Odrsavanje čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Odrsavanje čolna
Včasih ko sem sam na plovilu si rad dam duška in se malo "poigram" s čolnom. Ko pri polnem gasu naredim oster zavoj čoln sicer zavije potem pa začne zadnji del oddrsavati kot pri gokardu, občutek je dober vendar sem se začel spraševati, če je možno da pri tem drsenju čoln naenkrat zagrabi in ga enostavno obrne - povalja.
Če ima kdo tako izkušnjo. Čoln je obnovljen, predelan in ojačan Elan gt 402 pa vseeno.
Po moje odvisno od tipa dna + morja... Nevarno postane takrat, ko bi pri veliki brzini zadel bočno v val... Vsak proizvajalec zato navede optimalno in maximalno motorizacijo
Če greš preko tega lahko nastane strukturni problem, pa tudi varnostni
Pri mirnem morju pa ni bojazni... moje mnenje vsaj
LP
SS
Pri mirnem morju pa ni bojazni... moje mnenje vsaj
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Pozdrav,
kako močan motor pa imaš gor? Jaz sem imel na enakem čolnu Yamaho 50 2T. (Čeprav je bilo na papirjih max 40 HP
) Včasih sem tudi sam za dušo malo norel po valovih, nikoli pa nisem ekstra pretiraval. V ostrih zavojih je tudi mene odnašalo vendar sem to delal pri povsem mirnem morju. Prej kot, da bi te obrnilo je po mojem možno, da bi se drsenje hitro zaustavilo ob kakem valu in bi te znalo vreč ven. Obvezno je treba dati varnostno zaponko na nogo ali roko. Pred dvema letoma sem slišal, da je nekomu pri glisiranju naravnost utrgalo krmilo in v hipu so bili vsi v vodi. Ker ni imel pripete zaponke je čoln okoli njih nevarno krožil.
LP,Janez
kako močan motor pa imaš gor? Jaz sem imel na enakem čolnu Yamaho 50 2T. (Čeprav je bilo na papirjih max 40 HP
LP,Janez
Nazadnje spremenil JanezJ, dne To Jul 27, 2010 13:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Seveda to sem počel na "olju" pa sem počasi začel razmišljat kaj če...? Motor imam pa 4T 30KM. MIslim pa da se to pri polnem čolnu ne da storit, ker je pregloboko v vodi.
Da pa obstajajo "umetniki" ki norijo na polno pa tudi, sem jih srečal ko sem prodajal prejšno 402. Marca meseca 3 pokemoni po 110Kg in jaz, valovi skoraj 1m pa na polno od Ankarana do Kopra, potem sem jih prosil če lahko grem jaz ven in naj sami naprej testirajo. V nadaljevanju so bile moje molitve na pomolu, da vse zdrži in ne bodo priplaval nazaj ter rekli :"Ej jebi ga, ne bomo vzeli čolna."
Da pa obstajajo "umetniki" ki norijo na polno pa tudi, sem jih srečal ko sem prodajal prejšno 402. Marca meseca 3 pokemoni po 110Kg in jaz, valovi skoraj 1m pa na polno od Ankarana do Kopra, potem sem jih prosil če lahko grem jaz ven in naj sami naprej testirajo. V nadaljevanju so bile moje molitve na pomolu, da vse zdrži in ne bodo priplaval nazaj ter rekli :"Ej jebi ga, ne bomo vzeli čolna."
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov