bavaria sport 28

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

matejavs

bavaria sport 28

OdgovorNapisal/-a matejavs » Ne Avg 28, 2011 15:59

Pozdravljeni.

Zanimam se za nakup bavarie sport 28.

Ker ne bi rada zgrešila nakupa me zanima ali zadostuje motor z 300 ks (duopropeler)? Kaj priporočaste bencinski ali dizelski motor?

Kaj pa glede porabe goriva, kaj je bolj racionalno?

Lp
Mateja
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: bavaria sport 28

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 29, 2011 08:37

matejavs napisal/-a: Kaj priporočaste bencinski ali dizelski motor?

Malo več podatkov! Predvsem kakšna je razlika v nabavni ceni. Ker razlika v porabi pri tej velikosti ni nevem kaj. Npr. če je nabavna cena 20.000 € višja, je na gorivu ne dobiš noter 15 let. Drugi razlog pa je varnost, tu pa je diesel precej v prednosti.

lp
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Avg 29, 2011 09:01

Dober nakup, izračuni o ekonomiki pa dajo glas za bencinski motor, ker razlike do dizla ne pokuriš v 20. letih. Trenutna poraba pri potovalki 25 vozlov je 60-70l, povprečje pa 33 litrov na uro. (Bavaria 27, Volvo 5,7GXiJ, 320km)
Obvezno dokupi dodatno kopalno ploščad, bočni motor, zunanji hladilnik, vinč, pa jaz bi kupil benettove flape ne tisto električno sranje od volva :wink:
lpg
Nazadnje spremenil gregor.n, dne Po Avg 29, 2011 09:21, skupaj popravljeno 2 krat.
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 29, 2011 09:13

Gregor, a ni najboljš, da kar tvojo kupi. Maš že to vse! Pa še preverjena je.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Avg 29, 2011 09:18

Pa še 30 jurjev prišpara, kar je za 10 let bencina :lol: :lol: :lol:
lpg
matejavs

OdgovorNapisal/-a matejavs » Po Avg 29, 2011 13:32

Hvala za informacije.

Zanima me ali bi bilo smiselno ugradit dva motorja (bencin) 4.3 l. 225 ks.
To me zanima iz zornega kota porabe (koliko večja je poraba v primerjavi z enim bencinskim motorjem) in hitrosti plovbe (koliko je hitejša plovba, če je)?

lp
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 29, 2011 13:35

najbolj smiselno je da kupiš od Gregorja N, in dobiš super plovilo, preverjeno in v top stanju...

Sigurno pa nista smiselna 2x 4.3 motorja, ker sta navadno pohanje !
sigurno je več moči, lažje manevriranje,recimo tudi več varnosti,če eden počaka... veliko je + in nekaj -....
Motor črn ali rdeč, če dela na oktane mora biti V8 ! :wink:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

Re: bavaria sport 28

OdgovorNapisal/-a bladzo » Po Avg 29, 2011 15:09

matejavs napisal/-a:Pozdravljeni.

Zanimam se za nakup bavarie sport 28.

Ker ne bi rada zgrešila nakupa me zanima ali zadostuje motor z 300 ks (duopropeler)? Kaj priporočaste bencinski ali dizelski motor?

Kaj pa glede porabe goriva, kaj je bolj racionalno?

Lp
Mateja

Men se zdi, da je z enim bencincem zadeva podhranjena. Pri 27-ki še gre, 28-ka je pa še nekoliko težja in ko naložiš vse kar ti je svetoval Gregor, bo to bolj žalost.

Naloži kramo, imej bimini gor, mal burje v nos, pomožni čoln z motorjem in že boš plul tisti dan raje do 7 vozlov, sej se ti "ne bo ljubilo" glisirat... :)

Dva mopeda ne bosta šla bistveno več, če sploh pri potovalki. Poraba bo za cca 10L/h večja. Izglisiranje pa ne bo nikoli težava (beri --> "se ti bo vedno ljubilo").

Pred nakupom pojdi obvezno probat kako gre. Točno s takim mopedom, kot jo boš kupil. Če prav vem, je imela testna 2 x 4.3 (o le zakaj??)...
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Avg 29, 2011 17:08

Bladzo, res je... Na vodi imeti dvojčka res ni slabo AMPAK: vse je dvojno, podobno kot takrat ko malce preveč spiješ hehe... niso samo + ampak tudi -, npr.: ni slabo videt dve "luštni" deklini namesto ene, ampak doma pa gledat dve stari jaooo... Hec na stran, - so npr.: dvojno vzdrževanje motorja, dvojno vzdrževanje pogona, dvojni AF pogonov, dvojni cinki, večja poraba itn...

Je pa res da je dvojna tudi varnost na vodi (dva bosta zeloooo težko istočasno crknila, razen če zmanjka bencina), lažje izglisiranje, boljše obnašanje itn...

Skratka, pretehtaj + in - pa se odloči!

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Avg 29, 2011 21:15

Pismu "taveliki" fantje, nič pametnega ne znate svetovat kot to da so + in -. To punca verjetno že sama ve he he.

Edin kar sem kot laik za večja plovila uspel izluščit je, da bi se verjetno kar splačalo kupit tisto, kar prodaja gregor.n (Pa gregorjev čoln poznam le na videz...)

PS. gregor če boš sem prodal, daš za pir
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Avg 29, 2011 21:30

Vedno je bolje dva kot eden, vendar si je treba izračunati. Res je da barka polna goriva, vode, pijače, prtljage za 14 dni in 4 osebe ne skoči iz vode, ampak prileze pa in potem ni več problema. Če imaš dva motorja je barka dražja, verjetno enih 15 jurjev, dražje zavarovanje, plovno dovoljenje, računati je treba servise krat dva, sploh prvi dve leti ko je garancija so cene zlatarske, pa dve leti drgnjenja alg in školjkic iz dveh pet, barka je še težja, malo več porabi in ima manj avtonomije, možnost da kaj crkne je večja, v motornem prostoru je vse bolj na tesno..... Ne vem jaz sem se potem odločil za enega in mi v 4 letih ni bilo žal.
Po moje bi bila ta barka odlična če bi vanjo zrinili D6 motor, ampak potem bi spet koštala krepko čez 100 jurčkov...
Kakorkoli se obrneš, vedno imaš rit zadaj :lol:
Če želiš še kakšen info me pokliči 041 666 441.
lpg
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 29, 2011 21:34

Kot so že svetovali, en motor 5.7 bo premalo za 28-ko! Sicer je sprejemljivo, če misliš, da bosta na barki vedno samo 2. Če pa ste familija, ki ima še polno krame, fotr piva, žena čevljev, otroci pa ne vem česa vsega, potem bo težava... Če je opcija, potem je zagotovo najboljša izbira en motor 8.1L pri VP oziroma 8.2L pri Mercu. In to tisti ta slabotnejši big block s 375 oziroma 380 KM. To je optimum. Če pa ni, potem razmišljaj o 2 x 4.3L, vendar stroški vzdrževanja bodo poskočili popolnoma krat dva!!! Razen poraba bo ostala skoraj nespremenjena, vse ostalo pa krat dva...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 29, 2011 21:50

Pismo kaj naj svetujemo, oz povemo ? Saj v grobem smo...
Sam imam nekako slabe izkušnje z 4.3 V6 motorji, da ne bo pomote- starimi ne novimi, ampak tudi tile ,ki so novi bodo postali stari...
Če kupuje plovilo za 5let, potem kar po takega z dvemi motorji...
Če ni problem vzdrževanje, ( razlika rednega vzdrževanja oz servisov je zanemarljiva- olje motorja, olje noge,cinki,svečke )
Ko se bodo menjavali drugi dražji deli, bo pač dražje...
Sam sem pristaš 2 mopedov,
- manevriranje ( veliko lažje pristajanje,izplutje,čakanje za tankanje)
- varnost ( kot smo izvedeli že zgoraj, 2 motorja na enkrat zelo malokrat počakata, enako velja za dva Z pogona-tudi moči je več na zalogi če bi bila potrebna )
- stabilnost ( nekako se mi zdi da je plovilo z dvema motorjema bolj stabilno,tudi težje, in se manj nagiba... morda se zdi le meni, ker je ponavadi tako plovilo tudi širše, ampak tukaj ni...)
- obremenitev motorjev (sigurno mora več delati "osmak" z 320hp, kot pa dva "šestaka" z 450hp, tudi navora imata več skupaj... Strah me je le da bodo gnali do podna tudi "šestake", z dvemi "osmaki" pa ni treba da 320hp bi bila barka super...

Dva motorja sta torej kar velik + če se ne obremenjujemo z stroški...

Če pa pogledamo, da lahko rikneta dva pogona,dva motorja, da moramo menjati dvojne kolektorje,dve vodni pumpi,pa še kaj po 2x, je seveda stroška še enkrat več... Načeloma pa to ne sme,če se gre za novo oz vzdrževano plovilo...
Prav tako nima kaj za riknit, pri enem motorju, če je vse tip top kot mora biti...

Poraba bo najverjetneje enaka z "dvema V6" kot z enim "V8", zna se zgoditi da bi celo "osamljeni jezdec" zmagal v porabi, oz popil več...(ko bo barka polno naložena-gorivo,voda,prtljaga,gorivo za posadko,posadka... to je vse dodatna "teža" in obremenitev za motorje in tukaj znajo vsi tako "dvojčki" kot tisti "lone rider" malo zašvicati... drugi malo bolj...

Najverjetneje sem kaj izpustil, zato z vprašanji in grajami na plano, ali pa naj me še kdo dopolni...

torej če je želja po dveh motorjih, kar v nakup,
če pa se odločite za enega, pa vseeno pretehtajte ,če nebi raje malo privarčevali, in kupili "used boat" od našega Gregorja N, tako rešite sebe porodnih težav,ki bodo verjemite, in pa rešite tudi Gregorja,(je mož beseda in ne bo vas peljal toliko na led... no malo vas bo ampak ne bo sile )da se končno znebi tistega štofeljca na vodi :twisted: in kupi tanker...
Najbolj pa rešite vse nas,da nam Gregor neha prodajati slamo v malih oglasih... :wink:

lp.Tex
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 29, 2011 21:51

uf tolk sem pisal, da so me vsi prehiteli :oops:
SlikaSlika

Kdo je na strani