Ali kdo pozna plovilo?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Če Nov 14, 2013 10:41

volvo napisal/-a:Bil sem ponosni lastnik salpe laver 21.5 in tocno pri teh urah generalka na motorju... pocil bat... ce v googla vpises mercruiser 1.7dti 120 km bos nasel nesteto ljudi ki ima probleme s tem motorjem... edino kar je super je to da vse dele dobis od opel astre 1.7dti razen tesnila glave ta pa je na ebayu cca 50eur...
Plovilo kot samo je pa odlicno.

Na 21.5 ti je crknil zato, ker si imel le en motor, plovilo pa ni bilo bistveno manjše od tega. Zato tudi nisi imel izbire, kot da si tišal motor vedno na 90%.

Tu sta dva takšna motorja in verjamem, da sta skupaj dovolj močna za bolj umirjeno plovbo, kot pa je bila pri tebi.
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » Po Nov 18, 2013 07:28

Sem imel takšen motor na ManoMarine 2252, z njim naredil okoli 600 ur, načeloma brez problemov, zadovoljen, razen "pregrevanja " - ko motor po večurni uporabi zgubi moč. Rešitev sem opisal v drugi diskusiji http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=12616 .

Še copy/paste, da ne boste iskali:

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 01, 2013 09:46 Naslov sporočila: Mano Marine 33.52 in 1,7 DTI, Info

Ena informacija za vse, ki imate ta motor - Mercruiser 1,7 DTi, V osnovi Isuzu, tudi v Oplih - Vectra.
Ti motorji se poleti radi "pregrevajo", pomeni, da ko je prevroče, zgubi moč in ne izglisira več, ali pa rabi minuto in več.

Kolega je bil na usposabljanju, kjer so obravnavali tudi to. Ni problem v pregrevanju nafte, zraka (sam se to reševal tako, da sem med vožnjo večkrat odprl pokrov motorja) temveč v Intercoolerju. Ta je nameščen spodaj pod motorjem z namenom, da morska voda hladi zrak preden gre v motor. Ta intercooler ima zelo majhne luknje za pretok vode, ki pa se rade zamašijo in se posledično zrak premalo hladi. To pa vpliva na moč.
Torej vsi, ki imate te motorje, ne več popravljat pump, brizgalnih šob, eni so celo generalke delali. Rešitev - zamenjava ali čiščenje intercoolerja.

Vsem LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov