pomoč pri nakupu sea ray 33
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
pomoč pri nakupu sea ray 33
pozdravljeni morjeplovci, tudi sam sem navdušen morjeplovec in velike pohvale forumu, imam vprašanje sea ray 33 l.1998, dva motorja stayer 240 km? (l.2004) ali je imel kdo kaj podobnega, mnenje o motorjih...hvala
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Admin mislim, da sta dva Steyr-ja dovolj za 33-ko. Sem bil priča, kako lepo je eden rinil Ciero 28. Takrat sem tudi sam razmišljal o zamenjavi, a zaradi stoškov odstopil. Konjev res ni, je pa navor katerega rabiš ob izglisiranju. Konec koncev tudi KAD43 nimajo več konjev, pa odlično rinejo težje barke (Gobbi in Cranchi ipd). Same gredi pa tudi, po moje, ne morejo tega bistveno spremeniti. Torej, če sta barko prej gnala dva Merc.7,4, jo bosta dva Steyr-ja z lahkoto.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Če gre za model, ki ga poznam, potem je notri res bilo 2 x 7.4L, vsak s po 300 KM, ki sta pri potovalki popila reci in piši 140 l/h goriva. Ker imam isti motor in ker meni pije pri potovalki med 50 in 55 l/h, vem kaj to pomeni! Ko ga dvignem na 70 l/h, je pri meni "potovalka" 30 Kn... Takrat pa motor že malce preveč "prepeva" in mu ni kaj posebej všeč. Lahko bi rekli, da je preobremenjen, pa čeprav ujamem 34,5 Kn kadar češ...
Torej na takem Sundancerju je že 600 KM precej obremenjenih. Če jih vzameš stran še 120 in prideš na Steyr-jevih 480, potem bo to bolj kot ne prženje motorja, če boš hotel potovalko 26 Kn. Vse kar je manj je na tem Sea Rayu premalo, saj krma hitro potone. Barka ima po trupu tudi konkretne tunele, kar poslabša glisiranje pri manjših hitrostih... Jaz bi rekel, da je premalo, govorim pa na pamet, nisem plul s takim dizelašem...
Torej na takem Sundancerju je že 600 KM precej obremenjenih. Če jih vzameš stran še 120 in prideš na Steyr-jevih 480, potem bo to bolj kot ne prženje motorja, če boš hotel potovalko 26 Kn. Vse kar je manj je na tem Sea Rayu premalo, saj krma hitro potone. Barka ima po trupu tudi konkretne tunele, kar poslabša glisiranje pri manjših hitrostih... Jaz bi rekel, da je premalo, govorim pa na pamet, nisem plul s takim dizelašem...
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Tale Sea ray sem že sam opazoval na oglasu prodaja se že nekaj časa meni je tole konkretna barka za normalen denar. Teli steyer motorji pa so tudi eni boljših motorjev po ocenah morjeplovcev. Sem siguren da čolen z lahkoto porineta iz vode in njegova potovalka bi morala biti cca 22-24 kn glede na podatke ki so meni znani za sea ray 31,5 ki ga ima moj prijatel in ob predpostavki da gre za podobno barko.
Barko pojdi pogledat- probat in se bo lažje odločiti se pa strinjam s Kr-enom da bi morali motorji odgovarjat tejle barki.
Barko pojdi pogledat- probat in se bo lažje odločiti se pa strinjam s Kr-enom da bi morali motorji odgovarjat tejle barki.
Frajtonerca je prava stvar...
Nikakor ne dvomim, da dizli nebi barke spravili iz vode... To ne bo problem, saj je navora več kot dovolj! Bo pa problem doseganje primerne potovalke, saj bodo motorji preveč obremenjeni. Pri 22 Kn tale Searay ne glisira ravno optimalno, daleč od tega!
Primerjava z modelom 315 pa ni možna, ker je to moped proti 330-ki... Čeprav je oznaka podobna, sta barki bistveno različni. 315-ka je v bistvu 290-ka za EU trg, dolga nekih 9 metrov. 330-ka je s platformo dolga skoraj 12 metrov, široka kot tank in tudi težka za popiz***.
Primerjava z modelom 315 pa ni možna, ker je to moped proti 330-ki... Čeprav je oznaka podobna, sta barki bistveno različni. 315-ka je v bistvu 290-ka za EU trg, dolga nekih 9 metrov. 330-ka je s platformo dolga skoraj 12 metrov, široka kot tank in tudi težka za popiz***.
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
najprej hvala za odgovore, je pa res tako kot pravi Admin- barka dolga in široka kot tank (pogon na osi), me pa še zanima ali je res normalno da motorja "požreta" vsak po pol litra olja na 10 ur (imata 370 delovnih ur), kaj pravite na porabo 25l po motorju na uro??? ker sem do sedaj vozil le barke do 8,5m z z nogo, me zanima kakšno je vzdrževanje pogonskih osi v primerjavi z peto. hvala
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Da motor papca olje na 10 ur je nekaj hudo narobe! Če ga manjka liter v 100 urah je normalno, če ga v 50 je to še sprejemljivo, če pa ga v 20 urah, pa ni več! Zakaj kurita olje? Razlog sem na dolgo in široko opisal že zgoraj! Motorja sta za to barko PREŠVOH in se vedno MUČITA v rdečem polju vrtljajev, če hočeš, da barka normalno glisira.
Poraba je, kot sem že napisal pri bencinski konjenici nekje 140 l/h @ 26 Kn. Če greš na dizle, bo padla nekje na 100 l/h, vendar morajo biti dovolj močni! To pomeni po motorju nekje 50 l/h... Kakšna je povprečna je pa relativno... Če je dosti plul tudi deplasmansko, potem je res nekje na 25 l/h po motorju. Realno pa bo povprečje, če normalno glisiraš nekje 35 l/h. Vse kar je manj, je veliko počasne plovbe!!!
Poraba je, kot sem že napisal pri bencinski konjenici nekje 140 l/h @ 26 Kn. Če greš na dizle, bo padla nekje na 100 l/h, vendar morajo biti dovolj močni! To pomeni po motorju nekje 50 l/h... Kakšna je povprečna je pa relativno... Če je dosti plul tudi deplasmansko, potem je res nekje na 25 l/h po motorju. Realno pa bo povprečje, če normalno glisiraš nekje 35 l/h. Vse kar je manj, je veliko počasne plovbe!!!
Tole prepucavanje je nekonstruktivno. Verjetno barka ni v Bulgariji. Zato se zapelji in probaj. Vse ostalo so predvidevanja.
Osebno nisem tako skeptičen glede zaloge moči.
1) Navor spravi barko hitro iz vode, pri potovalki pa (pri bencincih) tako zapiraš gas skoraj do polovice. se pravi, da potrebuješ slabih 200 od razpolaganih 300 konjev po motorju. Tu jih imaš.
2) Imel sem barko podobne dolžine in 2 x 231 turbo dieselskih KM. Več kot preveč. Res, da je imela barka noge in duoprop in ne osovine.
3) Sedaj imam osovine in vidim, da barka lažje glisira pri majhni hitrosti, kot pri "Z" pogonih. Prej po 21 kn, sedaj že pri 17 kn z lahkoto. Torej spet bi moralo zadostovati 22-24 kn za potovalko.
4) Kar pa se porabe tiče, je pa tako. Takšna 33-ka z dvema 7,4, je res boj na požiralniku in 140 l/h. Ampak s Steyerji pa ne bi smela biti višja, kot 80 l/h. Zopet govorim iz izkušenj. Prejšnja barka (6-7 ton in 2x 231KM) je imela porabo 50-60 l/h oziroma povpreček 35 l/h. Sedanja 2 x 355 KM na osovinah in 14 ton ima trenutno pri 22-24 kn 100 l/h oz povpreček med 70 in 80 l/h. Za oba motorja skupaj, seveda.
Najbolj realna slika pa bo na preizkušnji. Napolnite do grla, nato eno uro testirajte in nazaj na črpalko. Simpl
Osebno nisem tako skeptičen glede zaloge moči.
1) Navor spravi barko hitro iz vode, pri potovalki pa (pri bencincih) tako zapiraš gas skoraj do polovice. se pravi, da potrebuješ slabih 200 od razpolaganih 300 konjev po motorju. Tu jih imaš.
2) Imel sem barko podobne dolžine in 2 x 231 turbo dieselskih KM. Več kot preveč. Res, da je imela barka noge in duoprop in ne osovine.
3) Sedaj imam osovine in vidim, da barka lažje glisira pri majhni hitrosti, kot pri "Z" pogonih. Prej po 21 kn, sedaj že pri 17 kn z lahkoto. Torej spet bi moralo zadostovati 22-24 kn za potovalko.
4) Kar pa se porabe tiče, je pa tako. Takšna 33-ka z dvema 7,4, je res boj na požiralniku in 140 l/h. Ampak s Steyerji pa ne bi smela biti višja, kot 80 l/h. Zopet govorim iz izkušenj. Prejšnja barka (6-7 ton in 2x 231KM) je imela porabo 50-60 l/h oziroma povpreček 35 l/h. Sedanja 2 x 355 KM na osovinah in 14 ton ima trenutno pri 22-24 kn 100 l/h oz povpreček med 70 in 80 l/h. Za oba motorja skupaj, seveda.
Najbolj realna slika pa bo na preizkušnji. Napolnite do grla, nato eno uro testirajte in nazaj na črpalko. Simpl
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov