Koliko konjev na gliser 4m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Po mojem mnenju je dodatni bencinski filter ( tisti mali kot so bili na starejših avtomobilih) nujno montirati in sicer zato, ker je originalni iz mrežice, ki pa je žal pregroba. Pri meni je prišlo do zamašitve vplinjača takole: dal sem narediti inox rezervoar 65L in ga pustil zunaj stati kak dva tedna, ker ga nisem imel časa zmontirati. Ko sem šel na probo na Ranco pa motor ni hotel vžgati. BLAMAŽA TOTALNA.
hitro sem ugotovil da motor ne dobi bencina.Snamem cev in direkt v rezervoar. Motor vžge in se malo zapeljem. Sredi jezera dam cev nazaj na mesto in spet ne gre. Nato sem ugotovil, da so mi ose naredile v dveh tednih v luknji za dovod satovje in zaprle cev. Ko sem z žico drezal sem si v novi rezervoar lepo nasul polno drobnih rumenih delcev, kar sem ugotovil šele na morju, ko motor ni deloval pod prostim tekom. Rešitev je bila enostavan in sem jo opisal. Brezveze so šli živci.
Gumenjak sem letos prodal in nabavil malo večjega. Bil je jokerboats 420 letnik pa 85. Imel je plastično dno vendar ne tako izrazitega kot novejši gumenjaki. Ko sma bila na čolnu dva je bil raketa in prav zaradi ne preveč izrazitega dna je bil skoraj neobvladljiv. Zštirimi odraslimi in dvema otrokoma je šlo super. Ne morem se pa spomniti, ker sem ga malo imel (nisem vozil), koliko nas je bilo enkrat gor in smo komaj izglisirali, nekako po 500 metrih. Bilo je že proti večeru, morje kot "glaž" rečem jaz, mislim pa da nas je bilo gor sigurno 5, od tega eden 130 kg in eden 110, ostali pa po standardu
, mogoče pa šest ampak res se ne spomnim
LP
Gumenjak sem letos prodal in nabavil malo večjega. Bil je jokerboats 420 letnik pa 85. Imel je plastično dno vendar ne tako izrazitega kot novejši gumenjaki. Ko sma bila na čolnu dva je bil raketa in prav zaradi ne preveč izrazitega dna je bil skoraj neobvladljiv. Zštirimi odraslimi in dvema otrokoma je šlo super. Ne morem se pa spomniti, ker sem ga malo imel (nisem vozil), koliko nas je bilo enkrat gor in smo komaj izglisirali, nekako po 500 metrih. Bilo je že proti večeru, morje kot "glaž" rečem jaz, mislim pa da nas je bilo gor sigurno 5, od tega eden 130 kg in eden 110, ostali pa po standardu
LP
Na srečo sem očistil samo filter goriva, ostale delce, ki pa so šli naprej pa je motor z muko prebavil, saj ko sem odprl posodico pod vplinjačem je bila čista.
Popravilo ročke za menjalnik, čiščenje filtra, montiranje dodatnega filtra in preverjanje posodice pod vplinjačem pa sem opravljal v marini na najbolj vroč dan, ki sem ga preživel na morju. Bilo je 37 stopinj v senci, sence pa nikjer. Ampak volja pa ogromna.
Popravilo ročke za menjalnik, čiščenje filtra, montiranje dodatnega filtra in preverjanje posodice pod vplinjačem pa sem opravljal v marini na najbolj vroč dan, ki sem ga preživel na morju. Bilo je 37 stopinj v senci, sence pa nikjer. Ampak volja pa ogromna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti