NE VRŽE TAKOJ V POGON

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

somebody
Višji štabni vodnik

NE VRŽE TAKOJ V POGON

OdgovorNapisal/-a somebody » Ne Jul 17, 2011 08:16

Pozdravljeni

Na čolnu imamo vgradni motor VOLVO PENTA 3.0 GL/SX, letnik 2008 letos smo že naredili , kar nekaj ur zdaj in ne to zmeraj , ko damo v začetne obrate nam takoj ne vrže v brzino čez nekaj sekund pa vrže. Potem gre vse normalno. Zanima me ali se je še za vozit in kaj narediti

lp
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Jul 17, 2011 15:06

Naj ti pogleda to nekdo, ki se na to spozna.

Ker lahko se ti zgodi, da tudi iz prestave ne bo šel v ler... tega si pa RES ne želiš....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Ne Jul 17, 2011 16:30

ja ravno sem hotel reči. dokler nebo hotel v prestavo ni problem, kaj pa ko nebo hotel v ler potem si ga pa na*****.
porihtaj čimprej.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Jul 17, 2011 18:02

No ja, tudi v tem primeru ni ravno prijetno. Smo imel podobno situacijo na rentani barki, sele po par sekundah vrglo v prvo. Pri pristajanju ce nisi tega vzel v racun si lahko konkretno naj*. Je pa v obratnem primeru lahko neprimerno slabse ja. Me res zanima, kaj je vzrok tovrstnim tezavam..
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Ne Jul 17, 2011 22:01

Poglej nivo olja v menjalniku...filter...
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Jul 18, 2011 07:19

Preglej če imajo zajle lufta.
somebody
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a somebody » Po Jul 18, 2011 10:03

Hvala za odgovore pogovarjal sem se z servisom v Sloveniji pravi, da bi bila zajla premalo našpanana ali pa obraščena letos, ko smo ga vžgali je bila zapikana in smo mogoče preslabo sčistili in namazali in je spet začela malo prijemati bomo videli
lp
Morski_volk
Kapitan
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a Morski_volk » Sr Jul 20, 2011 16:43

osnova za varno plovbo so 100% delujoče ter odzivne komande ter naštelan motor :wink: ...iz izkušenj povem da z nenaštelanimi komandami in motorjem ne grem nikoli več na morje :?
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Sr Jul 20, 2011 22:55

Lahko je problem v zajli ali pa v olju..... kaksno olje je v peti?? zajla... kako gre v vzvratno prestavo??
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
somebody
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a somebody » Če Jul 21, 2011 07:21

Olje v peti, kot mi je rekel serviser je pravo in ga je dovolj rikverc gre normalno zajebava samo naprej če se voziš se ustaviš in greš takoj naprej gre normalo če pa en čas stojiš pa takoj ne vklopi gledal je že en mehanik hr toda v vodi ni hotel jemat zadnjega pokrova na peti, da bi videl glede zajle mene ni bilo takrat doli tak , da ko bom bom to sam pogledal, v tej sezoni smo se tudi , kar precej prevozili to se je začelo kar naenkrat.

lp
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jul 21, 2011 08:31

Torej je res problem v zajli... Ja res je, treba je plastičen pokrov dol vzet, ampak sem sam že to delal na vodi - maska + šnorhl pa gre... Al pa čoln dovolj blizu obale ;) Mehanik jasno da ti tega ne bo delal...

V bistvu rabiš samo 1 ključ za nastavitev + za vijake na plastičnem pokrovu... Piece of cake ;)

Je pa res da se teh stvari raje loti ob servisu kot pa kasneje v vodi ;) Šola za drugo sezono heheh...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
somebody
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a somebody » Pe Jul 22, 2011 07:13

Pozdravljen ss9940
Zanima me ali pri tebi ni šlo v pogon samo naprej ali tudi nazaj. Sin je doli in mu je včeraj uspelo dol vzeti ta pokrov, kot je ugotovil so zajle čiste, namazane ni pa upal odklopit te glavne zajle na kateri se da nastavlajti pogledali so tudi na ročki in je vse v redu.Drug teden grem jaz dol, da odklopim to glavno zajlo in probam ročno vklopit pol bomo videli, če ni to kaj bi še lahko bilo ...
lp
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Jul 26, 2011 15:08

Če zajla ni pravilno nastavljena, potem se lahko zgodi da gre samo nazaj ali samo naprej... Zadeva je čisto enostavna - potegneš varovalko iz nastavitvene matice (poprej izklopiš prestavo) in jo parkrat zasučeš v pravilno stran (noter ali ven, boš videl kam "špana" matica), vtakneš nazaj, noter varovalko in gotovo! Za nastavitev potrebuješ torej samo klešče za odstranitev varovalke in to je to! (seveda če matica lepo teče po navoju)

Druga možnost je še da bi kje bil kot ovinka zajle prehud ali pa v zajli sami...

P.S.: Kje se nahaja čoln?

LP

SS
somebody
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a somebody » Sr Jul 27, 2011 07:06

V nedeljo grem dol, da sprobam brez zajle in , da jo nastavim in upam, da bo delovalo čoln imamo privezan v marini pri Puli.

lp
elcapitano
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a elcapitano » Pe Avg 12, 2011 09:52

Ni problem v zajli in mazanju zajle, obrabljen imaš konus http://www.marinepartseurope.com/en/vol ... 35243.aspx št.35, cena okoli 500eur, na Hrvaškem še več.Na ebayu je ceneje, v zda pa sploh. Čoln mora ven iz vode, sneti zg. del pete (ali pa celo) in odnesti k mehaniku, ker rabis posebne nastavke, da odviješ matice na osovini in potem snameš zobnike..... Nagaja ti pa pri voznji v naprej zato, ker dosti bolj prestavljamo naprej kot nazaj in se je tako tudi obrabil zg.del bolj kot spodnji, lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov