pasare in izpodrivna plovila modeli
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Polanc zakaj si pa nehu?
Zdej se šele začne tabolše na zahodni Istri.
Ko zapustiš Vrsar, se ti odpre, kot nožnica ozek, fjord Lim. V katerem je poleg edine nudistične marine na Jadranu, tudi gusarska jama. Na južnem rtu te pričaka najbolj vroča plaža daleč naokoli. T.i. "FUKI FUKI" (tam na oni strani imajo BORA BORA, mi pa ..), kjer je raj za swingerje in bizarne fukfehtarje.
Le streljaj od sex-beach se prikaže najlepše mesto na Jadranski obali - Rovinj. Pred njim sojijo "Istrski kornati" s Crvenim otokom na čelu. Od Rovinja proti jugu je najbolj urejena plaža s kolesarsko potjo in številnimi bari ob morju. Sledi kamp Veštar in prelepe Sestrice nasproti, kjer dnevno sidra nešteto plovil. Sledi Barbariga z milijon slovenčki na urlaubu, malo južneje Fažana. Vizavi pa Titejev raj - Brioni. Pulo, glavno mesto Istre, ščiti ogomen valobran, ki je viden že od daleč. Mesto je vredno vplutja in sprehoda vsaj do Đardinija. Potem je nekaj milj res dolgcajt, dokler ne vpluješ v Verudo, kjer se oskrbiš z gorivom, špecerijo, okopaš v bazenu lepih hotelov in prespiš v t.i. "spalnici jadrana" - "Svinjskem zaluvu". Mimo Inđij pluješ po plitvem kanalu med Fraškerjem in Fraškerićem, mimo Volm vse do zloglasnega Kamenjaka ali Istrkega rta "Horn", ki privablja tisoće turistov v svoj prelepi objem nacionalnega parka. Kamnito plažo, raj za skakanje v vodo in zanimiv interier kafiča "Safari".
Okoli Kamenjaka va je že vzhodna obala Istre, o tem pa več napišejo "vzhodnjaki".
Ups! Tole pisanje ima pa res veliko skupnega s pasarami in izpodrivci.
Zdej se šele začne tabolše na zahodni Istri.
Ko zapustiš Vrsar, se ti odpre, kot nožnica ozek, fjord Lim. V katerem je poleg edine nudistične marine na Jadranu, tudi gusarska jama. Na južnem rtu te pričaka najbolj vroča plaža daleč naokoli. T.i. "FUKI FUKI" (tam na oni strani imajo BORA BORA, mi pa ..), kjer je raj za swingerje in bizarne fukfehtarje.
Okoli Kamenjaka va je že vzhodna obala Istre, o tem pa več napišejo "vzhodnjaki".
Ups! Tole pisanje ima pa res veliko skupnega s pasarami in izpodrivci.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
No jest pa moja šibava junija iz Kopra proti limskem kanalu z dalmatinko.
Do sedaj sva kruzala samo po slo obali, letos pa kr direkt za ene 10 dni proti dol, pol bova pa sprot vidla kako bo
Bom pa itak šetuki kej spšrašvou do takrat al pa če bo meu kdo cajt za kakšno pivo pa, da v živo mal prašam (recimo kje sidrat pa po nou led skočit
).....
Klemen
Do sedaj sva kruzala samo po slo obali, letos pa kr direkt za ene 10 dni proti dol, pol bova pa sprot vidla kako bo
Bom pa itak šetuki kej spšrašvou do takrat al pa če bo meu kdo cajt za kakšno pivo pa, da v živo mal prašam (recimo kje sidrat pa po nou led skočit
Klemen
.
Dolgčas je samo za ljudi, ki nimajo oči, srca in podležejo zgodbam kvazi popotnikov.
Trdim, da je plovba z motornimi plovili "dolgčas". Naštelaš kurs pa drgneš! Lahko tudi mornarko, hihihihi, ali pa vklopiš glavo in začneš raziskovat. Odkrivat odkrito, ....
Zanimivo, da veliko morjeplovcev sploh ne zanima morje, ampak obala. Oštarije, slaščičarne, picerije, ..... Taki naj si kupijo kemperja in naj ne delajo gneče na vodi.
OK, ostanimo pri deplasmanski plovbi in plovilu, ki nudi zelo prijetno kruzanje.
Pot , plovba s postanki v miru, tišina na sidru, v zalivu kjer ni potrebno dosti besed.
Ma kakšen dolgčas! Vse skupaj mine kot vikend vsak teden.
Morjeplovstvo je način življenja, morda filozofija, ki jo pa nekateri izrabljajo za ..., ne vem kaj.
Kako prav ima Kr en!
Rovinj!
Ga ni mesta na Jadranu, ki bi bil rano zjutraj tako spokojno optimističen. Zvečer tako romantičen, da ga enostavno moraš doživet.
.
Dolgčas je samo za ljudi, ki nimajo oči, srca in podležejo zgodbam kvazi popotnikov.
Trdim, da je plovba z motornimi plovili "dolgčas". Naštelaš kurs pa drgneš! Lahko tudi mornarko, hihihihi, ali pa vklopiš glavo in začneš raziskovat. Odkrivat odkrito, ....
Zanimivo, da veliko morjeplovcev sploh ne zanima morje, ampak obala. Oštarije, slaščičarne, picerije, ..... Taki naj si kupijo kemperja in naj ne delajo gneče na vodi.
OK, ostanimo pri deplasmanski plovbi in plovilu, ki nudi zelo prijetno kruzanje.
Pot , plovba s postanki v miru, tišina na sidru, v zalivu kjer ni potrebno dosti besed.
Ma kakšen dolgčas! Vse skupaj mine kot vikend vsak teden.
Morjeplovstvo je način življenja, morda filozofija, ki jo pa nekateri izrabljajo za ..., ne vem kaj.
Kako prav ima Kr en!
Rovinj!
Ga ni mesta na Jadranu, ki bi bil rano zjutraj tako spokojno optimističen. Zvečer tako romantičen, da ga enostavno moraš doživet.
.
Nazadnje spremenil pajer1, dne Pe Jan 20, 2017 11:18, skupaj popravljeno 1 krat.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pajer1 napisal/-a:.
Ma kakšen dolgšas! Vse skupaj mine kot vikend vsak teden.
Kako prav ima Kr en!
Rovinj!
.
Podpis, predvsem v delu, kjer ima lahko kak kraj neko posebno "klimo", nekaj kar je tezko opisati, samo občutek to zazna in ceni. Srce pa želi tega še več!
Vsak zase najde tisto, kar mu je vsec. Kot za gostilne, ki jih opisujete tu. Jaz bi bil lačen, če bi sledil vašim priporočilom recimo!!!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
No klemn, ko osvojiš skrajni jug Istre, jo mahni še po vzhodni strani.Takoj za rt.Kamenjakom imaš Medulinski zaliv, v katerem ti ne bo dolgčas, tudi za spanje na sidru ni problema, najdeš kotiček, katerih je kar nekaj in spal boš vedno v bonaci.Pred vstopom v zaliv imaš otoke Ceja,Budulaš in Levan, kamor se vozijo na kopanje in na hladno pivce.Če se odpelješ proti severu imaš po kake 40 min vožnje Ližnjan, naprej je uvala Budava z ribogojnico, kjer se dobi kaka riba za večerjo,po pol ure vožnje že prrineš do Duge uvale, za njo zaliv Krnica z ribiško vasjo, naprej, ker si že na vhodu zaliva Raša, ki je dolg skoraj 6 km in ko prideš do prvega svetilnika lahko zaviješ desno in se pripelješ do kampa Tunarica, kjer ima kar nekaj naših fantov privez(Pale,Uri,Pero123,Matej123,Joško,Habibi Vll), na koncu zaliva je Trget kjer se lahko oskrbiš z vodo na pomolu(avtomat 10 kurajbarjev=300L vode).Potem je iz zaliva kako uro naprej Rabac, pol pa zaliv Plomon, do Mošeničke drage dolgčas, razen vikendov ob morju v skalah, ki se s ceste ne vidijo, so pa zelo zanimivi, kje vse so ljudje gradili.
Taka pot je zanimiva s čolnom, ki je počasen in vse vidiš, z gliserjem ti gre vse mimo.
Tukaj ne vem kaj je mislil Pajer s tem, ko pravi, da veliko morjeplovcev ne zanima morje, ampak obala
saj se menda s čolnom pelješ po vodi, da vidiš obalo in mesta in si v gibanju, on pa se zasidra namaka trnek in dela gužvo, ker se ga moramo ogibat
.Zdejle me bo pa Pajer napizdu, ko ga mal opravljam.Zato mamo pa čolne, ker se s kemperji ne da vozit po vodi
Pajer, če se srečava na vodi, imaš u dobrem eno veliko hladno pivo 
Taka pot je zanimiva s čolnom, ki je počasen in vse vidiš, z gliserjem ti gre vse mimo.
Tukaj ne vem kaj je mislil Pajer s tem, ko pravi, da veliko morjeplovcev ne zanima morje, ampak obala
mašinfirer
mamaMicka napisal/-a:pajer1 napisal/-a:.
Ma kakšen dolgšas! Vse skupaj mine kot vikend vsak teden.
Kako prav ima Kr en!
Rovinj!
.
Podpis, predvsem v delu, kjer ima lahko kak kraj neko posebno "klimo", nekaj kar je tezko opisati, samo občutek to zazna in ceni. Srce pa želi tega še več!
Vsak zase najde tisto, kar mu je vsec. Kot za gostilne, ki jih opisujete tu. Jaz bi bil lačen, če bi sledil vašim priporočilom recimo!!!
Hahaha, kolikokrat sem jaz našim jadralcem je*al mater z njihovimi nasveti okol gostiln po srednji dalmaciji. Ekstra se pelješ uro-dve dlje da bi doživel ta raj kulinarike in jokal od sreče ob ognjemetu okusov, je pa en navaden pajzel, kjer so jedli moji predhodniki ob angelskem mlaskanju...pijani do dile.
Pozdravljeni!
Se kar priključim temi, da ne odpiram nove.
Gledam pasaro - do nekje 5m. Gledam tako ali italijanske, kot hrvaške. Povečini imajo italijanske nekaj več konjev (25+), hrvaške pa okoli 10 konjev. Je konstrukcija hrvaških in italijanskih kaj drugačna?
Cenovno gledam zadevo do 2500 EUR (z motorjem), ne rabi biti v najboljšem stanju, jo bomo že poštimali ...
Hvala za nasvete!
Se kar priključim temi, da ne odpiram nove.
Gledam pasaro - do nekje 5m. Gledam tako ali italijanske, kot hrvaške. Povečini imajo italijanske nekaj več konjev (25+), hrvaške pa okoli 10 konjev. Je konstrukcija hrvaških in italijanskih kaj drugačna?
Cenovno gledam zadevo do 2500 EUR (z motorjem), ne rabi biti v najboljšem stanju, jo bomo že poštimali ...
Hvala za nasvete!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti