Pozdravljeni!
Eno vprašanje imam.
S sosedom na morju sem se dogovoril, da kupim njegov čoln (Bayliner Capri 1755 S), ki je bil sicer kupljen pri Yucci, je pa pod ameriško zastavo (DL).
Registracija velja še 2 leti, vozil pa se bom po severni Istri.
Letos nameravam- tako kot on dosedaj kupiti permit in urediti zavarovanje kar na Hrvaški kapetaniji.
Sosed mi je predlagal, da lahko čoln ostane ti dve leti tudi napisan nanj in pod enako registracijo in pogoji.
Kakšna so tveganja zame- ali v tem primeru lahko napiševa oz.izpolneva kak dokument, da ne bi imel težav s policijo-kaj tvegam v tem primeru.
Ideja je namreč, da bi jaz čoln drugo leto dal na SLO zastavo, in je mogoče brez smisla letos delati prepis pod U.S. zastavo, drugo leto pa na SLO, razen seveda le preveč tvegam....
Hvala za odgovore!
Prepisati čoln ali ne?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Sploh ni problema! S prijateljem naredita pooblastilo za uporabo in se boš izognil popolnoma vsem problemom. Sicer če gre tukaj samo za fizične osebe niti tega ne rabiš, če pa je čoln na firmo v USA, potem je to nujno.
Bodi pa pazljiv, da bosta sestavila kupoprodajno pogodbo in jo tudi uverila, saj si le s tistim dokumentom ti lastnik čolna. Če tega ni, lahko lepega dne tvoj ljubi sosed reče, da si mu čoln ukradel!!!
LP
Bodi pa pazljiv, da bosta sestavila kupoprodajno pogodbo in jo tudi uverila, saj si le s tistim dokumentom ti lastnik čolna. Če tega ni, lahko lepega dne tvoj ljubi sosed reče, da si mu čoln ukradel!!!
LP
Hvala za hiter odgovor!
Me pa zanima kako naj bi to pooblastilo izgledalo, v katerem jeziku (HR?).
Ali se da kje dobiti kakšen "mušter", oz ali ga je potrebno kaj posebej overiti- predvsem kje, Slo, Cro, US?
Za kupoprodajno sem po forumu že našel, da je najbolje vzeti kar tako od avtomobilov, in potem posebej čoln in prikolico noter vpisat.
Hvala
Me pa zanima kako naj bi to pooblastilo izgledalo, v katerem jeziku (HR?).
Ali se da kje dobiti kakšen "mušter", oz ali ga je potrebno kaj posebej overiti- predvsem kje, Slo, Cro, US?
Za kupoprodajno sem po forumu že našel, da je najbolje vzeti kar tako od avtomobilov, in potem posebej čoln in prikolico noter vpisat.
Hvala
POOBLASTILO !
Približno takole je možno:
"Spodaj podpisani XY, r. (datum rojstva), stanujoč...EMŠO, pooblaščam ...XY (tvoji podatki), da sme neomejeno uporabljati moje plovilo: vrsta plovila......., registracija....
Pooblastilo velja (lahko neomejeno) ali napišeta od kdaj do kdaj...
Lastnik Plovila: Pooblaščenec
V............datum
Overitev pri notarju.
PS. ker se boš vozil po hrvaški naredi to na hrvaškem in v njihovem jeziku. Lp
Približno takole je možno:
"Spodaj podpisani XY, r. (datum rojstva), stanujoč...EMŠO, pooblaščam ...XY (tvoji podatki), da sme neomejeno uporabljati moje plovilo: vrsta plovila......., registracija....
Pooblastilo velja (lahko neomejeno) ali napišeta od kdaj do kdaj...
Lastnik Plovila: Pooblaščenec
V............datum
Overitev pri notarju.
PS. ker se boš vozil po hrvaški naredi to na hrvaškem in v njihovem jeziku. Lp
Preverjeno kot so napisali Admin in Rabuni
Sam sem tudi imel 2005 eno sezono tako in pooblastilo v hrvaškem jeziku in overjeno pri notarju , stem lahko dviguješ plovno dovoljenje ter uporabljaš čoln kolikor hočeš ...važno je da je napisano da neomejeno lahko uporabljaš plovilo .
Kupoprodajna pogodba je pa tudi zgodba zase in v mojem primeru je bila v angleščini katero je zagotovil agent kateri je plovilo tudi registriral v USA , to pa smo overili pri notarju v Sloveniji ....sedaj je pa lahko zgodba malo drugačna ker glede davka na plovilo tako da preveri če je lastnik prijavil plovilo glede davka v Slo.
LP
Sam sem tudi imel 2005 eno sezono tako in pooblastilo v hrvaškem jeziku in overjeno pri notarju , stem lahko dviguješ plovno dovoljenje ter uporabljaš čoln kolikor hočeš ...važno je da je napisano da neomejeno lahko uporabljaš plovilo .
Kupoprodajna pogodba je pa tudi zgodba zase in v mojem primeru je bila v angleščini katero je zagotovil agent kateri je plovilo tudi registriral v USA , to pa smo overili pri notarju v Sloveniji ....sedaj je pa lahko zgodba malo drugačna ker glede davka na plovilo tako da preveri če je lastnik prijavil plovilo glede davka v Slo.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti