volvo penta KAD 41
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
volvo penta KAD 41
pozdravljeni!
Imam gliser z dvema motorjema volvo penta KAD 41 duoprop.
Pri vožnji do cca.2400 o/min vse deluje normalno in gliser doseže 10Nm.
Pri povečanju plina se pojavijo močne vibracije in desni motor začne dobivati obrate potiska na desnem Z pogonu pa ni več. Propelerji so videti nepoškodovani.
Lep pozdrav in v vnaprej hvala za kakšno idejo.
Imam gliser z dvema motorjema volvo penta KAD 41 duoprop.
Pri vožnji do cca.2400 o/min vse deluje normalno in gliser doseže 10Nm.
Pri povečanju plina se pojavijo močne vibracije in desni motor začne dobivati obrate potiska na desnem Z pogonu pa ni več. Propelerji so videti nepoškodovani.
Lep pozdrav in v vnaprej hvala za kakšno idejo.
logatec
Kardan, transom ležaj ali menjalnik...
Sicer glede na to, ko praviš, da ni več potiska na desnem motorju bi rekel, da so konusi menjalnika, ki enostavno zdrsijo... Nikoli nisem razdiral menjalnika Volvo Penta noge, vendar če se ne motim je menjalnik precej podoben Mercruiserjevemu...
Lahko bi bil pa konec koncev tudi sam motor, da turbina preide v "safe mode" in potem pade moč. Takrat je tudi nekaj malega vibracij, vendar kot sem razumel tebe, se zadeva pošteno trese.
Kako je z vrtljaji motorja? Ostanejo isti ali padejo ali narastejo?
Sicer glede na to, ko praviš, da ni več potiska na desnem motorju bi rekel, da so konusi menjalnika, ki enostavno zdrsijo... Nikoli nisem razdiral menjalnika Volvo Penta noge, vendar če se ne motim je menjalnik precej podoben Mercruiserjevemu...
Lahko bi bil pa konec koncev tudi sam motor, da turbina preide v "safe mode" in potem pade moč. Takrat je tudi nekaj malega vibracij, vendar kot sem razumel tebe, se zadeva pošteno trese.
Kako je z vrtljaji motorja? Ostanejo isti ali padejo ali narastejo?
Tex, kr en ma še originale Inge from Sweden, ti maš pa eno mešanco japoncev pa amerikancev pa bogsigavedi kateri rižev narastek še zraven.
No ampak ta poševnooki Hino bo delal ko šus, saj si videl, da so rezervne dele umaknili iz programa ker se baje nič ne pokvari.
Z Volvom, je pa tako kot z VW. Se sploh nič več ne popravlja, se samo še menja. Zato pa je tolk rez. delov .
Lp Mitja
No ampak ta poševnooki Hino bo delal ko šus, saj si videl, da so rezervne dele umaknili iz programa ker se baje nič ne pokvari.
Z Volvom, je pa tako kot z VW. Se sploh nič več ne popravlja, se samo še menja. Zato pa je tolk rez. delov .
Lp Mitja
volvo penta KAD 41
najprej hvala za sodelovanje v defektaži
Ta vikend smo testirali še elise. Zamenjali smo leve in desne.
Ugotovili smo da je zanič mala elisa(trikraka) na na besni strani.
Ko pogledaš eliso oz. ja poizkusiš zavrteti na peti izgleda da je vse ok.
ko pa preikusiš v vožnji se zavtri v prazno. Torej sedaj napako poznamo. Zanima me kje bi se dalo najugodneje kupiti vse štiri elise. Prav tako me zanima če kdo ve ali je možno staro eliso ponovno zavulkanizirati in če se to sploh splača.
lep pozdrav in hvala!
Ta vikend smo testirali še elise. Zamenjali smo leve in desne.
Ugotovili smo da je zanič mala elisa(trikraka) na na besni strani.
Ko pogledaš eliso oz. ja poizkusiš zavrteti na peti izgleda da je vse ok.
ko pa preikusiš v vožnji se zavtri v prazno. Torej sedaj napako poznamo. Zanima me kje bi se dalo najugodneje kupiti vse štiri elise. Prav tako me zanima če kdo ve ali je možno staro eliso ponovno zavulkanizirati in če se to sploh splača.
lep pozdrav in hvala!
logatec
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost