Mnenja za nakup gliserja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
ttom73, gliser te dolžine in takšena moč motorja je že vredu, ampak bolje malo mlajši. Prihrani si raje stroške že pred ali po prvi sezoni. Daj na stran teh 3.500€ pa čez dve leti še 3.500€ in potem kupi nekaj konkretnega. Po mojem osebnem mnenju je to maček v žaklju, ki bo na koncu stal najmanj 5.000€ ko se, če se uredi motor. Ni to torpedo, ki deluje 30 let. Vse ljudi, ki so kupili starejši gliser od 20 let in jih osebno poznam, so ga po 1. sezoni že prodajali, med to prvo sezono pa šraufali motor. Ali mogoče veš koliko porabi takšen motor goriva? Kako to da nikomur ne pade na pamet da bi kupoval 20 let star avto, pa ne mislim tu na ljubitelje oldtimerjev.
Lenart, s pasaro imaš najmanj stroškov in problemov, verjami. Kupi konkretno, ali pa raje nič, moj nasvet.
Mirko, gleda za podoben denar bistveno boljše ponudbe, še posebej 1.
Lenart, s pasaro imaš najmanj stroškov in problemov, verjami. Kupi konkretno, ali pa raje nič, moj nasvet.
Mirko, gleda za podoben denar bistveno boljše ponudbe, še posebej 1.
Mirko, tale yamaha bo res požrla malo več kot merc, ampak kot ti je že cibro rekel boš z tem motorjem že z pol gasa letel. Potem pa imaš vsako leto z mercem servis, menjavo olja in filtra in te bo stalo okrog 40 EUR, toliko olja pa na yamahi ne boš skuril, tak da ti ostane samo nekaj večja poraba, tudi čoln je videti spedinan v nulo. Ampak odločitev je tvoja. 
Guma je guma, zaenkrat.
Ma sem malo pogledal vpisne podatke od obeh, se mi je zdelo da meteor ni tako dolg kot piše.Če med temadvema izbirap vzemi rumenega,.
Pri meteorju mutijo na veliko.
Lažejo pri letniku, vso ceno ima motor se pravi je ostalo ? Motor sploh ni vpisan, piše da je samogradnja in ne meteor tako da mučka neka težka.
Pri gt 402 vse špila kot je treba, letnik je res 1978 čoln ampak če j tudi znotrj spedenan kot zunan to nima veze, yamahca zgleda pa kot nova.Ne se bat poraba bo ene liter bencina na miljo s 4 ljudmi.Če ga ne boš lih pilu do konca skoz kar verjemi ne boš. Pa pejd na google earth pa mal glej kam bi šel pa kolko te bo to stalo in vidiš ali gre ali ne:)
Pri meteorju mutijo na veliko.
Lažejo pri letniku, vso ceno ima motor se pravi je ostalo ? Motor sploh ni vpisan, piše da je samogradnja in ne meteor tako da mučka neka težka.
Pri gt 402 vse špila kot je treba, letnik je res 1978 čoln ampak če j tudi znotrj spedenan kot zunan to nima veze, yamahca zgleda pa kot nova.Ne se bat poraba bo ene liter bencina na miljo s 4 ljudmi.Če ga ne boš lih pilu do konca skoz kar verjemi ne boš. Pa pejd na google earth pa mal glej kam bi šel pa kolko te bo to stalo in vidiš ali gre ali ne:)
Nevem zakaj bi bilo to bolje od tistega kar je tovarniško narejeno da dela. Plus tega bi skos piskal da ni olja, vsaj tako je pri mojem. Pomembno je le to, da po daljšem času neuporabe (zimovanje,...) odzračiš oljno pumpico. Mislim da je bolje da lepo natočiš olje tja kamor spada in se ti ni treba ubadat s težavami ročnega mešanja olja.
V8 + Jet drive
Gašo to je zato, ker mi imamo veliiiiko morje in rabimo hitreje priti iz enega konca na drugega.
Kar se tiče čolnov pa brez ogleda težko sodiš pin presodiš kateri je boljši. Oba morata imeti že obnovljeno krmno steno drugače ne bi imela take motorizacije. Meteor ima nekaj večji V kot 402, vendar če ne moreš glisirat zaradi valov pa leži še nižje kot 402, namreč ko meteorju stopiš na premec ima takoj moker nos. Tukaj na sliki glisira in deluje višji kot je v resnici. Motorja pa sta oba v redu(znamke) kako predeta pa je potrebno preizkusit.
Poraba je pri Yamahi večja (15l/h), Mercury (12l/h ima še vplinjače ) vendar bi itak oba vozil na 60% moči razen pri vleki smučarja oz tube.
Kar se tiče čolnov pa brez ogleda težko sodiš pin presodiš kateri je boljši. Oba morata imeti že obnovljeno krmno steno drugače ne bi imela take motorizacije. Meteor ima nekaj večji V kot 402, vendar če ne moreš glisirat zaradi valov pa leži še nižje kot 402, namreč ko meteorju stopiš na premec ima takoj moker nos. Tukaj na sliki glisira in deluje višji kot je v resnici. Motorja pa sta oba v redu(znamke) kako predeta pa je potrebno preizkusit.
Poraba je pri Yamahi večja (15l/h), Mercury (12l/h ima še vplinjače ) vendar bi itak oba vozil na 60% moči razen pri vleki smučarja oz tube.
Jaz osebno imam glede starejših mercury motorjev slabo mnenje, tu mislim na starejše letnike ne današnje, ki so odlični motorji. Pa tudi, pri Yamahi mi deluje mlajši letnik glede na pokrov motorja. Yamahe so bile vedno sigurne in odlični motorji, pa tudi manj porabi pri istih konjih, ta na fotografiji se mi zdi zelo dobro ohranjena. Zaradi motorja bi jaz vzel varianto z Yamaho. Aja govorim o Lenartovem oglasu in 2T mercurijem.
Druga dva oglasa se mi zdita oba bistveno boljša, samo mi 2. gliser deluje v vodi bolj za jezera oziroma bonaco, po moje te hitro zalije.
Druga dva oglasa se mi zdita oba bistveno boljša, samo mi 2. gliser deluje v vodi bolj za jezera oziroma bonaco, po moje te hitro zalije.
Še moje mnenje. Yamaha 50 je že dober motor, vendar boš Elana 402 hitro menjal. Že po majhnih valovih te bo nabijal, da te bo vse bolelo.
Meteor je res nižji, vendar ima večji V in bo lepše šel po vodi. Če ga primerjam z mojim Kličkom ne boš imel težav. Če so valovi do enega metra greš pač počasi, premec dvigneš iz vode in gre. V 2 meterske valove pa z nobenim od teh dveh čolnov ne boš rinil:)
Meteor je res nižji, vendar ima večji V in bo lepše šel po vodi. Če ga primerjam z mojim Kličkom ne boš imel težav. Če so valovi do enega metra greš pač počasi, premec dvigneš iz vode in gre. V 2 meterske valove pa z nobenim od teh dveh čolnov ne boš rinil:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti