Tut jest bi prosil za kak nasvet...

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Ne Feb 06, 2011 10:50

Evo, včeraj sem v Portorožu gledal eno dalmatinko z motorjem Honda 15 4T,barka mi je všeč, vendar ker sem čisti začetnik, sploh pri kupovanju take barke sem samo sam sebe videl kako bo fajn pluti in loviti ribe :D ......lastnik pravi, da je barka 100% brez osmoze (v bistvu sploh nevem kako se to preveri, če je barka v vodi?)......okna so brez gume, vendar pravi, da na novo zatesnjena (so kar prišraufana in zasilikonirana)....kabina , ki mi je zelo prostorna ni tapicirana, na koncu kabine po plastiki vse nekaj črno, pravi da je samo za prebarvat...motor ima u bistvu generalno (meni se je zdelo da super laufa)....prednost dalmatinke je tudi, da ima odtok odvečne vode, kar napr. istranka nima....vem da sem včeraj pogledal barko le informativno in zelo površno in upam da do naslednjega ogleda (nakupa) najdem nekoga , ki se malo bolje spozna in gre pogledat z menoj...cena pa naj bi bila zadnja tam nekje 4000 eur....uffff dolgovezim, ane? :)

Hotel sem mal povprašat tu na forumu, kaj vi menite o vsem skupaj....

Hvala za nasvete že v naprej.......Klemen
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Feb 06, 2011 12:40

Honda 15 4T,... motor ima u bistvu generalno...

Le zakaj bi pravilno uporabljana in vzdrževana Honda 15 4T rabla generalko??

A je morda mislil na kakšen večji servis...?
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Ne Feb 06, 2011 12:52

Jooj ja, mislim, da sem preveč na grobo rekel, da ima generalko....evo na motorju je bil zamenjan zobati jermen, olje v motorju in peti ter impeler.......bolj me zanimajo vaša mnenja o barki (plastika in vse podobne stvari...)

L.P. Klemen
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Feb 06, 2011 13:05

hja če je barka v vodi jo je treba dati ven da vidiš če jo je osmoza napadla ali moraš ti v vodo:)
cena se sliši ok, nekaj dela pa bo le, ti moraš oceniti ali se ti zdi vredna tvojega denarja ali ne seveda s predpogojem da brezhibna za plovbo itak.
lp
Uporabniški avatar
brk
Višji vodnik
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a brk » Ne Feb 06, 2011 13:29

še enega sem našel za najem prikolic:

http://www.renta-car.eu/najem-prikolic

Lp

brk
Nazadnje spremenil brk, dne Ne Feb 06, 2011 13:43, skupaj popravljeno 1 krat.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Ne Feb 06, 2011 13:38

Upam, da se tema nebo sedaj prevesila na prikolice, ker bi resnično rad zbral čim več ifo. o tej dalmatinki oz. vaših mnenj glede nakupa.

Hvala...Klemen
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Po Feb 07, 2011 09:50

cibro napisal/-a:hja če je barka v vodi jo je treba dati ven da vidiš če jo je osmoza napadla ali moraš ti v vodo:)
cena se sliši ok, nekaj dela pa bo le, ti moraš oceniti ali se ti zdi vredna tvojega denarja ali ne seveda s predpogojem da brezhibna za plovbo itak.
lp

Oj...barka je sedaj ves čas v uporabi (ribolov)...vse ponudbe sem že prečesal in jih je zelo malo...najbolš se mi zdi pri tej barki, da jo samo prepeljemo iz Portoroža v Koper...me pa še zanima kolko pride za tako barko (dalmatinka) registracija in letno zavarovanje....aja pa zanima me še kolko je letnega davka, ker je barka nad 5 m??

L.P. Klemen

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta