POTEK REGISTRACIJE

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

js7358
Poddesetnik
Kraj: CE/MB

POTEK REGISTRACIJE

OdgovorNapisal/-a js7358 » Če Jun 12, 2008 15:15

Zdravo!

Kupil sem gliser (Bayliner 6,15m), ki je bil registriran mislim da do lanskega poletja in pod prejšnjega lastnika. Se pravi da zavarovanje ni bilo podaljšano cca. eno leto. Takrat ko se opravi pregled čolna, le to velja mislim da za 5 let, medtem ko zavarovanje podaljšuješ vsako leto. Pa me zanima ali samo preneha veljati plovno dovoljenje oziroma, kaj vse je potrebno narediti za ponovno registracijo (na moje ime). Ali je dovolj če sklenem zavarovanje (na osnovi overjene pogodbe) in mi potem izdajo novi vpisni list, ker tastara registrska številka je sedaj mislim da oddana že nekokmu drugemu, ker ni bil eno leto podaljšano zavarovanje.
Ali morem čoln peljat v Piran na pregled čolna - ker staro dovoljenje oz vpisni list bi sicer veljal do leta 2011, vendar bom dobil sedaj drugo reg. številko.
Ali pozna kdo koga, oz. če je kakšna varianta, da bi se dalo uredit vpisni list in te stvari, ne da bi bilo potrebno vozit čoln na pregled dol - se pravi da jaz sklenem zavarovanje, ter priložim overjene pogodbe, stari vpisni list in račune, pa da mi dajo novi vpisni list.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Če Jun 12, 2008 21:30

če se ne motim bo potrebno na novo narediti pregled plovila.(podobno je kot pri avomobilu)če ne podaljšaš zavarovanja ti brišejo plovilo iz registra.najprej pokličeš kapitanijo in se naročiš za preged potem pa urediš zavarovanje ko ti povejo že številko reg.
Blaz
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Blaz » Če Jun 12, 2008 22:53

Če je vpisni list do 2011, potem najverjetneje samo podaljšaš zavarovanje in je to to. Ravno letos smo pri našem čolnu podaljšali registracijo in je šlo brez problema skozi. Zavarovanje pa ni bilo plačano že 4 leta in čolna niso zbrisali.
LP Blaž
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jun 13, 2008 09:07

Čudno da je tvoja registracija potekla(do 2011 mislim da ne morejo številke oddat drugemu) in so številko oddali, če pa je tako boš moral na pregled in novo registracijo s čolnom, pa prej pokliči, ker ne vem če želijo, da so številke že nalepljene ob pregledu, pa čoln obvezno prej zavaruj drugače ne bo nič!
Se pa vseeno prej informiraj, ker lahko da potrebuješ samo zavarovanje in pogodbe za nov vpisni list!

Uprava Republike Slovenije za pomorstvo

Ukmarjev trg 2,
6000 KOPER

(05) 6632 100

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov