NE VRŽE TAKOJ V POGON
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
NE VRŽE TAKOJ V POGON
Pozdravljeni
Na čolnu imamo vgradni motor VOLVO PENTA 3.0 GL/SX, letnik 2008 letos smo že naredili , kar nekaj ur zdaj in ne to zmeraj , ko damo v začetne obrate nam takoj ne vrže v brzino čez nekaj sekund pa vrže. Potem gre vse normalno. Zanima me ali se je še za vozit in kaj narediti
lp
Na čolnu imamo vgradni motor VOLVO PENTA 3.0 GL/SX, letnik 2008 letos smo že naredili , kar nekaj ur zdaj in ne to zmeraj , ko damo v začetne obrate nam takoj ne vrže v brzino čez nekaj sekund pa vrže. Potem gre vse normalno. Zanima me ali se je še za vozit in kaj narediti
lp
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
Olje v peti, kot mi je rekel serviser je pravo in ga je dovolj rikverc gre normalno zajebava samo naprej če se voziš se ustaviš in greš takoj naprej gre normalo če pa en čas stojiš pa takoj ne vklopi gledal je že en mehanik hr toda v vodi ni hotel jemat zadnjega pokrova na peti, da bi videl glede zajle mene ni bilo takrat doli tak , da ko bom bom to sam pogledal, v tej sezoni smo se tudi , kar precej prevozili to se je začelo kar naenkrat.
lp
lp
Torej je res problem v zajli... Ja res je, treba je plastičen pokrov dol vzet, ampak sem sam že to delal na vodi - maska + šnorhl pa gre... Al pa čoln dovolj blizu obale
Mehanik jasno da ti tega ne bo delal...
V bistvu rabiš samo 1 ključ za nastavitev + za vijake na plastičnem pokrovu... Piece of cake
Je pa res da se teh stvari raje loti ob servisu kot pa kasneje v vodi
Šola za drugo sezono heheh...
LP
SS
V bistvu rabiš samo 1 ključ za nastavitev + za vijake na plastičnem pokrovu... Piece of cake
Je pa res da se teh stvari raje loti ob servisu kot pa kasneje v vodi
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Pozdravljen ss9940
Zanima me ali pri tebi ni šlo v pogon samo naprej ali tudi nazaj. Sin je doli in mu je včeraj uspelo dol vzeti ta pokrov, kot je ugotovil so zajle čiste, namazane ni pa upal odklopit te glavne zajle na kateri se da nastavlajti pogledali so tudi na ročki in je vse v redu.Drug teden grem jaz dol, da odklopim to glavno zajlo in probam ročno vklopit pol bomo videli, če ni to kaj bi še lahko bilo ...
lp
Zanima me ali pri tebi ni šlo v pogon samo naprej ali tudi nazaj. Sin je doli in mu je včeraj uspelo dol vzeti ta pokrov, kot je ugotovil so zajle čiste, namazane ni pa upal odklopit te glavne zajle na kateri se da nastavlajti pogledali so tudi na ročki in je vse v redu.Drug teden grem jaz dol, da odklopim to glavno zajlo in probam ročno vklopit pol bomo videli, če ni to kaj bi še lahko bilo ...
lp
Če zajla ni pravilno nastavljena, potem se lahko zgodi da gre samo nazaj ali samo naprej... Zadeva je čisto enostavna - potegneš varovalko iz nastavitvene matice (poprej izklopiš prestavo) in jo parkrat zasučeš v pravilno stran (noter ali ven, boš videl kam "špana" matica), vtakneš nazaj, noter varovalko in gotovo! Za nastavitev potrebuješ torej samo klešče za odstranitev varovalke in to je to! (seveda če matica lepo teče po navoju)
Druga možnost je še da bi kje bil kot ovinka zajle prehud ali pa v zajli sami...
P.S.: Kje se nahaja čoln?
LP
SS
Druga možnost je še da bi kje bil kot ovinka zajle prehud ali pa v zajli sami...
P.S.: Kje se nahaja čoln?
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
-
elcapitano
- Višji štabni praporščak
Ni problem v zajli in mazanju zajle, obrabljen imaš konus http://www.marinepartseurope.com/en/vol ... 35243.aspx št.35, cena okoli 500eur, na Hrvaškem še več.Na ebayu je ceneje, v zda pa sploh. Čoln mora ven iz vode, sneti zg. del pete (ali pa celo) in odnesti k mehaniku, ker rabis posebne nastavke, da odviješ matice na osovini in potem snameš zobnike..... Nagaja ti pa pri voznji v naprej zato, ker dosti bolj prestavljamo naprej kot nazaj in se je tako tudi obrabil zg.del bolj kot spodnji, lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov