah?!
Očitno so ga zjebali s slabim vzdrževanjem / upravljanjem.
H2O napisal/-a:Po 500-600 urah?!Očitno so ga zjebali s slabim vzdrževanjem / upravljanjem.
Ma ni bil "zjeban", ampak ker so se svečke umazale tolk da niso delale po cca.10 urah je bila diagnoza, da je na srednjih cilindrih (od 8ih) kar precej manjša kompresija. Sedaj bi rekel še kar solidna, ampak dejmo ornk rihtat pa bo mir... no to je bil moj point, da miru ni bilo niti po generalki (enoletni mir) pa pol po še enem posegu z motorjem vn in novimi obročki, ventili, tesnili, brušenjem glav ipd. Nov motor že v štartu bi mi prihranil polovico denarja, ogromno truda in dal dve sezoni na vodi, ki jih prakitčno ni bilo. Seveda je to moj nauk, barko bom mel še letos, potem pa rastem in nekdo bo naredil srečni nakup z vsem novim...
Wellcraft 2600 Martinique
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti