NAKUP PLOVILA

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Maj 18, 2014 11:16

Mislim, da bo tu težava, se pričakuje nov ali skoraj nov čoln.

Za nastavljen fond in okvirne zahteve obstaja precejšnja možnost, da so bo kupilo nekaj, kar bo šlo skozi rešeto zahtev z razlogom.

Kaj je/bo ta razlog bo v tej temi napisano, pa vendar se mi zdi, da komentarji ne bodo upoštevani.

Če bi povedal tole po šolsko - matematika, kot smo se je učili pred 30-imi leti.

Zahteva 1 - A (fond)
Zahteva 2 - B (starost)
Zahteva 3 - C (uporabnost)

A∩B∩C = {}

Sedaj se sprašuje kaj bo šlo skozi na temo točke C(tudi A in B se da izigrat, prva bolj v preteklosti DDV in podobno, letniki so pa tudi veliko povsem drugačni od realnih) je tako, da se bo nekdo uporabil sodobne tržne prijeme in nekoga nategnil!

Povzetek - na nastavljene osnovne zahteve ne bo nič na vodi, sedaj je možnost, da se to upošteva in spremeni eno od osnovnih zahtev, da v presek pride več, kot ∅, ali pa se pustiti obdelati sodobnim tržnim prijemom.

Razočaranost nad odločitvijo je veliko bolj verjetna (dejansko 100℅) če se ne bo spremenilo osnovnih (A, B in C) zahtev.

Te čakajo majstri, ki so karakterno podobni tem -

Slika
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Maj 18, 2014 11:55

Hja,če bi se obremenjeval in razmišljal v tej smeri,nebi nikoli prišel do čolna,ker bi stalno mislil kako me hočejo nategnt,mogoče bi nabavil nove plavutke :wink: :roll:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Maj 18, 2014 13:32

habibi Vll napisal/-a:Hja,če bi se obremenjeval in razmišljal v tej smeri,nebi nikoli prišel do čolna,ker bi stalno mislil kako me hočejo nategnt,mogoče bi nabavil nove plavutke :wink: :roll:

Nene,moj post se ni navezoval na tvoj link.
Prebral sem poste avtorja teme in moj odgovor se navezuje izključno na tisto pisanje :!:
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Maj 18, 2014 15:01

Je pa tvoj post poučen in velja ga vzet v razmislek pred nakupom.Vsak post ima vsebino iz katere lahko nekaj potegneš v svoj razmislek pred nakupom.
mašinfirer
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Ne Maj 18, 2014 16:53

...evo...ravno sem se vrnil z ogleda...čoln imam malo popraskan trup, drugače je več ali manj vse ok...pač ni spoliran in očiščen....to bo tudi naredil. Jutri ga pokličem in mu sporočim, kaj sem se odločil. Kja se zdaj kupijo v Italiji 40/60 motorji??? kakšni so Galia čolni...so ok???
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 18, 2014 17:10

darkojakob napisal/-a:...evo...ravno sem se vrnil z ogleda...čoln imam malo popraskan trup, drugače je več ali manj vse ok...pač ni spoliran in očiščen....to bo tudi naredil. Jutri ga pokličem in mu sporočim, kaj sem se odločil. Kja se zdaj kupijo v Italiji 40/60 motorji??? kakšni so Galia čolni...so ok???

Se vidi, da je kriza!

Ne tako daleč nazaj se je koga z izkušnjami prosilo, da gre poleg in on gleda namesto tebe, ker ti itak že "pluješ in nič ne vidiš".
Za te "tvoje druge oči" si pa ponavadi žrtvoval kakšno kosilce v konobi in pijačo.

Tvoje videnje in vedenje o tej barki je pa takole.

Mal je popraskan, pa mal je umazan, pa za kupca bo še opran in spoliran, če bo, kako bo?????, motor mora tudi zamenjat, ... Ni da ni problemov!

Pa daj umiri se darkojakob! Če bo šel naprej, čoln namreč, bo pač šel in ti tudi, nč bat!

Zapomni si pa nekaj, da materjal uniči uporabnik. Zato je lahko kakovosten in natančen izdelovalec ugleden, pa dobiš utrujeno plovilo, ali pa obratno.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Ne Maj 18, 2014 17:38

Motorja ni, ker so mu ga ukradli tudi to se dogaja pri nas) in ko so mu ga ukradli so mu ga tudi odvezali, zato se je je butal ob skale. Za druge oči...bi šel danes z menoj, vendar, pač ni imel časa, je že kar nekaj jadrnic obnovil, naredil in čolnov. Tako da ve, kaj je ok. Bo pa šel zmano drugi teden....mu pa bom poslal slike, sem ga detaljno slikal. Tako da kriza je...ne pa na tak način, kot tukaj nekateri pišejo....piz :x ...a tukaj se ne da nekaj normalnega pogovorito oz. dobiti neke informacije, ki mi oz. bodo v pomoč meni in drugim. Pač ne vem o teh svareh in rajši vprašam. In če gledam nazaj mi niti en še odgovoril, je Galia ok čoln, kakšne ima plovne sposobnosti, kje se kupi novi motor v Italiji, kakšna je kazen, če nas je 5 gor, ker je registriran samo za 4, ima pa 5 stolov za sedeti. Zadaj klop za tri in dva fotela spredaj. Če ima kdo za to kakšne informacije se res iskreno zahvaljujem :) , če pa kdo misli samo "bluzi", pa naj odpre novo temo.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Maj 18, 2014 21:49

Evo vsaj en konkreten odgovor. Kazen za neupoštevanje pravil (pod to ti dajo vse, kar ni posebej zapisano, tudi glisiranje preblizu ipd) je od enega do 5 jurjev HRK. Navadno jurja, če plačaš na licu mesta.
Sicer pa tudi ostalo v temi včasih pride prav.
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Maj 18, 2014 21:55

Ko že pišeš da nisi dobil odgovorov... nekaj si jih dobil in tudi uporabni so. Nekateri so celo zelo uporabni. In če bi kdo slučajno imel "Galio" bi verjetno napisal nekaj o tem.
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » Ne Maj 18, 2014 22:03

Sem imel podoben gliser 5m in sem z 60 km,komaj zglisiral (3 osebe).Potem sem dal gor motor 90km in je bilo zadovoljivo.Tak,da ti priporočam kupi močnejši motor,ker ti bo kasneje žal.
LP Dani
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Maj 18, 2014 22:05

SR 290 napisal/-a:
motorni napisal/-a:Za to da daš čoln sam ven in noter, ti je najbolj pomembno dovolj koleščkov na prikolici.

Boljše od koles so navadni leseni štafli oblečeni v tapison kakršen se uporablja za tla v kokpitu. Kolesca lomijo dno, z štafli pa postaviš prikolico v vodo in enostavno z čolnom zapelješ not, na koncu pa popraviš z vitlom, saj dile centrirajo plovilo, medtem ko kolesa vedno nekam vlečejo.
To je ena od enostavnih ameriških "pogruntavščin", ki je resnici na ljubo precej učinkovitejša in manj utrujajoča za dno plovila od kakršnih koli koles. je pa res, da je treba bobne takoj splaknit in imet semeringe na pestih koles. Kakršna koli kolesa bodo zagotovo slej ko prej deformirala obliko dna, te dile pa nikoli, če ne bodo res trapasto postavljene in varčevanje z kolesi na koncu zaradi slej ko prej napokanega trupa stane več kot namakanje in enostavno "parkiranje" čolna na prikolico.

Zapisano velja za plovila težja od ene tone.

In po nekaj letih je podvozje fuč, pa še ga še toliko pereš. Pa kar nekaj drč ni dovolj dolgih, da potopiš celo prikolico.
Da kolesa centrirajo plovilo, mora biti prva skupina vpeta gibljivo na takšni vagi:
Slika
Tudi ostala kolesa morajo biti vpeta na ta način, tako se teža čolna enakomerno porazdeli. Če izračunam za svojega, 800kg na 26 kolesih pride 30kg na kolo, pa tale s spodnje slike 1600kg na 56 kolesih pride 28,5 kg na kolo. Bo to deformiralo dno?
Slika

lp

motorni
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Ne Maj 18, 2014 22:16

..to sem že videl danes, da tistih par kolesc ni zadosti...kje se pa kupijo oz. se da to kupiti v kompletu, pa da potem sam privijačim na prikolico....
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Maj 18, 2014 23:00

Tistole prikolico spodaj je naredil LOK, kolesa in nosilce pa sem videl tudi v kamu v Kranju. Po mojem se splača povprašati pri kakšnem izdelovalcu prikolic, malo poišči po forumu.

lp

motorni
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Maj 19, 2014 06:54

Tudi nam je prikolico izdelal LOK in nam priporočil taka kolesca kot na slikah, ampak čoln se na njih slej ko prej zlomi, oziroma deformira, pa če počneš kar češ. Mi smo se zmenili z njim, da nam namesto kolesc natakne dolge plošče iz enake plastike iz kakršne so kolesa, ampak lesene dile so še bolš!
Vsekakor so kolesa z bobni vred po nekaj letih fuč, če jih namakaš v vodo, ampak še vedno je to manjši strošek od:
- uničenega plovila.
- dviga in spusta z dvigalom.

In še enkrat naj pripomnim, da govodim o malce težjih plovilih, recimo nad 1 tono. Manjše ni blema metat not in ven kar z kolesci, ampak take težje navadno daješ v vodo enkrat ali dvakrat letno, na prikolici pa čakajo na suhem in ravno takrat ti kolesca deformirajo dno.
Vem, da ni veliko dovolj dolgih drč in še smotano so navadno postavljene, ampak za plovilo recimo 7,5 m (ki me je spodbudilo k tej pripombi) ravno ne potrebuješ drče na vsakem koraku, saj je to že mini cruiser.
In glavni problem kolesc je verjetno med transportom. Četudi uspeš izdelat kamnito tog gliser, ga ni proizvajalca prikolice, ki bi jo znal izdelat ustrezno togo in sprejemljivo lahko. Vsaka neravnina na cesti v primeru kolesc pomeni hudo točkovno obremenitev dna na določenem mestu in dila vse to pokompenzira.

O tem pišem in štiri močne dile so še boljše:
Slika

p.s.
Zadaj na levi je viden Donzi, ki počiva na prikolici z koleščki in če pozorno pogledaš linijo vidiš, da so kolesca že pustila svoj podpis na dnu. Vsaj lani je še bil v marini in se je videlo odtise.
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Po Maj 19, 2014 08:19

Zadaj na levi je viden Donzi, ki počiva na prikolici z koleščki in če pozorno pogledaš linijo vidiš, da so kolesca že pustila svoj podpis na dnu.

Tole nisem razumel.

Lahko dam par slik gor od Galie, pa potem lahko komentirate o čolnu. Danes ga pokličem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti