ELAN 070
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
ELAN 070
Sem nov na forumu in me zanima kakšen motor bi potreboval za tak gliser (noga,...). Ali se da kupiti za volanske komande za motor, kateri ima samo ročno upravljanje. Ker sem začetnik, nameravam kupiti tohatsu 20 za nekaj sezon, da dobim nekaj izkušen. Lp
Za ta čoln rabiš dolgo nogo, tovarna je priporočala motor do 80 konjev. 20 konjev je za ta čoln veliko premalo, vprašanje je, če bi sploh glisiral. Tudi če si začetnik vzemi malo močnejši motor in vozi po pameti, sam pri tem čolnu ne bi šel pod 50 konjev. Moraš računati, da bi bil tako majhen motor na takem čolnu praktično maksimalno obremenjen, to pa bi pomenilo veliko porabo in krajšo življensko dobo motorja. Daljinske komande je mogoče dobiti za vse motorje od nekih 6-8 konjev navzgor, ne glede na način vžiga.
V sedemdesetih letih se je na te čolne dajalo tudi 2 X T18, kar je pomenilo nekih 30 konjev, glede na istosučne elise. Max. hitrost je bila okoli 22 vozlov, zdaj pa računaj...
V sedemdesetih letih se je na te čolne dajalo tudi 2 X T18, kar je pomenilo nekih 30 konjev, glede na istosučne elise. Max. hitrost je bila okoli 22 vozlov, zdaj pa računaj...
ELAN 070
Tako kot sta ti napisala Piki in plinko, bo 20 konjev za ta čoln absolutno premalo. Tam nekje 50 konjev bi ti nudilo veliko večje užitke pa še motor ne bi tako trpel.
Vsekakor pa je odločitev samo tvoja.
S spoštovanjem
Vsekakor pa je odločitev samo tvoja.
S spoštovanjem
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov