Kako se odločiti pri nakupu - Bavaria 34 - motorji?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Jan 06, 2011 20:33

Dušanu sem že odgovoril na ZS.

Vsem, ki kupujete takšno plovilo pa nekaj nasvetov:
velika razlika je ali kupujete HT ali sport varianto, saj je tu teža velik faktor. Jaz sem imel 2x 190 HP D3 motorje in je bilo pri polno obremenjenem plovilu v skupni teži 8 ton absolutno premalo moči. Težko sem zglisiral (cca 500m) potem pa je šlo, potovalka cca 24-25 vozlov, poraba na oba motorja v povprečju cca 40 litrov. Ko je enkrat barka iz vode in v dokaj lepem morju je to kot pesmica. Ko pa sem zašel v težave z burjo in večjimi valovi, pa bi dal marsikaj za še nekaj 100 konjev ki so mi kljub navoru manjkali.
Tudi cena je odvisna. Mislim, da je bilo moje plovilo za 24.000 eur dražje od bencinskih motorjev z večjo močjo, vendar me je ustrašila poraba cca 75 litrov na oba motorja, kar je skoraj 1x več kot pri dizlu. In če delam cca 120 ur na leto.... si sami izračunajte.
Sem pa pripravljen vsakemu povedati vse o bavariah, saj sem jih imel več, sorry - jo še imam :lol: (bavaria fun :lol: )

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Če Jan 06, 2011 21:21

Ojla . Par dni me ni bilo pa ste se kar lepo razpisali. Fajn.
Ja na novi 34 je D4 in se zdaj nagibam v to smer. Res je da je bencinarica ceneje 30 jurjev, al kot je že Novinec rekel, pri toliko urah ne vem če je računica, pa še nekoč pri prodaji mislim da bo lažje. Pa malo več avtonomije pa tudi nudi dizel.
Hvala vam
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jan 07, 2011 10:58

Mi ni dalo miru, pa sem šel malo pogledat na zastopnikovo stran o novi 34-ki... :wink:
Vidim, da je sedaj res na voljo tudi D4 motorizacija. V primeru 2x260 KM iz D4, lahko garantiram, da bo barka prava raketa. Motor D4 je zver že sam po sebi, če pa dodaš še 520 KM moči, ki jo dajeta motorja v primerjavi z Novinčevimi 380 KM, pa mislim, da ni debate. Poleg tega, če kupuješ Sport je nekaj lažja...
Bencinci so uporabni samo 2 x 5.7, tista 6 valjna varianta pa je zagotovo pogreb s premalo moči!!! Razlika v ceni med 2 x 5.7 in pa 2 x D4 pa je žal precej velika. 29.000 EUR + DDV, torej moraš pripraviti dodatnih 35 jurčkov. Ni malo, čeprav je res, da bo tudi rabljena dizelca vredna več, poraba bo manjša, barka nekam malega tudi varnejša in imela bo predvsem večji doseg... :wink:
Tudi skok iz D3 na D4 je za relativno malo več moči konkretno drag. Z davkarijo nekje 15 jurčkov. Zakaj je tako, pa sem že napisal zgoraj. D3 je v primerjavi z D4 pravi moped, pa še med najbolj pokvarljivimi navtičnimi motorji na svetu je bil. Mogoče so vzdržljivost kaj izboljšali, samo jaz osebno ga vseeno nebi hotel... Upam, da se lahko "stegneš" še za to razliko in si omisliš D4...
dušan
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a dušan » Pe Jan 07, 2011 21:35

Admin, kakor si dejal. Mislim da bo to prava rešitev :wink:
K sreči imamo zdaj dva zastopnika (zdrava konkurenca) pa da vidimo rezultat :lol: se mi pa nikakor ne mudi
Se vidimo na ruti če ne prej. Z Novincem sigurno prej , vsaj zaradi spoštovanja!
Lp vsem
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jan 09, 2011 11:03

Se že veselim na ruti nove barke in zagrizenega Bavariarista! :wink: Čedalje več vas je!
Me pa osebno zelo zanima, kako "skoči" iz vode 34-ka z 2 x D4-260. Pomoje je to popolni zadetek barke!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Jan 09, 2011 21:01

admin napisal/-a:Pomoje je to popolni zadetek barke!

Misliš : Popolni zadetek motorja ! :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Jan 09, 2011 21:28

Admin je čist prav mislil, taprava barka ne pa neka glitzi Gobbica. :lol:
lpg
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jan 09, 2011 22:34

kr en napisal/-a:
admin napisal/-a:Pomoje je to popolni zadetek barke!

Misliš : Popolni zadetek motorja ! :wink:

Hahaha, če odmisliš to, da ti potapljač lahko babo gleda, ko se tušira... :wink: :wink: :wink:
dušan
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a dušan » To Jan 11, 2011 19:56

Klinc , kaj bo pa novega videl :lol: :lol:
Benti zdaj ko sem motorje rešil pa hoče ona imet še HT!!!
Ampak k je smotrno na tej velikosti ga imet ? To sploh ne razumem. Avto k bi bil kabrio za polet, barka pa s streho . Cene pa ravno kontra.

Lp vsem
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 11, 2011 23:00

34-ke HT še nisem videl v živo na enih dveh slikcah pa mi deluje precej bolj všečna kot 33 HT.
Če vprašaš mene, bi kupoval samo HT, ker imam cerad poln kur**... Ampak v tem finančnem rangu, kolikor se še lahko stegnem, trenutno ni barke, ki bi bila HT, zato so tudi cerade pogojno OK. :wink:

So pa okusi različni, eni hočejo odprto barko, drugi zaprto. Razmisli, koliko boš barko koristil... Če jo misliš uporabljati tudi spomladi in jeseni, potem je HT prva liga. Če ciljaš samo na poletje, potem bo tudi Sport fletna, mogoče celo boljša... Če pa misliš na barko tudi kak dan pozimi, potem sploh ne razmišljaj o Sport...
dušan
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a dušan » Sr Jan 12, 2011 07:34

No pa glih v tem je problem. Prvo šipo so naredili iz enega kosa, zgleda pa nekako tako kot panonski kombajn. Stranska se odpre samo ena stran, druga je fiksno zaprta.Pa tudi ta je velika in pusta. Mogoče bi rešil če bi dal zatemniti, sam v originalu je pač tako. Dobro je mogoče to da se streha na vrhu odpre (platno)
Res pa je da sem bil na 38 in ne na 34 ker je takrat na sejmu na bodenskem jezeru še ni bilo, ker 34 HT je prišla ven šele pred dobrim mesecom.
Lp vsem
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jan 12, 2011 09:28

Dušan, po moje, vsaj po slikah sodeč, 38 HT še nekako zgleda, pri 34 Ht pa je vse skupaj malce previsoko glede na dolžino barke in ni najbolj skladno, je pa uporabno. No ja roko na srce, še vedno pa izgleda neprimerljivo bolje kot kakšen Four Winns recimo V 305, tega dizajnerja bi jaz ziher odpustil.
lpg
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jan 12, 2011 10:00

gregor.n napisal/-a:Dušan, po moje, vsaj po slikah sodeč, 38 HT še nekako zgleda, pri 34 Ht pa je vse skupaj malce previsoko glede na dolžino barke in ni najbolj skladno, je pa uporabno. No ja roko na srce, še vedno pa izgleda neprimerljivo bolje kot kakšen Four Winns recimo V 305, tega dizajnerja bi jaz ziher odpustil.
lpg

Jap Gregor, se popolnoma strinjam! Samo je pa očitno tako, da si američani navtiko predstavljajo malce drugače kot mi... :shock:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Jan 13, 2011 21:37

Moje skromno mnenje.
Če koristiš barko poleti (kar jo 90% uporabnikov) vsekakor open (sport).
Je: cenejša, lepša, hladnejša, lažja in s tem varčnejša in okretnejša. :P

Boš pa tisti dan med dopustom, ko se bo iznenada ulilo preklel vse cerade in fršluse na tem svetu. :x
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov