nakup rabljenega čolna Saver

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Marko67
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

nakup rabljenega čolna Saver

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Sr Jan 23, 2008 11:40

Odločam se za nakup čolna

v oči mi je padel Saver manta 21

http://www.avto.net/mornar2003/ads/boat.asp?ID=48738#

še nekaj dodatnih slik iz neta http://www.yachtopolis.com/index_boat.asp?ID=8292

kakšno je vaše mnenje o čolnu
dodatne opreme ima zelo malo, samo kopalne ploščadi in vinč

cena se mi zdi previsoka

lp Marko
Nazadnje spremenil Marko67, dne Če Feb 14, 2008 21:29, skupaj popravljeno 1 krat.
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

čoln

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Sr Jan 23, 2008 16:30

Zdravo Marko

Čoln malo poznam , sicer v teh gabaritih bi se raje odloču za MF 625 Jeanneau , definitivno bolje narejen pa bo več trajal .Cena je pa taka verjetno ker ma Slo zastavo in je davek plačan ...kar pa tudi ni slabo še posebej za v bodoče . Po plovnih lastnostih je pa daleč od MF-ja .
Če te še kaj zanima se javi

Pozdrav
SeaFun
Rodman Ventura 890
Marko67
Poročnik fregate

Re: čoln

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Sr Jan 23, 2008 17:53

SeaFun napisal/-a:Zdravo Marko

Čoln malo poznam , sicer v teh gabaritih bi se raje odloču za MF 625 Jeanneau , definitivno bolje narejen pa bo več trajal .Cena je pa taka verjetno ker ma Slo zastavo in je davek plačan ...kar pa tudi ni slabo še posebej za v bodoče . Po plovnih lastnostih je pa daleč od MF-ja .
Če te še kaj zanima se javi

Pozdrav

kupujem nekaj v tem okviru rabljenega za ceno cca 20.000 €
rad bi z njim tudi kakšen krog odsmučal, oziroma tudi kakšen izlet z družino (par dnevni izleti brez razkošja)

pri MF 625 Jeanneau me moti motor samo do 115ks
kot je že v eni temi prej opisano , se čolna ne sme preveč obremeniti

ali si se peljal z saverjem
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Jan 23, 2008 18:53

.

Prepričan sem, da je stvar zelo konkretna za to ceno.

Ti se pa odloči kaj hočeš z barko doseči. Moje mnenje je, da sta si (Saver-MF)po kategogorijah kar malo narazen. Za hitre športe na vodi ali pa potovanja. je lahko kompromis.

Sam sem imel enak motor, ki garantirano ne razočara.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jan 23, 2008 19:09

Marko mi je pred nekaj dnevi poslal zasebno sporočilo z enakim vprašanjem, spodaj pa sem prilepil moj odgovor. Mogoče koristi še komu...

LP, admin

Pozdravljen!

Prvo naj ti rečem, da smo se odločili, da se tukaj na forumu ne vikamo, zato prosim na ti... No naslednje je, da se oproščam, ker je odgovor pozen (upam, da ne prepozen), vendar če redno spremljaš forum, potem veš, da sem na sejmu v Düsseldorfu. Sedaj sem samo malo na hitro pogledal, sem pa nazaj jutri zvečer...

Čoln izgleda OK, vendar je cena mogoče res malo previsoka. Sicer pa Suzuki 140 je odličen motor, tako da 400 ur ni noben problem. Zaradi teh ur ni prav nič manj vreden. Če malo poračunaš, je bil na leto vožen kakšnih 70 ur, kar pa je malo, če ga ne rabiš samo 14 dni in potem konec. Torej kvaliteta motorja je odlična, čoln pa je narejen pač poceni. Ne rečem, da je slab, vendar ne pričakuj neke "pedantne" in kvalitetne gradnje. Za 20.000 EUR lahko kupiš marsikaj in tako mislim, d aje ta cena malo previsoka. Dobro preglej zadevo, dogovori se za testno vožnjo in poskusi ceno zbiti še za kakšnega tisočaka... Tukaj se boš moral odločiti sam.

Če pa hočeš dobiti še mnenje ostalih, potem bo bolje, da taka vprašanja daš direktno na forum in ne meni osebno. Enako ti bom odgovril tam, pa še kdo drug bo pristavil svoje.

LP
Marko67
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Če Jan 24, 2008 07:47

zakaj naj bi imel Saver manta 21 daleč slabše plovne lastnosti od MF 625 Jeanneau, ali mi lahko to kdo argumentira,
ali se je kdo vozil z obema

cene novih so podobne

lp Marko
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 24, 2008 18:22

Žal še nisem plul z nobenim od njih, vendar je mogoče MF na pogled res za odtenek bolj kvalitetno narejen. Da bi pa bil Jeanneau neka prestižna stvar in strašno kvalitetna pa kar pozabi. Je precej boljših tako po plovnih lastnostih, kot po kvaliteti izdelave. Je pa res, da so precej razširjena in tudi povprečna plovila...

LP
Marko67
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Po Jan 28, 2008 17:23

zahvaljujem se za odgovore

ve kdo za kakšnega Jeanneau Merry Fisher 625 , ki se ga da videt v živo, oziroma se prodaja rabljen

sicer pa čakam na ponudbo za novega Saver manta 21 in Merry Fisher 625

lp Marko
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Ne Feb 03, 2008 22:09

MF 625 lahko vidiš v Kopru, privezanega kjer so zgradili nove kom. priveze. Tam je tudi MF 805. LP Jezuit
Marko67
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Če Feb 14, 2008 21:33

Ceno sem še uspel nekaj znižati in čoln je doma.
Ko bo več časa in ko ga še dodatno opremim, ga bom predstavil v rubriki Naša plovila

lp Marko

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti