Zdravo!
Kupil sem gliser (Bayliner 6,15m), ki je bil registriran mislim da do lanskega poletja in pod prejšnjega lastnika. Se pravi da zavarovanje ni bilo podaljšano cca. eno leto. Takrat ko se opravi pregled čolna, le to velja mislim da za 5 let, medtem ko zavarovanje podaljšuješ vsako leto. Pa me zanima ali samo preneha veljati plovno dovoljenje oziroma, kaj vse je potrebno narediti za ponovno registracijo (na moje ime). Ali je dovolj če sklenem zavarovanje (na osnovi overjene pogodbe) in mi potem izdajo novi vpisni list, ker tastara registrska številka je sedaj mislim da oddana že nekokmu drugemu, ker ni bil eno leto podaljšano zavarovanje.
Ali morem čoln peljat v Piran na pregled čolna - ker staro dovoljenje oz vpisni list bi sicer veljal do leta 2011, vendar bom dobil sedaj drugo reg. številko.
Ali pozna kdo koga, oz. če je kakšna varianta, da bi se dalo uredit vpisni list in te stvari, ne da bi bilo potrebno vozit čoln na pregled dol - se pravi da jaz sklenem zavarovanje, ter priložim overjene pogodbe, stari vpisni list in račune, pa da mi dajo novi vpisni list.
POTEK REGISTRACIJE
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Čudno da je tvoja registracija potekla(do 2011 mislim da ne morejo številke oddat drugemu) in so številko oddali, če pa je tako boš moral na pregled in novo registracijo s čolnom, pa prej pokliči, ker ne vem če želijo, da so številke že nalepljene ob pregledu, pa čoln obvezno prej zavaruj drugače ne bo nič!
Se pa vseeno prej informiraj, ker lahko da potrebuješ samo zavarovanje in pogodbe za nov vpisni list!
Uprava Republike Slovenije za pomorstvo
Ukmarjev trg 2,
6000 KOPER
(05) 6632 100
Se pa vseeno prej informiraj, ker lahko da potrebuješ samo zavarovanje in pogodbe za nov vpisni list!
Uprava Republike Slovenije za pomorstvo
Ukmarjev trg 2,
6000 KOPER
(05) 6632 100
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov