Odločam se za nakup čolna
v oči mi je padel Saver manta 21
http://www.avto.net/mornar2003/ads/boat.asp?ID=48738#
še nekaj dodatnih slik iz neta http://www.yachtopolis.com/index_boat.asp?ID=8292
kakšno je vaše mnenje o čolnu
dodatne opreme ima zelo malo, samo kopalne ploščadi in vinč
cena se mi zdi previsoka
lp Marko
nakup rabljenega čolna Saver
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
nakup rabljenega čolna Saver
Nazadnje spremenil Marko67, dne Če Feb 14, 2008 21:29, skupaj popravljeno 1 krat.
čoln
Zdravo Marko
Čoln malo poznam , sicer v teh gabaritih bi se raje odloču za MF 625 Jeanneau , definitivno bolje narejen pa bo več trajal .Cena je pa taka verjetno ker ma Slo zastavo in je davek plačan ...kar pa tudi ni slabo še posebej za v bodoče . Po plovnih lastnostih je pa daleč od MF-ja .
Če te še kaj zanima se javi
Pozdrav
Čoln malo poznam , sicer v teh gabaritih bi se raje odloču za MF 625 Jeanneau , definitivno bolje narejen pa bo več trajal .Cena je pa taka verjetno ker ma Slo zastavo in je davek plačan ...kar pa tudi ni slabo še posebej za v bodoče . Po plovnih lastnostih je pa daleč od MF-ja .
Pozdrav
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Re: čoln
SeaFun napisal/-a:Zdravo Marko
Pozdrav
kupujem nekaj v tem okviru rabljenega za ceno cca 20.000 €
rad bi z njim tudi kakšen krog odsmučal, oziroma tudi kakšen izlet z družino (par dnevni izleti brez razkošja)
pri MF 625 Jeanneau me moti motor samo do 115ks
kot je že v eni temi prej opisano , se čolna ne sme preveč obremeniti
ali si se peljal z saverjem
.
Prepričan sem, da je stvar zelo konkretna za to ceno.
Ti se pa odloči kaj hočeš z barko doseči. Moje mnenje je, da sta si (Saver-MF)po kategogorijah kar malo narazen. Za hitre športe na vodi ali pa potovanja. je lahko kompromis.
Sam sem imel enak motor, ki garantirano ne razočara.
LP
Prepričan sem, da je stvar zelo konkretna za to ceno.
Ti se pa odloči kaj hočeš z barko doseči. Moje mnenje je, da sta si (Saver-MF)po kategogorijah kar malo narazen. Za hitre športe na vodi ali pa potovanja. je lahko kompromis.
Sam sem imel enak motor, ki garantirano ne razočara.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Marko mi je pred nekaj dnevi poslal zasebno sporočilo z enakim vprašanjem, spodaj pa sem prilepil moj odgovor. Mogoče koristi še komu...
LP, admin
LP, admin
Pozdravljen!
Prvo naj ti rečem, da smo se odločili, da se tukaj na forumu ne vikamo, zato prosim na ti... No naslednje je, da se oproščam, ker je odgovor pozen (upam, da ne prepozen), vendar če redno spremljaš forum, potem veš, da sem na sejmu v Düsseldorfu. Sedaj sem samo malo na hitro pogledal, sem pa nazaj jutri zvečer...
Čoln izgleda OK, vendar je cena mogoče res malo previsoka. Sicer pa Suzuki 140 je odličen motor, tako da 400 ur ni noben problem. Zaradi teh ur ni prav nič manj vreden. Če malo poračunaš, je bil na leto vožen kakšnih 70 ur, kar pa je malo, če ga ne rabiš samo 14 dni in potem konec. Torej kvaliteta motorja je odlična, čoln pa je narejen pač poceni. Ne rečem, da je slab, vendar ne pričakuj neke "pedantne" in kvalitetne gradnje. Za 20.000 EUR lahko kupiš marsikaj in tako mislim, d aje ta cena malo previsoka. Dobro preglej zadevo, dogovori se za testno vožnjo in poskusi ceno zbiti še za kakšnega tisočaka... Tukaj se boš moral odločiti sam.
Če pa hočeš dobiti še mnenje ostalih, potem bo bolje, da taka vprašanja daš direktno na forum in ne meni osebno. Enako ti bom odgovril tam, pa še kdo drug bo pristavil svoje.
LP
Žal še nisem plul z nobenim od njih, vendar je mogoče MF na pogled res za odtenek bolj kvalitetno narejen. Da bi pa bil Jeanneau neka prestižna stvar in strašno kvalitetna pa kar pozabi. Je precej boljših tako po plovnih lastnostih, kot po kvaliteti izdelave. Je pa res, da so precej razširjena in tudi povprečna plovila...
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti