Trawlerji - Grand Banks, Taiwan itd.

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Sep 12, 2008 21:02

Atilone kakšno pa boš narerdil
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Sep 12, 2008 21:17

u-r-o-s!
Po moji oceni (in korakih ) je dolga cca. 11 do 12 metrov.
LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Sep 12, 2008 21:25

pale napisal/-a:Atilone kakšno pa boš narerdil

Pale, ne razumem točno vprašanja. Misliš na barvo?
LP
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » So Sep 13, 2008 07:17

Dolžina 9.75m , širina , 3.8m, letnik 2003 ,motor 2xYANMAR 232kw , materijal pa les-poliester.
LP Zoran
Uporabniški avatar
MIHOLD
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a MIHOLD » So Sep 13, 2008 08:10

Kaj to? :shock:
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » So Sep 13, 2008 16:44

barva obliko sem že videl
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Sep 13, 2008 17:14

Temno modra. Zgoraj pa 15 cm roba iz macesna, kateri bo viden (brezbarvni lak). Meja z vodno linijo bo črta, cca. 5 cm, v barvi starega zlata. Na trupu še pride vzdolžna letev(tudi macesen). Antifouling pa še moram poiskat, kateri bi optično šel zraven. Za kake ideje imam odprta ušesa ( oči) :idea: .
V glavnem, nekaka kopija te lepotice iz marine Portorož.
Ah ja. Mobil 11, glede točnih podatkov o tem plovilu. A si ti lastnik? Ne , da bi bil potencialni kupec ( lahko samo sanjam ). Iščem lastnika , da bi mu rekel, da sem mu faušen :) .
LP
Uporabniški avatar
Nearrain
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Nearrain » So Sep 13, 2008 20:33

Da boš lažje kopiral :wink:

http://www.fratelliaprea.com/

Mislim, da je na tvojih fotkah ena izmed bark "Fratelliaprea".
Njihove barke imajo zlate črte. Sicer pa več ali manj manjše firme kopirajo od njih in od "Aprea mare".

BTW: ni pa nujno, da je aprea, ker je kar nekaj proizvajalcev teh bark..tipa ''gozzo sorrentino''.

se par linkov...

http://www.apreamare.it/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=68

http://www.nauticaesposito.it/

http://www.cantierimimi.it/sfoglia_modelli.php?cat=44

http://costruzionegozzi.cantierinavalididonna.it/index.php?p=preventivo&b=33class

ok...dovolj bo 8)
Fair Winds and Calm Seas
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Sep 13, 2008 22:06

Italijanski design in kvaliteta, katere ne morejo prekositi drugi Evropejci, še manj pa amiji ( USA ).
Prelepa plovila!!!
LP
ps;Grand Banks je pač ena redkih izjem, vsaj glede kakovosti. Je pač druga vrsta plovila. Glede uporabnosti, bi se kar odločil za slednjo.
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Ne Sep 14, 2008 08:21

Žal nisem lastnik.Podatki so iz registra čolnov.
LP Zoran
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » Ne Sep 14, 2008 13:35

Mene pa zanima kaj konkretno so lahko hibe recimo rabljenega grand banksa. Večinoma se da dobiti barke z letnico 1970. material je les, zanima me kaj potegne za sabo sama obnova trupa, je možno podvodni del na kak način zaplastificirati recimo z mato in smolo, ali se to ne dela, ali je dovolj, temeljita obnova in seveda nato zaščita. Res zanimive barke in nekatere se da dobiti tudi za zanimivo ceno. vgrajeni so pa večinoma Ford-Lehman diseli. To je tako ali tako klasika in verjetno ni neke velike znanosti, to so 6 cyl?
LP, Uroš.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Sep 14, 2008 19:26

Če je les zdrav, brez "gobe" ali školjk vrtavk, katere naredijo po par deset centimetrov dolge tunele, kar se lahko opazi tudi pod barvo, z rahlim trkanjem po trupu, je obnova relativno enostavna. Kompletno brušenje, temeljna ( več plasti ) barva 2-3 krat in to je to.
Oglej si delo našega Pale-ta (plovila naših članov ). On je moral zamenjat kar nekaj lesa, pa je z dobro voljo izpeljal do zelo lepega konca obnove.
In tudi on ti bo najbolje vedel svetovat pri nakupu.
Se bo verjetno sam odzval, ko bo prebral tvoj prispevek. Tudi okrog finančnega vložka renoviranja. Pa še plovilo je tu nekje podobne velikosti.
So pa take barke prave sanje. Vsaj za nas , nekatere.
LP
ps; plašč iz poliestra , pa moraš narediti ali v celoti ali pa sploh ne. Tudi če je les načet, bi z oblogo poliestra propadanje samo pospešil. Koliko sem bral po tujih forumih, na starejša lesena plovila , odsvetujejo plašč iz poliestra.
Celo svoj naziv ima "Mrtvaški prt". Razen če plovilo očistiš in dobro posusiš.
Ampak če je les zdrav, jaz tega ne bi delal.
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » Ne Sep 14, 2008 20:09

Verjetno je največja "umetnost" oceniti/ugotoviti, v kakšnem stanju je dejansko podvodni del plovila.

Kar se pa tiče kasnejše preparacije lesa, pa verjetno res nima smisla odkrivati kakšne tople vode, ker če je do sedaj zdržalo skoraj 40 let, bo dalje tudi, sploh glede na to da se je že dosti tudi naredilo na tehnologiji samih premazov.
LP, Uroš.
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Sep 14, 2008 21:23

Atilone najprej hvala za cenjenje mojega truda ,ravno tako se tudi ti boriš.kar se tiče ugotavljenja ohranjenosti lesene barke pa je približno takole.najprej je značilen vonj če je barka (gnila)znotraj.lesena barka naj bi bila vsko leto osvežena s nanosom barve,saj tako bo imela dolgo življensko dobo.to je povezano s financami.če se barko plastificira jo je potrebno temeljito očistiti,kar pa je dolgotrajen postopek pa je da mora biti popolnoma suha.po mojem mnenju najman eno leto pod streho.(to je moje mišlenje) kar se tiče plastificiranja pa je najbolje da se oglasiš pri meni pa si zadevo ogledaš .notranjost barke nikoli ne plastificiraj saj tako zapreš les in ko voda najde svojo luknjico je škoda nepopravljiva.znotraj se samo lakira.to je malo za osnovo kaj več pa na srečanju morjeplovcev.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Sep 18, 2008 21:29

Pri nas v marini je eden odličen naprodaj, Tajwanski, 12-13m 1x ford leman, star 30 let, cena 60k Eu
Naslednjič poslikam.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov