vodni skuter zavarovanje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
vodni skuter zavarovanje
Najprej en lep pozdrav forumašem.
Zanima me, če mi kdo lahko pomaga pri zavarovanju vodnega skuterja. Vse zavarovalnice namreč zahtevajo celoletno obvezno zavarovanje. Ne zdi se mi smiselno zavarovati skuter za celo leto. Ali obstaja kakšna možnost, da bi ga zavaroval samo v sezoni? Kako je s tem če greš v tujino, npr. Francija. Ali je možno zavarovanje potem skleniti tam...
Najlepša hvala za dogovore, Primož!
Zanima me, če mi kdo lahko pomaga pri zavarovanju vodnega skuterja. Vse zavarovalnice namreč zahtevajo celoletno obvezno zavarovanje. Ne zdi se mi smiselno zavarovati skuter za celo leto. Ali obstaja kakšna možnost, da bi ga zavaroval samo v sezoni? Kako je s tem če greš v tujino, npr. Francija. Ali je možno zavarovanje potem skleniti tam...
Najlepša hvala za dogovore, Primož!
Če je plovilo registrirano, ne moreš prekiniti zavarovanja! Če ga prekineš ali ne podaljšaš v naprej, potme zavarovalnica to sporoči kapitaniji, ta pa ti čoln izbriše iz registra. Dejansko je ko pri avtomobilu, dokler je registriran mora biti tudi zavarovan, ko pa ga odjaviš, potem ti vrnejo tudi zavarovanje.
Če hočeš imeti registracijo pod SLO zastavo, potem moraš imeti zavarovanje urejeno permanentno in tako ga ne moreš plačati šele v Franciji...
LP
Če hočeš imeti registracijo pod SLO zastavo, potem moraš imeti zavarovanje urejeno permanentno in tako ga ne moreš plačati šele v Franciji...
LP
Da se, problemov ni prav veliko, vsekakor pa bistveno več, kot stane zavarovanje za celo leto. Plačati moraš ponovno pregled plovila, pa tam jim ga moraš pripeljat pokazat, pa ponovni vpis... Kar nekaj stroškov... Mislim pa, da te bo kapitan ZELO grdo gledal, če mu to narediš... To je pač dodatno delo, ki pa ga nihče ne mara.
Pozabi! Tistih nekaj evrov za zavarovanje je zanemarljivo s ponovnim vpisom...
LP
Pozabi! Tistih nekaj evrov za zavarovanje je zanemarljivo s ponovnim vpisom...
LP
Z odjavo plovila oz. vozila ne sme biti težav, saj je tako počela večina motoristov. Sedaj so naredile zavarovalnice pri motoristih korak naprej in jim že v štartu ponujajo 50% popust, če vozila ne odjavijo. Verjetno se to pri plovilih ne bo zgodilo, ali pa? Kdo ve... Več kot bi bilo takih primerov prej bi se (se bo) zgodilo. Mislim pa da je vse to stvar matematike: sešteješ stroške (ne pozabi na sitnosti) po eni in drugi varianti pa boš videl.
Lp
Lp
Nobene komisijske pogodbe! Pri prodaji plovil ni nobenih davkov. No vsaj zaenkrat še ne. Malo preiščite forum, smo o tem že pisali zelo zelo natančno. Torej pogodbo overiš pri notarju ali na občini in to je vse. Napišeš jo pa sam s prodajalcem oz. kupcem. Vse skupaj te stane en dober euro, kolikor ti vzamejo za overovitev podpisa na pogodbi.
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti