marolt55 napisal/-a:Saso_P napisal/-a:Res je. Napisal sem zasidran, ker če boja ni uradna - torej, če nimaš nekoga tam, ki ti da papir, da je bil čoln v marini ali na boji, to pomeni, da je bil sidran.
Če si prebral odgovor zavarovalnice, tudi piśe, da mora biti s ključavnico priklenjen na boji.
Jaz sem konkretno spraševal za kamp, kjer je 100 čolnov na črnih bojah. Na zemljevidu piše, da je tam prepovedano sidranje, na dnu pa so korpo morto. Ko je treba razložiti, kje je bil čoln, ko je do kraje/brodoloma pršlo, je bilo to na črni boji, ki je postavljena tam, kjer je sidranje prepovedano... mislim da je to zelo slabo pogajalsko izhodišče glede na odgovore zavarovalnice.
Pri allianz čoln ne potrebuje posadke da velja kasko, ne rabi biti v ograjenem prostoru. Dobili smo potrjeno na mail če čoln ukradejo oz. ga odveže iz črnega veza kasko velja. Tudi na zavarovalni polici je točno vpisano v katerem kampu je vezan in pa na katerem naslovu zimuje. Tega slovenske zavarovalnice niso hotele vpisati.
točno tako, zato jaz niti v sanjah ne bi kasko zavaroval čolna v SLO
Allianz je zakon