Samogradnja Grašo (kit)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Samogradnja Grašo (kit)
Imate kakšne izkušnje ter kolikšen proračun je primeren. Ter ( je še prezgodaj) kakšen motor bi priporočili, jaz vidim nekje 125 Yanmarja. Ko bom izbiral sidro in kompas, se spet oglasim, čez nekaj let, hehe...
Kit izvedba
Pozdravljeni Morjeplovci!
Zanima me kaksna je cena v kit izvedbi Graso-ta 20?
Ce imas kaksno sliko mogoce za poslat?
Hvala!
LP
Zanima me kaksna je cena v kit izvedbi Graso-ta 20?
Ce imas kaksno sliko mogoce za poslat?
Hvala!
LP
-
mornarcek
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Gorenjska-Dalmacija
Cena kita, ki vključuje:
korito ( steklo-plastika)
paluba-termanto 10mm
pregrada sidrnika
komandni pult
račji kljun
ojačitev trupa
notranje stene kabine in nadkabine z obdelavo
predpriprava ležišča v kabini
pokrov motorja
kuhinjski poliesterski pult
okna kabine in nadkabine, drsna vrata salona
kopalna ploščad-platforma
cca 13.000 z ddv
korito ( steklo-plastika)
paluba-termanto 10mm
pregrada sidrnika
komandni pult
račji kljun
ojačitev trupa
notranje stene kabine in nadkabine z obdelavo
predpriprava ležišča v kabini
pokrov motorja
kuhinjski poliesterski pult
okna kabine in nadkabine, drsna vrata salona
kopalna ploščad-platforma
cca 13.000 z ddv
Jaz ti omenjene barke sploh ne priporočam, ker ima bistveno slabše performanse kot konkurenčne HR barke. Vsekakor pa je bolje 23 kot 20, 20 je premajhen.
Če te zanima podobna barka, poglej Betina 700, bistveno močnejša barka in kvalitetnejša plastika, kod Grašo 23,teža cca 2.7t, končna brzina 23 vozlov, z motorjem 150HP, kar je hitreje kot Antares 7, Arvor in ostala podobna konkurenca z enakim motorjem, je pa tudi zelo stabilna in se ne nagne pri polnem zavoju pri max brzini, premec pa je spuščen nizko in ne potiska morja. Trup nima flapsov, ker jih ne rabi, so res zadeli podvodni del.
Tudi cenovno, jer kit najcenejši od ostale HR konkurence v tem razredu, pod kit pa je mišljeno vse predelne stene, večino v konktraštampi, vse ostalo kar pa ni, je pa v topcoatu. Pri ostali konkurenci ni čisto tako.
Sem bil pred pol leta pred podobno odločitvijo, pa sem v podrobnosti preučil vse te HR barke in se na koncu odločil za B700, ni mi žal.
Motor pa vsekakor 150HP in ne manj, tako da gre potovalno 17-18 vozlov, pri cca 3000 obratov.
http://www.manikela.hr/
Če te zanima podobna barka, poglej Betina 700, bistveno močnejša barka in kvalitetnejša plastika, kod Grašo 23,teža cca 2.7t, končna brzina 23 vozlov, z motorjem 150HP, kar je hitreje kot Antares 7, Arvor in ostala podobna konkurenca z enakim motorjem, je pa tudi zelo stabilna in se ne nagne pri polnem zavoju pri max brzini, premec pa je spuščen nizko in ne potiska morja. Trup nima flapsov, ker jih ne rabi, so res zadeli podvodni del.
Tudi cenovno, jer kit najcenejši od ostale HR konkurence v tem razredu, pod kit pa je mišljeno vse predelne stene, večino v konktraštampi, vse ostalo kar pa ni, je pa v topcoatu. Pri ostali konkurenci ni čisto tako.
Sem bil pred pol leta pred podobno odločitvijo, pa sem v podrobnosti preučil vse te HR barke in se na koncu odločil za B700, ni mi žal.
Motor pa vsekakor 150HP in ne manj, tako da gre potovalno 17-18 vozlov, pri cca 3000 obratov.
http://www.manikela.hr/
Donat 800
Mi lahko kdo pove kaj vec o tem donatu 800?
Kit verzija pride 15.000,00€
Betino 700 sem gledal, mi je tudi zelo vsec!
Hvala za info.
LP
Kit verzija pride 15.000,00€
Betino 700 sem gledal, mi je tudi zelo vsec!
Hvala za info.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov