Koliko konjev na gliser 4m

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

kol6
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a kol6 » Sr Sep 24, 2008 20:35

Me veseli janadino za mnenje.No,bi blo koristno pred original filtrom dati še enga prej med dovodno cev.A zdaj gumenjaka ne več poseduješ?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Sep 24, 2008 22:19

Ojla janadino koliko ti je kaj letela gumica z dvemni , s tremi, ali štirimi naa njej. Ali 5 ljudi glisira?
LP, G
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Sep 25, 2008 11:43

Po mojem mnenju je dodatni bencinski filter ( tisti mali kot so bili na starejših avtomobilih) nujno montirati in sicer zato, ker je originalni iz mrežice, ki pa je žal pregroba. Pri meni je prišlo do zamašitve vplinjača takole: dal sem narediti inox rezervoar 65L in ga pustil zunaj stati kak dva tedna, ker ga nisem imel časa zmontirati. Ko sem šel na probo na Ranco pa motor ni hotel vžgati. BLAMAŽA TOTALNA. :oops: hitro sem ugotovil da motor ne dobi bencina.Snamem cev in direkt v rezervoar. Motor vžge in se malo zapeljem. Sredi jezera dam cev nazaj na mesto in spet ne gre. Nato sem ugotovil, da so mi ose naredile v dveh tednih v luknji za dovod satovje in zaprle cev. Ko sem z žico drezal sem si v novi rezervoar lepo nasul polno drobnih rumenih delcev, kar sem ugotovil šele na morju, ko motor ni deloval pod prostim tekom. Rešitev je bila enostavan in sem jo opisal. Brezveze so šli živci.
Gumenjak sem letos prodal in nabavil malo večjega. Bil je jokerboats 420 letnik pa 85. Imel je plastično dno vendar ne tako izrazitega kot novejši gumenjaki. Ko sma bila na čolnu dva je bil raketa in prav zaradi ne preveč izrazitega dna je bil skoraj neobvladljiv. Zštirimi odraslimi in dvema otrokoma je šlo super. Ne morem se pa spomniti, ker sem ga malo imel (nisem vozil), koliko nas je bilo enkrat gor in smo komaj izglisirali, nekako po 500 metrih. Bilo je že proti večeru, morje kot "glaž" rečem jaz, mislim pa da nas je bilo gor sigurno 5, od tega eden 130 kg in eden 110, ostali pa po standardu :lol: , mogoče pa šest ampak res se ne spomnim :?:
LP
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Sep 25, 2008 11:55

Vsem morjeplovcem toplo priporočam da si kljub originalnemu filtru dodajo še dva filtra. Kot prvi je separator vode in drugi navadni bencinski filter.

Cena obeh je nična v primerjavi s težavami in stroški.

LP Klemen
kol6
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a kol6 » Če Sep 25, 2008 17:52

Super,zelo koristni nasveti.Potem si moral,janadino,pobrat vplinjače dol,jih prečistit(spihat dize itd),ne?Ja to spet vzame cajt in posledično živce.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Sep 26, 2008 07:52

Na srečo sem očistil samo filter goriva, ostale delce, ki pa so šli naprej pa je motor z muko prebavil, saj ko sem odprl posodico pod vplinjačem je bila čista. :lol:
Popravilo ročke za menjalnik, čiščenje filtra, montiranje dodatnega filtra in preverjanje posodice pod vplinjačem pa sem opravljal v marini na najbolj vroč dan, ki sem ga preživel na morju. Bilo je 37 stopinj v senci, sence pa nikjer. Ampak volja pa ogromna.
kol6
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a kol6 » Pe Sep 26, 2008 21:21

Ja in kako je to ročko,kar potegnil iz položaja"naprej" v položaj "nazaj",al kako?Če prav razumem se gre za komandno ročko spredaj pri volanu.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Sep 30, 2008 12:59

Ja, pri približevanju obale je samo premočno potegnil ročko za upravljanje iz položaja "naprej" v položaj "nazaj", pobralo pa je ozobje na menjalni ročici oz. vzvodu na motorju. Čista človeška napaka. :oops:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti