Nakup plovila Mano Marin 22,52

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

alce
Štabni vodnik
Kraj: Podnanos

Nakup plovila Mano Marin 22,52

OdgovorNapisal/-a alce » Če Jan 27, 2011 14:49

Pozdravljeni!

Z novim letom je prišla odločitev o menjavi elan 18 cabin-a z malo večjim in bolj potovalnim čolnom. :) Že dalj časa ažurno pregledujem oglase in sem se zagledal v Mano marina 22,52. Gliser mi bil takoj všeč in cena tudi nekako dosegljiva.

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=94414

Čoln smo si 1x že ogledali in na prvi vtis zgleda vredu, malo posezonsko umazan, radio malo vrženo vgrajen. Potreben pač sezonskega servisa.

To nedeljo se pripravljam na 2 ogled, tokrat bomo barko zagnali in jo dodobra pregledali. Tako, da zbiram vse možne podatke, informacije, koristne nasvete... ;)

1. Zanima me na kaj naj bom pozoren pri ogledu motorja?
Še vedno iščem serviserja, ki bi bil pripravljen pogledat motor.
Motor je pa Mercruiserjev 1,7 diesel (220ur), vožen samo sezonsko.

2. Zanima me še, kako je z uvozom namreč čoln je registriran pod Austrjisko zastavo? Na katere papirje moram bit pozoren (certifikate, homologacije,...)? Dokler je še možnost, bi čoln imel pod Austrijsko zastavo, potem bi ga pa uvažal. Rad bi imel vse papirje pošlihtane, da ko pride tisti dan ne bo večjih težav.

P.S. Če koga zanima čoln Elan 18 Cabin, Mercury 100HP , Mercury 4KM, prikolica,... mi lohko piše mail: alan.lavrencic@siol.net

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Če Jan 27, 2011 15:10

Pozdravljen na forumu.

Tu ti prilagam link do povezave,kjer je veliko napisano o omenjenem plovilu.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... mano+marin

Drugače pa uporabi funkcijo išči in boš še sigurno našel kaj napisanega o tem čolnu.

L.P.
alce
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a alce » Če Jan 27, 2011 15:46

Hvala za odgovor.

Ja prebrskal sem že vse po forumih in veliko prebral, precej je kritik na prešvoh motor. Ampak to nekako probam preslišat, mogoče se bom še kesal. :) Plovilo pa ima dodatno namontirane hidravlične flape, malo lažje verjetno izglisira.

Rad bi slišal nekoga, ki ima ta motor v barki, kako je z njim ne/zadovljen.?
V avtu mi še kar teče zaenkrat. ;)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Jan 27, 2011 16:59

Pozdravljen, imel sem tak motor v Salpi 21,5, ki je zelo podobno plovilo. Res je da je malo podhranjen, ampak če boš redno skrbel za čist trup in predvsem peto (brez školjkic in ostalih črvičkov) in ga ne boš brezglavo preganjal v najvišje obrate ne boš imel problemov. Vsaj jaz jih nisem imel, o porabi pa ne bi izgubljal besed, res ni omembe vredna. :wink:
lpg
Uporabniški avatar
kiaman
Kapitan fregate
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a kiaman » Če Jan 27, 2011 18:32

z znanci smo lani pluli skupaj en teden in oni imajo mano 2252.
za to dolžino fantastično veliko prostora in če si bil zdaj na 18-ki, boš tuki gor car. poraba okoli 15. kar se pa motorja tiče je bilo pa takole:
čoln je bil natovorjen za bivanje na morju ( voda, nafta, hrana, pijača,...), štiričlanska družina....pri zglisiranju sem imel tak občutek kot včasih, ko smo se natovorili na fishermana 520 z yamaha 50 hight trust in motorju je zmeri čisto malo mankalo in vedno je šlo vse na polno, e zelo podobno je bilo tuki z njimi.
bencinski motor je veliko bolša izbira.
in sabo na ogled OBVEZNO vzemi serviserja!!!!
live long and in prosper
alce
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a alce » Če Jan 27, 2011 19:03

Hvala za mnenja! Do nedelje moram najti enega serviserja, da malo pregleda motor. Zagnali ga bomo samo na suhem, ker je barka na zimovanju. Za jo sprobat v morju bi bila cela procedura je pa tudi to je možno.

Poznate kakega mehanika na naši obali, ki bi bil pripravljen it pogledat barko, do Umaga?

Vsaj za začetek bo treba mojstra, dokler se sam ne priučim. :) Mojega starega Mercurya že miže popravim. ;)
bostjan9
Admiral

22.52

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Če Jan 27, 2011 20:16

Mamca ma pa lepe svetlo-plave hlačke :oops: :oops: :oops: :oops: :( :)

b9
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: 22.52

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jan 27, 2011 21:04

bostjan9 napisal/-a:Mamca ma pa lepe svetlo-plave hlačke :oops: :oops: :oops: :oops: :( :)

b9

Ej a ti gledaš v BERMUDSKI trikotnik :?:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » Če Jan 27, 2011 21:21

alce napisal/-a:Poznate kakega mehanika na naši obali, ki bi bil pripravljen it pogledat barko, do Umaga?

Kontaktiraj MitjaP.On ma v Červarju barko pa če bo kaj dol hodil mu do umaga verjetno ne bo težko.Nam je že kar nekaj motorjev poštimal pa bi ti lahko pomagal.
bostjan9
Admiral

BARKA

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Pe Jan 28, 2011 04:15

Če bi bile takšne hlačke zraven, bi pa res bila za vzet....
barka mislim... :oops: :oops: :lol:

b9
alce
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a alce » Pe Jan 28, 2011 08:54

Hehe ja po slikcah, dobiš bore malo občutka kaka je barka. ;) Še dobro de mamo strica Googla. :)

Hvala Masterpiece bom povprašal Mitijo, če si je pripravljen vzet čas za ogled.

No kdo mi bo še kaj povedal o tem uvozu barke? Na kaj moram biti previden?
alce
Štabni vodnik

Ogled barke

OdgovorNapisal/-a alce » To Feb 01, 2011 08:55

Pozdravljeni!

V nedeljo smo še enkrat pregledali barko in zagnali motor. Motor mi je pregledal mehanik in pravi, da je motor načeloma vredu. Potreben servisa in menjave cinkov. Malo me sekira, ker motor nima servisne knjige in da ga po sezoni ni konzerviral. Po sezoni ga je samo zagnal na sladko vodo in pošprical z WD - jem.

Motor 1,7 diesel ima za hlajenje zmontiran izmenjevalec. Zanima me kako se obnese pri teh motorjih? Ali so hlajeni tudi izpušni kolektorji preko izmenjevalca?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov