rabljen motor
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
rabljen motor
Katero znamko rabljenega motorja mi priporočate moč 60 km 4 taktni
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: rabljen motor
Meni je najljubša znamka BMW, zato jo priporočam. Dober zvok pa ima tudi Moto Guzzi in Harley.
Glede na to, da je to morjeplovski forum ... če si morda mislil pa motor za čoln in naj uganem... morda izvenkrmnega(?), potem pa mislim, da nimaš kaj dosti razmišljat in vzemi Yamaho pri Rožeju v Trzinu.
Ja izvenkrmnega ja sem pozabu napisat
. Kaj ma Rožej tudi rabljene motorje
Poklici pa povprasaj
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
Poglej tudi kaj na sosednjo/italjansko stran. Če greš v nakup izven Navtike Rožej pa vseeno poskušaj Dakija sabo zvlečt za pregled. 
Jaz sem za Mercury. Cenejše, ameriško (kitajsko?), včasih gre kaj narobe, tako, da ti na dopustu ni dolgčas,,, 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Wisdom, enkratn komentar! 
Pozdravljeni! Mi lahko kdo svetuje katere dokumente je potrebno priložiti pri uvozu rabljenega izvenkrmnega motorja iz Italije, pri registraciji v SLO?
Račun (ali kupoprodajno pogodbo) in originalen CE certifikat (po italiansko: certificato di conformita CE).
H2O napisal/-a:Račun (ali kupoprodajno pogodbo) in originalen CE certifikat (po italiansko: certificato di conformita CE).
pozabil si dopisat OVERJENO, račun za zavarovanje ali reg. plovila oz motorja
kupoprodajna v določenih pokrajinah gre skozi, ponekod ne , tam je rešitev notar, ki pa bo težko overil kupoprodajno, prej kakšno darilno z klavzulo....
ni tako preprosto, zato raje prej pripravi več scenarijev
Jaz sem letos kupil v IT. Račun in certifikat je bil dovolj.
Zummel napisal/-a:Jaz sem letos kupil v IT. Račun in certifikat je bil dovolj.
ja račun od posrednika je načeloma dovolj, če dela pa pogodbo direktno s kupcem, pa mora upoštevat, kar sem zgoraj napisal
Če sem pravilno razumel je očitno težava z notarskim overjanjem kupoprodajne pogodbe. Torej, če kupuješ od fizične osebe je najbolje poiskati posrednika, ki ti potem izda račun ali obstaja še kakšna druga možnost?
mitja62 napisal/-a:Če sem pravilno razumel je očitno težava z notarskim overjanjem kupoprodajne pogodbe. Torej, če kupuješ od fizične osebe je najbolje poiskati posrednika, ki ti potem izda račun ali obstaja še kakšna druga možnost?
obstaja več njih, ki gredo skozi na upravni enoti z overitvijo podpisa in upravno takso 15-17€
kupopradajhnih pogodb ne overja nihče
Jaz sem lani kupil v Trstu starega 2-takterja, od fizične osebe. Sem se prej pozanimal na kapetaniji v Kopru kaj potrebujem za vpis pri nas. Sem potreboval certifikat od motorja in neko pogodbo (ne vem več naziva, ve pa ga na kapetaniji) sva izpolnila, ki jo je potem prodajalec overil pri njih na občini (16 evrov). To mi je naknadno poslal po pošti. Vpis brez problema.
Tako sem jaz prišel skozi. Ko veš kaj potrebuješ točno, kontaktiraš prodajalca in naj poizve, kje lahko to overi pri njih. Tisto pogodbo sem pa našel na spletu in sem že imel pripravljeno.
Lp
Tako sem jaz prišel skozi. Ko veš kaj potrebuješ točno, kontaktiraš prodajalca in naj poizve, kje lahko to overi pri njih. Tisto pogodbo sem pa našel na spletu in sem že imel pripravljeno.
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost