NKG svečke
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
NKG svečke
zanima me zakaj je takšna razlika med svečkami NGK LKR6E cena je od 7.70€ do 29.99€ za komad, kako je to mogoče
a so kakšne razlike med temi tipi , rabim za mojo F130
hvala
primer
https://www.bartog.si/svecka-vzigalna-n ... 35577.aspx
ali
https://www.mx-shop-deli.si/vzigalna-svecka-ngk-lkr6e
a so kakšne razlike med temi tipi , rabim za mojo F130
hvala
primer
https://www.bartog.si/svecka-vzigalna-n ... 35577.aspx
ali
https://www.mx-shop-deli.si/vzigalna-svecka-ngk-lkr6e
Re: NKG svečke
Cenejše so navadne, dražje imajo pa iridij na kontaktih kjer preskakuje iskra. Ideja je da so za dlje.
Če iridijeve niso striktno predpisane je bolje navadne večkrat zamenjat po mojem mnenju.
Če gre pa za popolnoma enako oznako je pa verjetno nateg neke vrste. V eurotonu je okol 19€.
Če iridijeve niso striktno predpisane je bolje navadne večkrat zamenjat po mojem mnenju.
Če gre pa za popolnoma enako oznako je pa verjetno nateg neke vrste. V eurotonu je okol 19€.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
LKR6E je pač točna oznaka svečke in ni različnih tipov pod to oznako. Suzuki jih uporablja na novih 4 cilindrskih 2.9 litrskih motorjih. Pri njih pa stanejo okoli 13 eur.
Prvi link je LKR6E-9N.
N pomeni "special design firing end construction".
N pomeni "special design firing end construction".
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
moj sin je vcasih dirkal Kros in honda je delala max samo na eno vrsto svecke cena ohhoho ta svecka je sla u K..... če si samo malo zajebal gas in ni bilo nadomestka
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Če je iridium ima na koncu EIX ali EX. Navadna ima samo E.
Eni japonski cvajtakterji sam trokirajo ja če ni iridium svečka. Husqvarna pa dela na vsako recimo. Avto na lpg tud ponavadi (ne nujno) dela samo na iridium.
Eni japonski cvajtakterji sam trokirajo ja če ni iridium svečka. Husqvarna pa dela na vsako recimo. Avto na lpg tud ponavadi (ne nujno) dela samo na iridium.
ok, ne razumem prav
kaj potem predlagate, kupim najcenej če so enake, ker je razlika enormna
kaj potem predlagate, kupim najcenej če so enake, ker je razlika enormna
mi smo potem za turisticno voznjo montirali svečko od alfa romeo z tremi elektrodami in je bil najboljši približek oz najbolj se je obnesla
igorb napisal/-a:mi smo potem za turisticno voznjo montirali svečko od alfa romeo z tremi elektrodami in je bil najboljši približek oz najbolj se je obnesla
kakšen Alfa Romeo
a mi podaš odgovor? kakšna je razlika med svečko za 7€ in tisto za 29€??
MareC napisal/-a:a mi podaš odgovor? kakšna je razlika med svečko za 7€ in tisto za 29€??
Une za 7 ni na zalogi
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
pozdravljen
nisem mehanik zato je moj odgovor laicen in mi je žal če sem nekoga užalil z mojim neznanjem ne vem kakšno zvezo ima verjetno edino to da sta oba motorja z notranjim izgorevanjem in da obe svečki ustvarita neko iskro,alfa romeo motorji (twin spark) imajo svečko z tremi elektrodami ma koncu in ta svečka se je najbolj obnesla,vendar ni imela najboljši izkoristek oz performance.
odgovor na drugi del
razlika po mojih laicnih izkušnjah z hondo z predpisano in dražjo svečko je v tem: motor šel hitreje na obrate in imel boljše pospeške vendar je to izkoristil res dober voznik,kje je ta razlika pri navticnem motorju kjer spet po mojih izkušnjah, dviguješ obrate in glisiraš do cilja ne bi znal odgovoriti oz bo moral odgovoriti nekdo ki to uporablja na morju,verjetno je nekje če jo je nekdo predpisal,mogoče ima proizvajalec motorjev dogovor z proizvajalcem svečk in mu dobavi svečke za prvo vgradnjo poceni če ta predpiše da mora kasneje kupec vgradit točno določen rez. del.
vendar ponavljam moje izkušje govorijo da so z predpisano svečko rezultati boljši,vendar ostane zmeraj razmerje cena kvaliteta oz bosna tomos kar ni nujno slabo z vidika trajnosti
lep pozdrav
nisem mehanik zato je moj odgovor laicen in mi je žal če sem nekoga užalil z mojim neznanjem ne vem kakšno zvezo ima verjetno edino to da sta oba motorja z notranjim izgorevanjem in da obe svečki ustvarita neko iskro,alfa romeo motorji (twin spark) imajo svečko z tremi elektrodami ma koncu in ta svečka se je najbolj obnesla,vendar ni imela najboljši izkoristek oz performance.
odgovor na drugi del
razlika po mojih laicnih izkušnjah z hondo z predpisano in dražjo svečko je v tem: motor šel hitreje na obrate in imel boljše pospeške vendar je to izkoristil res dober voznik,kje je ta razlika pri navticnem motorju kjer spet po mojih izkušnjah, dviguješ obrate in glisiraš do cilja ne bi znal odgovoriti oz bo moral odgovoriti nekdo ki to uporablja na morju,verjetno je nekje če jo je nekdo predpisal,mogoče ima proizvajalec motorjev dogovor z proizvajalcem svečk in mu dobavi svečke za prvo vgradnjo poceni če ta predpiše da mora kasneje kupec vgradit točno določen rez. del.
vendar ponavljam moje izkušje govorijo da so z predpisano svečko rezultati boljši,vendar ostane zmeraj razmerje cena kvaliteta oz bosna tomos kar ni nujno slabo z vidika trajnosti
lep pozdrav
Nazadnje spremenil igorb, dne Pe Maj 07, 2021 08:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Še mnenje iz moje prakse preverjeno!
Zadnjih 15let imam Yamaho, prvo 115hp nato že 4 leta 150hp,probal sem obe svečke (poceni in dražje)
pa ni nobene opazne razlike !Tako da uporabljam cenejše menjam jih na3 sezone pa so kot nove na sezono naredim
150 do 200ur. Na splošno odkar imam na plovilu Yamaho nimam nobenih težav!
Zadnjih 15let imam Yamaho, prvo 115hp nato že 4 leta 150hp,probal sem obe svečke (poceni in dražje)
pa ni nobene opazne razlike !Tako da uporabljam cenejše menjam jih na3 sezone pa so kot nove na sezono naredim
150 do 200ur. Na splošno odkar imam na plovilu Yamaho nimam nobenih težav!
Kapitanova beseda je zakon!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Vse kar predpisuje proizvajalec je dovoljeno dat v motor neglede na ceno. Kaj bo kdo vgradil je njegova možnost izbire.
Oznaka zadaj 9N je samo razmik med elektrodama podan v desetinkah mm. Za nekatere motorje je potrebno več, recimo 0.9, ali pa 1.0 razmak... Ni pa to nič kritično, lahko tudi tisto iz 0.7 raztegneš na 0.9.
Jaz še nobene svečke v življenju nisem montiral, da bi jo direkt zategnil iz škatle. Vsaka gre skozi roke in fino štelanje razmika po navodilih proizvajalca...
Za navaden motor kot je tvoja Yamaha zagotovo ni potrebna neka orto huda, super truper platinum svečka. Pomembna je samo toplotna vrednost in pa razdalja med elektrodama kot piše v service manualu (verjetno okrog 0.7 mm).
Vse ostalo je metanje denarja v morje!
Druga zgodba so pa naviti racing 2T in 4T motorji, tam je svečka bistvenega pomena, kot so napisali že pred mano. Se še spomnim Tomos elektronskega vžiga in blokade vrtljajev, ki smo jo by-passirali z zmanjševanjem razdalje... Na kvalitetno navitem 50 ccm z Dellorto 22 je bilo treba iti na razmak 0.35, da se je zavrtel v vrtljaje o katerih pri Tomosu niso razmišljali.

Jaz še nobene svečke v življenju nisem montiral, da bi jo direkt zategnil iz škatle. Vsaka gre skozi roke in fino štelanje razmika po navodilih proizvajalca...
Za navaden motor kot je tvoja Yamaha zagotovo ni potrebna neka orto huda, super truper platinum svečka. Pomembna je samo toplotna vrednost in pa razdalja med elektrodama kot piše v service manualu (verjetno okrog 0.7 mm).
Vse ostalo je metanje denarja v morje!
Druga zgodba so pa naviti racing 2T in 4T motorji, tam je svečka bistvenega pomena, kot so napisali že pred mano. Se še spomnim Tomos elektronskega vžiga in blokade vrtljajev, ki smo jo by-passirali z zmanjševanjem razdalje... Na kvalitetno navitem 50 ccm z Dellorto 22 je bilo treba iti na razmak 0.35, da se je zavrtel v vrtljaje o katerih pri Tomosu niso razmišljali.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kolegu sem zrihtal staro štirko. Mal kanale in resonančno komoro v original izpuhu pa elkota tak da mu z 4 brzinam gre nekje 70. Bosne in schampion svečke je kurlo za hec. Potem smo dali not bosch od vw hrošča ki ima višjo toplotno vrednost in še danes dela tista ki smo jo dali not prvič.
Tisto na 2,3,4 elektrode ni ponavadi nič boljša. Tista ima prednost da se ne obrablja tolk hitro ker ima več elektrod sicer gre pa za isto robo kot pri eni elektrodi.
Tisto na 2,3,4 elektrode ni ponavadi nič boljša. Tista ima prednost da se ne obrablja tolk hitro ker ima več elektrod sicer gre pa za isto robo kot pri eni elektrodi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Viki in 1 gost