Sem lastnik Baylinerja 2452 classic. Nujno pootrebujem podatek o teži tega plovila. Na internetu sem izbrskal različne pšodatke od 2000 kg, pa 2100 kg, največkrat se pojavi podatek 2400 kg (najdeno na boat shopu) pa do 2500kg.
Podatek potrebujem, ker grem verjetno jutri naročit izdelavo prikolice, NDM pa bi želel čimmanjšo homologirano, ker v tem primeru pride v poštev več vozil za vleko, nebi pa rad prišel v navzkriž z zakonom, ali še slabše v primeru problemov z zavarovalnico.
Po nasvetu prijatelja, ki se že več kot 30 let ukvarja z vleko bom v vsakem primeru naročil dve osovini z nosilnostjo 1500 kg, torej NDM prikolice bo 3000 kg - zaradi varnejše vožnje, želim pa homologacijo na manj oz. idealno bi bilo na NDM 2500, vendar se bojim, da je Bay pretežak.
Hvala za morebiten točen podatek. Če bi gdo želel več podatkov o plovilu (vpisni list - PI 103).
Teža plovila
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
Teža plovila
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Verjetno teža varira glede na motor, mogoče tukaj kaj najdeš( http://www.bayliner.com/get/id/83). A nima nobene tablice s tehničnimi podatki?
- Savo1953
- Admiral
Hvala..... Izgleda da bo podatek 2400 kg, ki se največkrat pojavi tudi pravi........
Se pravi kar prikolico za 3000 NDM!!!
P.S.
Tablico verjetno ima. Kupil sem ga konec januarja. Je v marini na suhem in od takrat nisem bil pri njemu. Ko dobim "prikolo" ga pripeljem domov in v dveh mesecih spedenam da bo špica
Se pravi kar prikolico za 3000 NDM!!!
P.S.
Tablico verjetno ima. Kupil sem ga konec januarja. Je v marini na suhem in od takrat nisem bil pri njemu. Ko dobim "prikolo" ga pripeljem domov in v dveh mesecih spedenam da bo špica
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
Se sploh splača it v tako prikolico, ali je ugodneje naročit 2x prevoz+ dvigalo, verjetno se take barke razen za generalni "remont", ne vozi veliko okoli
drugače pa kot "zanimivost" - od manjših terencev ima Hyunday-ev galoper 3t homologacijo ....... samo bolj malo pomaga, pri samo 100 konjih motorja
drugače pa kot "zanimivost" - od manjših terencev ima Hyunday-ev galoper 3t homologacijo ....... samo bolj malo pomaga, pri samo 100 konjih motorja
- Savo1953
- Admiral
Masa prikolice je 510 kg......... Se pravi da smo na sami meji..
Vodo in gorivo bomo točili tik pred spustom v morje...
Problem je ker je zelo malo vozil (razen tovornih), ki smejo vleči 3000 kg po homologaciji, potem je treba imeti še originalno kljuko homologirano za 3000 kg....
No zdej ni več dileme, tudi homologiral bom na 3000 kg, če ne mam res lahko probleme..........
Vodo in gorivo bomo točili tik pred spustom v morje...
Problem je ker je zelo malo vozil (razen tovornih), ki smejo vleči 3000 kg po homologaciji, potem je treba imeti še originalno kljuko homologirano za 3000 kg....
No zdej ni več dileme, tudi homologiral bom na 3000 kg, če ne mam res lahko probleme..........
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
gorenjc napisal/-a:Se sploh splača it v tako prikolico, ali je ugodneje naročit 2x prevoz+ dvigalo, verjetno se take barke razen za generalni "remont", ne vozi veliko okoli
Res je.Jaz sem mojega pripeljal z galoperjem.Teža čolna 2400 bruto, prikolica 3T NDM. vse super samo motor ima pa avto res švoh.
- Savo1953
- Admiral
[quote="gorenjc"]Se sploh splača it v tako prikolico, ali je ugodneje naročit 2x prevoz+ dvigalo, verjetno se take barke razen za generalni "remont", ne vozi veliko okoli
Glede na to, da ima boljša polovica strah pred morjem je bil kompromis pred tremi leti tak da sva kupila apartma in barko. Plovilo sva koristila za dnevni namen.. Letos sva pač zamenjala plovilo in stvari so se spremenile..
Plovilo bo 9 mesecev v suhi marini in 3 na vodi. V času, ko bo v suhi marini bo tudi na prikolici (podložena - razbremenjene osovine). Vožnje bodo kratke - od dvigala do suhe marine. Letos bi ga sicer pripeljal v SLO - domov in uštimal, drugo leto še ne vem (registracija-(mogoče se dogovorim, da jo opravim kar v CRO - menda se da)) ostalo pa bo v suhi marini.
Ja zakaj?? - Cena (dvig,suha marina in spus- letno 600.- EUR) (marina cca 2200) letno. Tako da se prikolica relativno hitro povrne..
Res da mi odpade plovba v zimskih mesecih (pa me tudi veliko ne vleče)
Glede na to, da ima boljša polovica strah pred morjem je bil kompromis pred tremi leti tak da sva kupila apartma in barko. Plovilo sva koristila za dnevni namen.. Letos sva pač zamenjala plovilo in stvari so se spremenile..
Plovilo bo 9 mesecev v suhi marini in 3 na vodi. V času, ko bo v suhi marini bo tudi na prikolici (podložena - razbremenjene osovine). Vožnje bodo kratke - od dvigala do suhe marine. Letos bi ga sicer pripeljal v SLO - domov in uštimal, drugo leto še ne vem (registracija-(mogoče se dogovorim, da jo opravim kar v CRO - menda se da)) ostalo pa bo v suhi marini.
Ja zakaj?? - Cena (dvig,suha marina in spus- letno 600.- EUR) (marina cca 2200) letno. Tako da se prikolica relativno hitro povrne..
Res da mi odpade plovba v zimskih mesecih (pa me tudi veliko ne vleče)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov