Elan 15cc+yamaha60 4T
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Elan 15cc+yamaha60 4T
Pozdravljeni, že kar nekaj časa prebiram tale forum ,ki je zelo dobrodošel še posebej za nas ,ko smo še bolj novi...
Vglavnem zanima me kaj več o tem plovilu in motorju kateri je bil pripeljan iz Italije in bila je zamenjana elektronika iz 40 na 60 konjev,ali je to ok? Kakšne plovne lastnosti ima ta Elan oz.na kaj vse moram biti pozoren preden se odločim za nakup? Ali je primerljiv s kakšnim starejšim Ranieriem? Hvala za kakrnšnokoli mnenje.
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=92725
Vglavnem zanima me kaj več o tem plovilu in motorju kateri je bil pripeljan iz Italije in bila je zamenjana elektronika iz 40 na 60 konjev,ali je to ok? Kakšne plovne lastnosti ima ta Elan oz.na kaj vse moram biti pozoren preden se odločim za nakup? Ali je primerljiv s kakšnim starejšim Ranieriem? Hvala za kakrnšnokoli mnenje.
Pozdrav na forumu!
Imam fishermena, sicer italijanske izdelave, drugače pa popolnoma enakih dimenzij. Ta moč motorja je vrh glave dovolj za to ''lupinco''. V Italiji je redna praksa da motorje elektronsko zapirajo, zaradi registrcije. Pri takem tipu čolna naj te ne skrbi stabilnost alikaj podobnega, to je krasna izbira za krajše družinske izlete okoli otočkov ali kakšno amatersko ribičijo.
Imam fishermena, sicer italijanske izdelave, drugače pa popolnoma enakih dimenzij. Ta moč motorja je vrh glave dovolj za to ''lupinco''. V Italiji je redna praksa da motorje elektronsko zapirajo, zaradi registrcije. Pri takem tipu čolna naj te ne skrbi stabilnost alikaj podobnega, to je krasna izbira za krajše družinske izlete okoli otočkov ali kakšno amatersko ribičijo.
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Sem skeptičen glede menjave eloktronike iz 40 na 60.
Na enem od Yamaha servisov so mi pojasnili, da iz 50 na 60 ni problem. Iz 40 na 60 pa naj ne bi bilo v redu.
Glede jakosti motorja pa bi rekel, da je 40 KM morda nekoliko malo, predvsem, če boš hotel povleči malo težjega smučarja, ali pa ko boš imel čoln polno obremenjen. 60 KM pa bi bilo kar v redu.
Na enem od Yamaha servisov so mi pojasnili, da iz 50 na 60 ni problem. Iz 40 na 60 pa naj ne bi bilo v redu.
Glede jakosti motorja pa bi rekel, da je 40 KM morda nekoliko malo, predvsem, če boš hotel povleči malo težjega smučarja, ali pa ko boš imel čoln polno obremenjen. 60 KM pa bi bilo kar v redu.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Re: Elan 15cc+yamaha60 4T
motor 40,50,60 je cisto isti ni nobene razlike samo da je zaprt na starejsih 4 t yamahah je treba centralino zamenjati pri novejsih pa samo varovalke poberes dol,kar se tice tega elana pa ni kaj prevec vredu cim je malo bolj razburkano zaliva,40 4t yamaha pa je cisto dovolj za coln od 5m ce te zanima coln me poklici na tel.040/294-660matja3 napisal/-a:Pozdravljeni, že kar nekaj časa prebiram tale forum ,ki je zelo dobrodošel še posebej za nas ,ko smo še bolj novi...
Re: Elan 15cc+yamaha60 4T
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?ID=95409matja3 napisal/-a:Pozdravljeni, že kar nekaj časa prebiram tale forum ,ki je zelo dobrodošel še posebej za nas ,ko smo še bolj novi...
Zaliva te na vsakem čolnu te dolžine. Seveda manj pri gumenjakih. Samo veliki valovi te ne bodo toliko zalivali, kot pa veter, ki ti vrže vso vodo v glavo. Karkoli boš gledal v tej dolžini, ne boš našel čolna, ki te nebi zalival pri velikih valovih. Kupuješ pa seveda čoln za dnevne izlete po lepem vremenu in se nimaš česa bati. Preglej pa v kakšnem stanju je krmna stena in bodi pozoren na razpoke v poliestru.
Veliko sreče pri nakupu.
Veliko sreče pri nakupu.
V8 + Jet drive
No, ima manj prostora in ne nič. Ampak kak za koga in za kake namene uporablja čoln. Jaz imam gumenjaka že od nekdaj, tudi z ostalimi čolni primerljive dolžine sem plul pa zaenkrat še nimam namena preiti na trdega.
Sem bil letos in lani z manjšim na ruti 4 dni pa je tudi bila vsa prtljaga pod streho, tak da ima za moje potrebe zadosti prostora. Res pa je, da ga imajo fišermani še več.
Sem bil letos in lani z manjšim na ruti 4 dni pa je tudi bila vsa prtljaga pod streho, tak da ima za moje potrebe zadosti prostora. Res pa je, da ga imajo fišermani še več.
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov