Sun cruiser 36
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Sun cruiser 36
Ok, ker rjuh ne bo, razmišljamo naprej, pa še ceneje je ?
Pozna kdo tole,da mi da dobro ali slabo mnenje...
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=82052
Pozna kdo tole,da mi da dobro ali slabo mnenje...
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=82052
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Dragi Tex, imam občutek, da se ti od želje po zamenjavi plovila že meša
poznam ta občutek in poznam razočaranje, da le-tega ne morem narediti, ker še nisem svoje prejšnje barkače prodal.
Očitno te zanimajo amerikanci s fayem, nekaj da se vidi. Sem sam nasprotnik flya pod 40 feetov, ker že ob manjši sapici veter pelje barko tam kot on želi, ne pa tam, kot si ti barko usmeril.
Po slikah sodeč je barka lepo ohranjena in za tisti letnik polna komotete.
Motorja in porabe ne poznam.
Kolikor vem, ti še svoje nisi prodal? Imam občutek, da se bova letos videvala v isti uvali z istimi barkami kot lani, oba pa bova sanjala sanje o drugačnem plovilu,.... ti o flyu, jaz o rjuhah!
LP

Očitno te zanimajo amerikanci s fayem, nekaj da se vidi. Sem sam nasprotnik flya pod 40 feetov, ker že ob manjši sapici veter pelje barko tam kot on želi, ne pa tam, kot si ti barko usmeril.
Po slikah sodeč je barka lepo ohranjena in za tisti letnik polna komotete.
Motorja in porabe ne poznam.
Kolikor vem, ti še svoje nisi prodal? Imam občutek, da se bova letos videvala v isti uvali z istimi barkami kot lani, oba pa bova sanjala sanje o drugačnem plovilu,.... ti o flyu, jaz o rjuhah!
LP
Tex napisal/-a:Volvo TAMD41, pozna kdo, je to vredu zadeva ?
motor dober pod pogojem daje dobro vzdrževan barka sicer ima že leta kar pa ob dobrem vzdrževanju ni vedno slabo .Za mene pa je jasno da je treba izbrati med " jadranjem " in glisiranjem kompromisa ni.
(moje izkušnje pokažejo da je " fly " pol jadrnice da ne bo zamere)
Maribor Sukošan
Predvsem razmisli, če boš uspel certificirat tole barko. Ne bo dolgo, ko bo Hrvaška v EU in potem adijo DL in podobne registracije. Sicer so že naštudirane razne variante z odprtjem podjetij v ZDA, ampak tudi to stane in ko bodo američani pogruntali, da je to nova tržna niša, bodo po moje cene še poskočile.
Kombinacije, da bodo Hrvati morali pustit prosto pot DL registracijam, pa so iz trte izvite, EU je EU in povsod velja enak pravni red. Potem bi EU morala popustit tudi Italijanom, Špancem, Francozom,.....tole pa se ne bo izšlo.
Drugače pa se mi zdi barka lepo ohranjena, vprašanje je, kaj je mišljeno pod "generalna obnova motorja", je res zamenjano vse potrebno in narejeno kvalitetno? Kar se tiče fly-jev, pa so ti tako napisali.
Kombinacije, da bodo Hrvati morali pustit prosto pot DL registracijam, pa so iz trte izvite, EU je EU in povsod velja enak pravni red. Potem bi EU morala popustit tudi Italijanom, Špancem, Francozom,.....tole pa se ne bo izšlo.
Drugače pa se mi zdi barka lepo ohranjena, vprašanje je, kaj je mišljeno pod "generalna obnova motorja", je res zamenjano vse potrebno in narejeno kvalitetno? Kar se tiče fly-jev, pa so ti tako napisali.
DD je napisal:med " jadranjem " in glisiranjem kompromisa ni.
kako da ne ?
http://www.macgregor26.com/

kako da ne ?
Novinec, zgleda da si pameten bolj kot vsi na svetu, MacGregor je priznana barka s tradicijo, poglej na netu, ustanovljeni številni klubi ljubiteljev tega plovila, čakalna doba kljub veliki proizvodnji kar dolga, cena in kvaliteta zelo primerna, moj dober prijatelj je tudi lastnik tega plovila že štiri leta, z njim sem bil cel mesec na potepanju po Jadranu, bilo je več kot zabavno in komot, nizki stroški potovanja, jadranje za nas amaterje dokaj nezahtevno,
lastnik pravi, da ga ne bi nikoli prodal, pa tudi če pogledaš na trg rabljenih Macgregorjev ugotoviš, da so zelo cenjeni in pravzaprav skoraj dražji od novih, se pravi, da imajo imidž na tržišču, seveda ni vsem všeč, kar je tudi prav in logično, vendar se mi ne zdi prav da sodiš nekaj, kar ne poznaš in obsodiš na zvijanje ipd
lastnik pravi, da ga ne bi nikoli prodal, pa tudi če pogledaš na trg rabljenih Macgregorjev ugotoviš, da so zelo cenjeni in pravzaprav skoraj dražji od novih, se pravi, da imajo imidž na tržišču, seveda ni vsem všeč, kar je tudi prav in logično, vendar se mi ne zdi prav da sodiš nekaj, kar ne poznaš in obsodiš na zvijanje ipd
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Adrian, se ti globoko opravičujem, če sem te kakor koli užalil, ko sem napisal zgornji post.
Sem pa pripravljen takoj oditi s tabo na barko tvojega prijatelja in stopiti po palubi. Tehtam res malo preveč (180cm/92kg), vendar ti bom na licu mesta pokazal kje barka škriplje in kje se bo stekloplastika udala, pa ne malo. Pokazal ti bom najmanj 5 pomankljivosti iz katerega lahko zagovarjam zgoraj napisano.
Poleg tega sem napisal, da ni to ne tč ne mš. Mi lahko ti konkretno napišeš kaj je to: gliser (ker dejansko glisira) ali je to mogoče jadrnica (ker ima jambor in dvižno kobilico). Ali je mogoče...... nekaj tretjega.
Čakalna doba tega plovila je odvisna od serijske proizvodnje, saj upam da veš, da je to serijska proizvodnja. Ker je barka iz drugega kontinenta, ne prihaja sem na evropski trg, kot lahko prihajajo plovila kot je Bavaria, ki je blizu. Poleg tega je teh plovil pri nas zeloooo malo in če odpreva oglasnik z imenom Mornar, ter slovensko registracijo plovil, lahko brez tega, da sem po tvoji oceni najbolj pameten na svetu, ugotoviva, da se prodaja (roko na srce) 75% registriranih plovil te znamke. Mogoče pa je z nami Slovenceljni nekaj narobe?
Lani na Molatu sem srečal lastnika tega plovila in sem ga vprašal, kako in kaj je s tem plovilom. Njegov odgovor je bil skoraj dobesedno tak: "Jajce, za katere sem mislil, da so veliko boljše. Zdaj ko jo imam jo pač moram imeti, da pa bi bilo čisto zanič pa tudi ni, ker potem bi jo že prodal. Vendar si kaj dražjega ne morem privoščiti."
Ko sem potem šel na njegovo plovilo mi je sam pokazal, kje so slabosti in kje so pogruntali in ispeljali dobre zadeve.
Pač so slabosti in so dobre svari. Prav tako ne morem trditi, da so naša plovila katera zastopam na jadranu najboljša (čeprav ne spadajo v ta rang, da ne bo pomote), prav tako pa ne morem govoriti, da sem najbolj pameten, oz. bolj kot vsi na svetu, ker tega nisem nikoli izjavil in nikoli napisal, prav tako ne trdil. Lahko pa rečem, da se na plovila malenkost spoznam, res pa je, da mi se v 29-tih letih, odkar imam svoja plovila ni uspelo naučiti dovolj.
Sem pač izrazil svoje mnenje in nisem nikogar želel s tem užaliti. Če sem pa slučajno tebe in tvojega prijatelja sem pa to storil nenamerno.
Ljudje pravijo, da so Bavarie najslabše, pa ne poznam niti 2% ljudi, ki lahko dokažejo, da je Bavaria imela probleme. Če jo ima motor ali dodatna oprema na plovilu, je to pač druga zadeva in druga firma. Za Baylinerja tudi pravijo, da ni za morje. Zanimivo, na našem Jadranu jih je največ in ko sem bil v Ameriki in Australiji jih je po marinah kot listja in trave. Na morju mislim.
Se oproščam za daljši post.
LP
Sem pa pripravljen takoj oditi s tabo na barko tvojega prijatelja in stopiti po palubi. Tehtam res malo preveč (180cm/92kg), vendar ti bom na licu mesta pokazal kje barka škriplje in kje se bo stekloplastika udala, pa ne malo. Pokazal ti bom najmanj 5 pomankljivosti iz katerega lahko zagovarjam zgoraj napisano.
Poleg tega sem napisal, da ni to ne tč ne mš. Mi lahko ti konkretno napišeš kaj je to: gliser (ker dejansko glisira) ali je to mogoče jadrnica (ker ima jambor in dvižno kobilico). Ali je mogoče...... nekaj tretjega.
Čakalna doba tega plovila je odvisna od serijske proizvodnje, saj upam da veš, da je to serijska proizvodnja. Ker je barka iz drugega kontinenta, ne prihaja sem na evropski trg, kot lahko prihajajo plovila kot je Bavaria, ki je blizu. Poleg tega je teh plovil pri nas zeloooo malo in če odpreva oglasnik z imenom Mornar, ter slovensko registracijo plovil, lahko brez tega, da sem po tvoji oceni najbolj pameten na svetu, ugotoviva, da se prodaja (roko na srce) 75% registriranih plovil te znamke. Mogoče pa je z nami Slovenceljni nekaj narobe?
Lani na Molatu sem srečal lastnika tega plovila in sem ga vprašal, kako in kaj je s tem plovilom. Njegov odgovor je bil skoraj dobesedno tak: "Jajce, za katere sem mislil, da so veliko boljše. Zdaj ko jo imam jo pač moram imeti, da pa bi bilo čisto zanič pa tudi ni, ker potem bi jo že prodal. Vendar si kaj dražjega ne morem privoščiti."
Ko sem potem šel na njegovo plovilo mi je sam pokazal, kje so slabosti in kje so pogruntali in ispeljali dobre zadeve.
Pač so slabosti in so dobre svari. Prav tako ne morem trditi, da so naša plovila katera zastopam na jadranu najboljša (čeprav ne spadajo v ta rang, da ne bo pomote), prav tako pa ne morem govoriti, da sem najbolj pameten, oz. bolj kot vsi na svetu, ker tega nisem nikoli izjavil in nikoli napisal, prav tako ne trdil. Lahko pa rečem, da se na plovila malenkost spoznam, res pa je, da mi se v 29-tih letih, odkar imam svoja plovila ni uspelo naučiti dovolj.
Sem pač izrazil svoje mnenje in nisem nikogar želel s tem užaliti. Če sem pa slučajno tebe in tvojega prijatelja sem pa to storil nenamerno.
Ljudje pravijo, da so Bavarie najslabše, pa ne poznam niti 2% ljudi, ki lahko dokažejo, da je Bavaria imela probleme. Če jo ima motor ali dodatna oprema na plovilu, je to pač druga zadeva in druga firma. Za Baylinerja tudi pravijo, da ni za morje. Zanimivo, na našem Jadranu jih je največ in ko sem bil v Ameriki in Australiji jih je po marinah kot listja in trave. Na morju mislim.
Se oproščam za daljši post.
LP
Jadranje je eno, glisiranje pa čisto nekaj drugega. Vsako plovilo ima, odvisno od oblike trupa, svojo maksimalno plovno hitrost. Ko to hitrost preseže, prične riniti iz vode, glisirati. Med plovbo in glisiranjem so tudi čisto različne plovne lastnosti plovila, vodljivost,.... Recimo, gliser je bistveno lažje upravljati, kadar glisira, kot pa če pluje z par vozli. Jadrnica je namenjena jadranju, zato ima pač tudi drugačne hidrodinamične rešitve, kot gliserji, drugačno težišče,....
Ne trdim, da ta barka ne bo glisirala, tudi ne trdim, da z njo ne bo možno jadrati, ampak, med glisiranjem in glisiranjem je razlika, enako velja za jadranje. Če ti ta stil odgovarja, je tvoja odločitev. Jaz bom, ali pošteno glisiral, ali pošteno jadral, vmesnih kompromisov NI.
Nisem še imal možnosti pluti z tem plovilom, videl sem ga v marini. Na videu posnetku ni ravno videti, da bi imela kakšne posebne jadralne sposobnosti, morje je res "težko", ampak jadranje z kar precej odprtimi jadri, ne ravno ostro v veter, "glisiranje je prej podobno kakšni polizpodrivni barki,.... Kot sem napisal, če te takšna stvar privlači, je stvar tvojega okusa, vse pa mi je bolj podobno plovbi v kakšni stari dalmatinski pasari z jadri.
Mislim, da ti je tudi novinec skušal povedat to
Ne trdim, da ta barka ne bo glisirala, tudi ne trdim, da z njo ne bo možno jadrati, ampak, med glisiranjem in glisiranjem je razlika, enako velja za jadranje. Če ti ta stil odgovarja, je tvoja odločitev. Jaz bom, ali pošteno glisiral, ali pošteno jadral, vmesnih kompromisov NI.
Nisem še imal možnosti pluti z tem plovilom, videl sem ga v marini. Na videu posnetku ni ravno videti, da bi imela kakšne posebne jadralne sposobnosti, morje je res "težko", ampak jadranje z kar precej odprtimi jadri, ne ravno ostro v veter, "glisiranje je prej podobno kakšni polizpodrivni barki,.... Kot sem napisal, če te takšna stvar privlači, je stvar tvojega okusa, vse pa mi je bolj podobno plovbi v kakšni stari dalmatinski pasari z jadri.
Mislim, da ti je tudi novinec skušal povedat to
dobro, povedali ste svoje mnenje, kot sem jaz svojega, mornar net je več ali manj namenjen prodaji rabljenih plovil in ni merilo, koliko naj bi bilo teh plovil pri nas in našem malem morju, plovilo je prilagojeno tudi za prevoz po cesti, tako da je verjetno tudi kako garažirano, sicer pa smo jih srečali kar nekaj na plovbi po Jadranu, seveda naše ljudi, registracija pa USA.
Lep pregovor: "vsako tele ima svoje vesele", meni je pa to plovilo zelo všeč,
mala kopija legendarnega in elegantnega Macgregorja 65
Lep pregovor: "vsako tele ima svoje vesele", meni je pa to plovilo zelo všeč,
mala kopija legendarnega in elegantnega Macgregorja 65
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Adrian, sem se spomnil, da smo o tej temi že govorili, ko sem jo šel iskat sem jo tudi našel in tam tudi tvoje poste. Predlagam, da se ta tema tam tudi nadaljuje.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c&start=15
LP

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c&start=15
LP
kocka napisal/-a:DD je napisal:med " jadranjem " in glisiranjem kompromisa ni.
kako da ne ?
vsekakor je to kompromis čeprav so kompromisi vedno le en delček nečesa in z tem v ekstremnih pogojih ki nas včasih doletijo na morju v svoji nepopolnosti lahko tudi nevarni.
rad bi pa povedal da nisem mislil takšnega jadranja ampak tisto neprostovoljno jadranje ki nas doleti v zalivih na sidru kjer se v FLY zaleti veter in vse skupaj začne " jadrati " proti obali in se tega pri tej veliki površini ki jo predstavlja FLY ni mogoče obvladati - že videno in doživeto
Maribor Sukošan
No fantje barko sem si šel ogledat, in lahko rečem,da je bila, ko so jo naredili, kar luštna zadeva. ( nisem vedel ,da je Azimut 35 enak ! )
Žal, barka kaže svoja leta, in tudi to bi se še dalo preživeti, toda vedno vse primerjam z tem kar imam, in vedno pridem do zaključka,
ne se čudit ampak, DA JE BAYLINER ZAKON kar se tiče notranje razporeditve ( kljub temu,da sem tudi pljunil kdaj po njem o kvaliteti, sem vedno bolj v dvomih ! ) Da je Bay za na jezero je tudi butasta izjava !
Mislim, da po prostornosti oz notanji razporeditvi,Bay žal krepko nese ostalo konkurenco ! ( no ni čudno v serijah ki jih delajo, se pa kaj morajo naučit )
Torej,da ostanem pri temi :
barka je lepo vzdrževana, kljub letom,ki se ji poznajo, lastnik je fer dečko, in želim mu uspešno prodajo, toda plovilo mene žal ni prepričalo,sploh glede na ceno,pričakoval sem malo več.
Da vam povem še malo plusov in minusov :
začnem z minusi gre pa takole :
- premajhen Hladilnik
joke,res pa je,da je premajhna kuhinja, kljub temu da ne kuham v plovilu !
- razočarala me je spodnja spalnica,
- razočarali sta me OBE kopalnici,
- vsa ležišča, dolžine so 190cm, zame žal premalo
- salon, razporeditev, izkoriščenost.
- in pa Fly joj prejoj, ne upam si predstavljati sploh, kakšen je Fly na manjših barkah !
No pa še plusi,vseeno ni tako slabo :
- Generalno kompletno obnovljena volvo penta motorja+bow prop
- Cockpit, prostoren
- shramba pod cockpitom, velika
- drsna vrata za v saloon,
- prostor za prehod na premec, ( prostoren, da se reče, tu bi se pa drugi lahko kaj na učili ! )
- prva spalnica, kar prostorna
- barka se trudi kljubovati letom, kompaktna izdelava.
Pa še glede tistega,da je fly na taki dolžini, samo pomoč za jadranje
to so pa tud buče, saj flya skoraj ni
ograjca in volan sta mi bila komaj do kolen !

Žal, barka kaže svoja leta, in tudi to bi se še dalo preživeti, toda vedno vse primerjam z tem kar imam, in vedno pridem do zaključka,
ne se čudit ampak, DA JE BAYLINER ZAKON kar se tiče notranje razporeditve ( kljub temu,da sem tudi pljunil kdaj po njem o kvaliteti, sem vedno bolj v dvomih ! ) Da je Bay za na jezero je tudi butasta izjava !
Mislim, da po prostornosti oz notanji razporeditvi,Bay žal krepko nese ostalo konkurenco ! ( no ni čudno v serijah ki jih delajo, se pa kaj morajo naučit )
Torej,da ostanem pri temi :
barka je lepo vzdrževana, kljub letom,ki se ji poznajo, lastnik je fer dečko, in želim mu uspešno prodajo, toda plovilo mene žal ni prepričalo,sploh glede na ceno,pričakoval sem malo več.
Da vam povem še malo plusov in minusov :
začnem z minusi gre pa takole :
- premajhen Hladilnik
- razočarala me je spodnja spalnica,
- razočarali sta me OBE kopalnici,
- vsa ležišča, dolžine so 190cm, zame žal premalo
- salon, razporeditev, izkoriščenost.
- in pa Fly joj prejoj, ne upam si predstavljati sploh, kakšen je Fly na manjših barkah !
No pa še plusi,vseeno ni tako slabo :
- Generalno kompletno obnovljena volvo penta motorja+bow prop
- Cockpit, prostoren
- shramba pod cockpitom, velika
- drsna vrata za v saloon,
- prostor za prehod na premec, ( prostoren, da se reče, tu bi se pa drugi lahko kaj na učili ! )
- prva spalnica, kar prostorna
- barka se trudi kljubovati letom, kompaktna izdelava.
Pa še glede tistega,da je fly na taki dolžini, samo pomoč za jadranje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta