3 leta sem imel vikinga 299cm in yamaha 4km2T. Sedaj pa sem prešel na malce večjo zadevo, za katero upam da se bomo lahko tudi smučali. Gumenjak je nov, firme Grand ranger r420 več si lahko pogledate na naslednjem linku : http://www.calypsonautica.com/grand/ranger.htm motor pa je Yamahin tudi nov in sicer 30AETL - 4T.Kupil sem tudi krmilno konzolo.Po besedah prodajalca naj bi se dalo smučat brez problema. Vem da čoln ni najbolsi ker nima trdnega dna, ampak zaradi prostorske stiske druga ni prislo u postev! Zanimajo me predvsem vaša mnenja glede izbire čolna in motorja! Ter ali mislite da bo motor dovolj močen ali ne? za vse odgovore se vam zahvaljujem
Gumenjak Grand R420
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Gumenjak Grand R420
Pozdravljeni! sem nov na forumu!In sem si dovolil odpreti to temo. Zanimajo me vaša mnenja glede omenjenega gumenjaka!
3 leta sem imel vikinga 299cm in yamaha 4km2T. Sedaj pa sem prešel na malce večjo zadevo, za katero upam da se bomo lahko tudi smučali. Gumenjak je nov, firme Grand ranger r420 več si lahko pogledate na naslednjem linku : http://www.calypsonautica.com/grand/ranger.htm motor pa je Yamahin tudi nov in sicer 30AETL - 4T.Kupil sem tudi krmilno konzolo.Po besedah prodajalca naj bi se dalo smučat brez problema. Vem da čoln ni najbolsi ker nima trdnega dna, ampak zaradi prostorske stiske druga ni prislo u postev! Zanimajo me predvsem vaša mnenja glede izbire čolna in motorja! Ter ali mislite da bo motor dovolj močen ali ne? za vse odgovore se vam zahvaljujem

lp
Gumenjaka ne poznam, vendar dvomim, da nebi bil dober.Glede motorja pa bi se sam raje odločil za 40 KM ,kolikor dovoljuje proizvajalec.
Drugače pa mislim, da se bo tudi z 30 KM dalo smučati,samo v čolnu ne bo smelo biti preveč oseb . Vseeno sem mnenja, da bo to kar uporabna igrača in privoščim obilo užitkov v naslednji sezoni.
Drugače pa mislim, da se bo tudi z 30 KM dalo smučati,samo v čolnu ne bo smelo biti preveč oseb . Vseeno sem mnenja, da bo to kar uporabna igrača in privoščim obilo užitkov v naslednji sezoni.
Tudi sam upam da bo temu tako. Čoln bi dopuščal 40km....ampak ni denarja....
gumenjaki grand naj bi bili vredo, izdelani so iz hypalona. so pa še kar cenovno ugodni! sicer pa kaj več bo morda povedal kdo izmed vas ki ima več izkusenj
sam sem še zelo zelen kar se tice čolnov nasploh
BTW- tale forum sem odkril šele danes in je res uporabna zadeva! Hvala vsem
BTW- tale forum sem odkril šele danes in je res uporabna zadeva! Hvala vsem
lp
Zdravo. Najprej čestitke za nakup.
Verjetno bo ok. Smučal boš že samo če imaš konzolo in sedez ti predlagam da zrcalo privežeš nekako na sedež ker pri smuki boš rabil malo večjo hitrost in ker ima čoln mehek se bo najverjetneje malo zvijal.(morda ne) in to ti vleče motor dol. Pomagaj zrcalu malo. jaz sem imel izkušnjo tako, da mi je na skoraj novem čolnu na quicksilverju odstoplo zrcalo. Hvala bogu da do konca na suhem, če ne bi tavhav motor pa še kaj.
LP
Verjetno bo ok. Smučal boš že samo če imaš konzolo in sedez ti predlagam da zrcalo privežeš nekako na sedež ker pri smuki boš rabil malo večjo hitrost in ker ima čoln mehek se bo najverjetneje malo zvijal.(morda ne) in to ti vleče motor dol. Pomagaj zrcalu malo. jaz sem imel izkušnjo tako, da mi je na skoraj novem čolnu na quicksilverju odstoplo zrcalo. Hvala bogu da do konca na suhem, če ne bi tavhav motor pa še kaj.
LP
Grand je Kanadski čolnič, vendar pa s kvalitetno kanado žal nima veliko skupnega. Proizveden je v Ukrajini. Kar se videl na lastne oči lahko povem, da je kvaliteta gume zadovoljiva, katastrofalna pa je plastika. Tako npr. na večjih modelih precej poka gelcoat in celotna konstrukcija trdega dna, spredaj nosilca sidra, zadaj pri stopnicah... Upam, da bo tvoj OK.
LP
LP
Čestitam za nakup,tudi jest sem mislil na začetku sezone kupi grand čoln,3,5m s plastičnim dnom,pa so mi vsi odsvetovali kot je povedal Admin.Na srečo sem potem nekako uredil registracijo za stari čoln,tko da se nisem spustil v noben nakup.Pravijo pa da tisti brez plastike,da so uredu.Sem se pa potem zagledal v starega maestrala 30F,ki ga še vedno iščem.
lp pa veliko užitkou.
lp pa veliko užitkou.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov