nakup izvenkrmni motor 60 km
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
nakup izvenkrmni motor 60 km
razmišljam o nakupu novega izvenkrmnega motorja 60 km to je max za moj čoln kero znamko priporočate in kje ga nabavit
-
stangarbojan
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: TURJAK
Re: nakup izvenkrmni motor 60 km
Jaz sem imel podoben primer max.60,odločil sem se za Yam 40\70 ,dve sezoni b.p. in ni mi žal,seveda moram povedati,da drugih možnosti nisem uporabil.Več boš izvedel od ostalih komentatorjev in njihovih izkušenj,ti pa ..??srečno pri izbiri.
Lp.Bojan
Lp.Bojan
Coastliner
Dandanes tistega, ki ga lahko dobiš v doglednem času
Je pa tako, Merc in Yamaha sta 4 cilindraša, od teh dveh je Yamaha bolj ugljen motor, a dražji. Honda in Suzuki imata 3 cilindre, kar se pozna tako na navoru (manj) kot tudi pri porabi (je nižja).
Nabavi ga pa tam, kjer ga boš tudi servisiral oziroma kjer ti ga bodo montirali na čoln.
Je pa tako, Merc in Yamaha sta 4 cilindraša, od teh dveh je Yamaha bolj ugljen motor, a dražji. Honda in Suzuki imata 3 cilindre, kar se pozna tako na navoru (manj) kot tudi pri porabi (je nižja).
Nabavi ga pa tam, kjer ga boš tudi servisiral oziroma kjer ti ga bodo montirali na čoln.
Za razmislek bi še dodal Tohatsu motor. 60km verzijo se dobi za manj kot 6k€. Je pa samo 3 valjni, 866ccm tako da verjetno bi sam šel tudi na kak Mercury marine ker dobiš 4 valjni, slabih 1000ccm pri 60km verziji.
Je pa res smešno kako proizvajalci kombinirajo motorne bloke in nazivne moči. Sem malo nazaj gledal tohatsu ko ima pri 60km zgoraj naveden blok a pri 70km verziji uporabljajo že 4 valjni, slabih 2000ccm blok. Razlika v km je zelo majhna (hitro bi rekel da je zanemarljiva) a v praksi čisto drug svet. In zanimivo tudi razlika v ceni ni tako velika kot je razlika v motorju.
Je pa res smešno kako proizvajalci kombinirajo motorne bloke in nazivne moči. Sem malo nazaj gledal tohatsu ko ima pri 60km zgoraj naveden blok a pri 70km verziji uporabljajo že 4 valjni, slabih 2000ccm blok. Razlika v km je zelo majhna (hitro bi rekel da je zanemarljiva) a v praksi čisto drug svet. In zanimivo tudi razlika v ceni ni tako velika kot je razlika v motorju.
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Jaz sem imel 40/60 Mercuri PRO in bil ful zadovoljen... res super... in če bi se odločal še 1x, bi vzel isto.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost