lep pozdrav
izkušnje z plovbo pod USA zastavo v Grčiji ali Italiji
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
izkušnje z plovbo pod USA zastavo v Grčiji ali Italiji
Verjetno vas precej pljuje pod ameriško zastavo, ne samo v Hrvaški, tudi zunaj, v Grčiji, Italiji, pa me zanima in verjetno tudi precej drugih morjeplovcev, kakšne so vaše izkušnje z dokumenti. Ali so res hude težave ali sploh ne komplicirajo zaradi zastave? Mi smo navajeni Hrvatov, da ne moreš kihniti , ne da bi to prej prijavil. Slišal sem pa tudi, da sploh ni problema pluti po Grčiji z USA registracijo.
Kaj je res in kaj ni? Prosim za vaše izkušnje
V Firmi, kjer uredijo registracijo v ZDA (http://si.isbcom.com/AboutUs/about_us_pg.htm) so mi na ta vprašanja odgovorili, da dosedaj še ni bilo primera, da bi kdo imel težave!?
lep pozdrav
lep pozdrav
Dolfsi Živio!
Če boš prebral moje potovanje v Grčijo, boš točno vedel, kaj moraš narediti. V Italiji ni problemov, moraš pa imeti zavarovanje. Najbolje, da imaš kopije vseh dokumentov, sicer ti jih bodo fotokopirali v kapetaniji pristanišča, kjer se boš prijavil.
V Grčiji je nekoliko drugačna zgodba. Tam se moraš najprej javiti na carino Costume Ofice, kjer boš moral izpolniti kar nekaj obrazcev. Ko je končno vse urejeno, ti carinik izda "tranzit log" za dobo 1 meseca. Po enem mesecu moraš zapustiti Grčijo. Prav tako se moraš s tem dokumentom javljati v vsaki kapetaniji. (če se ?!) Cena 30 EU.
S tem dokumentom se nato javiš v Kapetaniji, kjer ti izstavijo še Crew listo, cena 15 EU.
Lep pozdrav luftar!
PS. Če hočeš izvedeti še kaj, me kontaktiraj na tel.:040 513324 ali email.
Če boš prebral moje potovanje v Grčijo, boš točno vedel, kaj moraš narediti. V Italiji ni problemov, moraš pa imeti zavarovanje. Najbolje, da imaš kopije vseh dokumentov, sicer ti jih bodo fotokopirali v kapetaniji pristanišča, kjer se boš prijavil.
V Grčiji je nekoliko drugačna zgodba. Tam se moraš najprej javiti na carino Costume Ofice, kjer boš moral izpolniti kar nekaj obrazcev. Ko je končno vse urejeno, ti carinik izda "tranzit log" za dobo 1 meseca. Po enem mesecu moraš zapustiti Grčijo. Prav tako se moraš s tem dokumentom javljati v vsaki kapetaniji. (če se ?!) Cena 30 EU.
S tem dokumentom se nato javiš v Kapetaniji, kjer ti izstavijo še Crew listo, cena 15 EU.
Lep pozdrav luftar!
PS. Če hočeš izvedeti še kaj, me kontaktiraj na tel.:040 513324 ali email.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov