prednosti hrvaške registracije

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Jun 18, 2009 01:10

Koliko kun pa je bilo potrebno, da ste jih legalno obšli? :D :D :D
Hecam se !!!

Jaz sem pred leti imel problem, ker smo se z najeto pasaro na Pagu vozili v bližnji zaliv. Ustavila nas je policija in seveda razen izpita, prometnega in opreme nismo imeli nič več. Najbolj jih je zanimalo dovoljenje lastnika za uporabo čolnička. Tega seveda nismo imeli, ker smo se vozili samo slabo miljo stran. V bistvu so takrat pregledovali ali lastniki dajejo legalno v najem čolne in za to plačujejo davke. Odnesli smo jih z 300 kun kazni, lastnik pa je moral k sodniku za prekrške.
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Če Jun 18, 2009 08:56

Zanimivo, niti pomislil nisem, da pri rentanju potrebuješ morda kako pisno dovoljenje lastnika.
Pred dvema letoma sem rental mali gliser od domačina, in razen osnovnih papirjev čolna mi ni dal nič drugega. Torej bi lahko imel probleme s policijo.
Pazite vsi, ki boste mogoče rentali, izgleda da je veliko črnega oddajanja.
LaMike
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a LaMike » Če Jun 18, 2009 15:26

Stojko; Nič :mrgreen: Res je, da smo takrat morali na drugi mejni prehod ampak nam je eden o carinikov zaupal tehniko, ki jo sedaj uporabljamo in se lahko pod nosom obrišejo ( do zdaj so še vedno samo na naši strani bile težave, nikoli na hrvaški). :D
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jun 18, 2009 15:49

LaMike napisal/-a: ampak nam je eden o carinikov zaupal tehniko, ki jo sedaj uporabljamo in se lahko pod nosom obrišejo ( do zdaj so še vedno samo na naši strani bile težave, nikoli na hrvaški). :D

In to je :!: :?:
Ure dnevi leta tečejo....
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jun 18, 2009 15:52

Tajna :lol: . Pri masovnem izvajanju te "obvoznice", bi se HR hitro domislili nekega "zakona" :wink: .
Malo heca ( pa resnice).
LP
LaMike
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a LaMike » Če Jun 18, 2009 16:16

Javna tajna :twisted:
Atilone; v Slo. je problem, ne na Hr strani. :D
RibAr
Desetnik
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a RibAr » Sr Feb 24, 2010 10:58

Še eno vprašanje: napisano je bilo, da so ob nakupu uvoženega plovila na Hrvašem dajatve zaradi višje stopnje DDV in carine precej višje kot v SLO. Kaj pa če kupiš novo plovilo njihove, domače proizvodnje, potem carina odpade, plačaš samo PDV (22%) in še kak davek..???

Npr. za pasaro 5 m z 10 KM.

Ali bi se potem splačalo čoln registrirati tam ali ga uvoziti in registrirati pri nas, kaj bi prihranil (če sploh kaj)?

Seveda potem čolna ne morem peljati domov, ne da bi ga uvažal, to je glavni problem, če prav razumem in če ga potem peljem nazaj, ga moram spet uvoziti na HRV, a ne? Skratka problemi...

Kako pa je s SLO izpitom, če je čoln registriran pod HR zastavo?

Lep pozdrav vsem.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Feb 24, 2010 11:13

RibAr, o tem je bilo že napisano in če se ne motim ( me bo že kdo popravil, če je ostalo tako ), za registracijo čolna pod HR zastavo, moraš imeti njihovo državljanstvo, ali firmo v HR.
LP
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Sr Feb 24, 2010 11:26

Zadeva bo verjetno bistveno drugačna KO in ČE vstopi HR v EU.. :?:
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Feb 24, 2010 11:35

Dve leti nazaj, sem napisal, da takoj podpišem za njihov vstop v EU. A veste koliko denarja bi se v teh dveh letih privarčevalo zaradi raznih sestankov , doma in na mednarodni ravni. Kar v milione € bi šlo.
LP
RibAr
Desetnik

OdgovorNapisal/-a RibAr » Sr Feb 24, 2010 12:37

ja, žal je res tako... tudi jaz takoj podpišem vztop sosedov v EU.

mislim, da glede državljanstva in registracije ni nobenih sprememb (firma ali državljanstvo).
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Feb 24, 2010 13:11

Za registracijo na hrvaško zastavo ne potrebuješ njihovega državljanstva-še veseli so, če pride kak tujec in jim prinese denar, se pa trenutno ne splča zaradi trošarin.
Če se že odločiš za nakup plovila na hr. porebuješ le nekoga z stalnim prebivališčem na hr.,ki ga pooblastiš, da bo sprejemal pošto v zvezi z plovilom. Pa prikolice ne moreš registrirat nase (ker je cestno vozilo), jo moraš uvozit v Slo., ali pa goljufati in namestiti tretjo tablico od avta (za prikolice do750 kg)
mirno morje
lynx
Višji štabni praporščak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a lynx » Sr Feb 24, 2010 14:21

a niso zdej neki spremenili teh trošarin?!?
l.p. Rok
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Feb 28, 2010 13:16

Pred petimi leti sem kupil jadrnico od hrvata. Ohranil sem HR registracijo, edino prepisal sem jo iz Murterja v Pulo. Prejšnji lastnik je dobil cenilca, kateri je opravil cenitev plovila. Z overjeno pogodbo sva šla v kapetanijo v Šibenik, kjer so meni odprli nekakšno davčno številko, ter izdali položnico za 5% davka. Nisem rabil nobenega naslova na HR, ali pooblaščenca. Tudi cena samega postopka je bila zanemarljiva. Z vsemi papirji sem v Puli dobil novo registracijo. Še največ časa in živcev sem porabil za fizično zamenjat registracijo na jadrnici. Položnice, za davek na plovila, mi enkrat letno pošiljajo na domači naslov.
Kar se tiče prednosti: ne rabim vinjete, popisa posadke, plovnega dovoljenja. Vsakih pet let, to sem lani opravil, naredim tehnični pregled, in to je vse. Lahko vozim kogarkoli, če pridejo slučajno prijatelji na obisk, mi ni treba v kapetanijo, ali še slabše, se opravičit ker sem bonus že izpolnil.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Feb 28, 2010 22:23

Z hrvaško registracijo se zelo zmanjša možnost šikaniranja policije, kapetanije (predvsem mislim na tiste, ki niso blizu meja) in koncesionarjev.
Žalostno a resnično.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov