U: Ukradena 6m barka pasara pilotina v kanalu v Seči

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Avg 22, 2014 09:06

Pejdi na kapitanijo vprašat na kaki podlagi so lahko registrirali tvoje plovilo.
Pa malo omeni da poznaš onega v KP s pop tv-ja :wink:

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Avg 22, 2014 09:34

najprej se prepričaj, da je res tvoja...
potem rabiš dokaz, da je tvoja...
potem greš na kapetanijo,in jih vprašaš po zdravju ( če je sploh slovenska zastava )
potem do lastnika ( ki mu stvar objasniš in poveš kaj se bo dogajalo naprej )
potem do policije... ( kjer ne boš rešil nič, če nimaš vez)
nazadnje pa čakaš 10 let, da zadevo rešijo...v in najverjetneje žal dobiš pilotino nazaj v enakem stanju, kot je bila prej...

ne vem, ni lahko...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Avg 22, 2014 12:00

Poznam enega ki bo za primerno nadomestilo to preucil namesto tebe.

Drugace pa bi jaz najprej sel na policijo in jim dal na znanje da si verjetno nasel svoj coln. Nato bi sel do lastnika te barke malo povprasat kako je z njo zadovoljen. Koliko casa jo ima. Zelo verjetno je da jo je kupil od tistega ki ti jo je sunil. Razen ce je tako neumen.
Se pred tem seveda preveri vpisnik ce je slo ce je na novo vpjsana. Tam se vidijo datumsko vse spremembe. Ce so datumi svezi je to se ena potrditev vec da je tvoj.

po razgovoru z lastnikom ti bo ze vse jasno kako in kaj. Ce je to tvoja na licu poklices policijo. Od tu naprej pa se prepustis toku dogaja ja.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Avg 22, 2014 12:51

mamaMicka napisal/-a:Ce je to tvoja na licu poklices policijo. Od tu naprej pa se prepustis toku dogaja ja.

Pri kolegu je bilo tako z golfom. Bil je njegov. Vedel je za vsako praskico. A številke šasije so se ujemale s prometno novega lastnika in 'tok dogajanja' je bil s tem za naše državne organe zaključen.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Avg 22, 2014 13:47

Ker se bo v tej temi debata razvila, sem jo prestavil....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
1abc
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a 1abc » Pe Avg 22, 2014 15:00

lp

ja, dejansko se "bojim" ravno tega, da v kolikor bom vseeno prepričan da je barka moja, a bo "novi" lastnik" z nekimi papirji ki sicer niso pripadali dotični barki izkazoval veljavnost le-teh, tako bo zadeva padla v vodo, in bo obenem za organe pregona zadeva ad-acta ter se na koncu kljub najdbi vseeno obrisal pod nosom :(

potem se bo našel kak pameten in mi bo rekel - saj sem ti rekel kaj naredi - odpelji barko, papirje imaš da je to tvoje in gotovo!

a ne želim biti tak, potem sem sam isti kot ta ki je to storil... sicer primitivno a v mnogih situacijah edina opcija...

pol bo verižna reakcija, jaz tebi, ti meni, a mislim da na ta način ne pridemo daleč..

prebiram z veseljem vsa Vaša mnenja, so na mestu in se priporočam še za kakega

...mirno morje in čim manj stresnih trenutkov na vodi....
Matejc
Admiral

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Avg 22, 2014 15:54

Si čisto prepičan da je barka tvoja?? Miljon posto??

Za začetek preveri številko trupa, ker registracijo in novo ime očitno že imaš, tako da je barka sledljiva, če kam odpluje, potem pa se boš moral o nadaljnih korakih odločiti sam...
1abc
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a 1abc » Pe Avg 22, 2014 16:06

lp

odprl sem debato kako in kaj v takem primeru postopati...

sam nisem najbolj pravno "podkovan" in se bojim da ne bom kaj narobe postopal
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Avg 22, 2014 16:16

1abc napisal/-a:lp

odprl sem debato kako in kaj v takem primeru postopati...

sam nisem najbolj pravno "podkovan" in se bojim da ne bom kaj narobe postopal

1abc, ne delaj si problemov z preverjanjem št. trupa. Kako bi to preveril. Prosil sedanjega lastnika če ti dovoli na barko, da preveriš številko ? Če je tvoja in bila ukradena, so brez skrbi menjali tut ploščico z številko. Jih v tujini prodajajo v trafikah :wink:

lp
1abc
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a 1abc » Pe Avg 22, 2014 16:22

lp

se strinjam z Vami "marenostrum"

kdor se je polotil projekta bo seveda hotel zakriti vse prejšnje sledi
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Avg 22, 2014 16:29

1abc napisal/-a:lp

se strinjam z Vami "marenostrum"

kdor se je polotil projekta bo seveda hotel zakriti vse prejšnje sledi

Lahko pa se tukaj pozabavaš. Sedanjo registrsko številko plovila imaš ? Če ja vpiši tukaj,
http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... ih_colnov/
spodaj v okence .Izbriši ime PATRIZIA (sem se jaz nekaj igral) in vpiši novo registracijo. Ti bo vrglo ven podatke o sedanjem lastniku. Toliko da dobiš več podatkov od tanovega lastnika. In če je dejansko to tista tvoja. Je pa zelo markantna barka tako da kaj dosti jih ni pri nas, če sploh.

lp
Matejc
Admiral

OdgovorNapisal/-a Matejc » So Avg 23, 2014 11:26

Ja ampak ko imaš številko trupa, ki je btw na zadnjem delu vsakega plovila, se pravi zaplavaj mimo če drugače ne gre, tudi če se barka preregistrira jo ti še vedno lahko izslediš prek ustreznih institucij....

Sploh pa 1abc vem točno kaj govorim :wink: :wink: zelo dobro!!
koki koruza
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a koki koruza » Če Okt 02, 2014 22:45

1abc je kaj novega v zvezi z barko, si uspel kaj uredit oz dokazati lastništvo?
Srčno upam, da ti je uspelo, glede na voljo organov pa malo dvomim .

LP Miha
1abc
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a 1abc » So Okt 04, 2014 08:45

Pozdravljeni,

.. nobenega napredka, za plovilo za katerega sem sumil da bi bilo lahko moje nekdanje ima pač lastnik dokumente, s katerimi je uredil registracijo v letu ´99, moral bi sicer preveriti na kapitaniji o podatkih in merah plovila da bi bil bolj prepričan, a policaj ki je samo poklical na kapitanijo sigurno ni preveril dotičnih podatkov.
Nisem pa stopil (po pravilih ne smeš, to je potem tako kot bi nekdo k tebi domov vstopil protipravno) na plovilo in preveril morebitne škode katere je imela moja barka in kar bi izkazovalo večjo verjetnost da je bila moja...

Se pravi uradni organi se niso najbolj potrudili... bom moral nekaj novega "pogruntati"
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Okt 04, 2014 11:19

1abc napisal/-a:Pozdravljeni,

bom moral nekaj novega "pogruntati"

Ne kompliciraj! A sedaj boš pa še vljuden?

Ali je pod registracijo "novega lastnika" vpisana barka istega imena in izmer kot tvoja? Morda je vpisana druga, z drugimi papirji, v resnici je pa tvoja. Vse je možno!

Da je , ali pa ne, bi se jaz prepričal na sledeči način.
Neki dan, ne preveč ljudi, zjutraj, se pojavim kot "no name" pri barki in jo detaljno pregledam. Morda, če bi bilo potrebno tudi stopim na plovilo. Če se kaže, kot moja, fotkam prepoznavne znake, posebnosti, ki so samo moje in odidem. Odidem v vsakem primeru, jasno, da ne bom imel avta parkiranega poleg, ...... skratka "no name", brez sledi, kakršnekoli škode! Doma poiščem še kakšne dodatne fotke s prejšnjih bivanj, dopustov na tej barki, spišem kronologijo in s tem na policijo do kriminalistov. Kot državljan vložim kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu. Zakaj neznanemu? Zato ker lahko sedanji lastnik sploh nima nič s situacijo. Kupil, zamenjal, .... , da ne boš po krivem koga obtožil.
Če se prepričaš, da je tvoja nimaš policije kaj prosit, obveščat in podobno. Samo kazenska prijava!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta