CORSIVA 590 tender

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 31, 2015 10:57

@weta
weta napisal/-a:Ampak eleganca in ekskluziva je daleč na strani corsive....

Na estetiko in podobno se ne razumem dobro...

Slika

Ampak če bo želel prespati, HUACHIN rabi dobro sidro. Dobro sidro pa ponavadi ne sme biti prelahko in WASI je že eno od tistih, ki je za dano maso med učinkovitejšimi od starejših, kar je za gliser posebej pomembno.

Za Corsivo ne najdem načrta, ampak piše da ima sidrnik; ne vidim pa ne kolesca ne vitla za dviganje in spuščanje sidra, torej se pričakuje verjetno dviganje na roko. Koliko časa bo to ugodno za ta ali oni hrbet - in kako hitro bodo eleganco in estetiko Corsive dopolnile praske od dviganja in spuščanja sidra?

Pri Bellingardu motornega je že ne le račji kljun s kolescem, da te manj zeza hrbet, tudi če bi dvigal na roko, ampak tudi električni vitel za to. Pa hladilnik - če nameravaš prespati - zna priti prav, in akumulator in električno napeljavo tudi ima, Corsiva pa ne najdem, ali ima kaj podobnega.

Takih reči zna biti še, in jih je dobro premisliti, preden kupiš.

@HUACHIN
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Jul 31, 2015 20:10

Marjan Tomki napisal/-a:Ampak če bo želel prespati, HUACHIN rabi dobro sidro. Dobro sidro pa ponavadi ne sme biti prelahko in WASI je že eno od tistih, ki je za dano maso med učinkovitejšimi od starejših, kar je za gliser posebej pomembno.

Za Corsivo ne najdem načrta, ampak piše da ima sidrnik; ne vidim pa ne kolesca ne vitla za dviganje in spuščanje sidra, torej se pričakuje verjetno dviganje na roko. Koliko časa bo to ugodno za ta ali oni hrbet - in kako hitro bodo eleganco in estetiko Corsive dopolnile praske od dviganja in spuščanja sidra?

Dviganje sidra na roke ni ugodno za noben hrbet. To sem preskusil na prejšnjem čolnu. Sedaj pa, wasi 9 kg in cca 10m ketne do tal je skupaj 18 kg. In tole ni hec, vleči ven na roke. Tako da, Huachin, karkoli boš že kupil, sidrni vitel je takorekoč obvezna oprema.
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Pe Jul 31, 2015 21:46

Ta coln in kak navaden, je kot da primerjamo nakup passata in recimo minija....passat uporaben, praktičen, velik, prostoren.......mini majhen, za štiri pogojno, brez prtljaznika itd....ampak še vedno se najdejo kupci, ki ne razmišljajo tradicionalno in so se v korist opaznosti, uzitku na določenem podrocju, ppripravljeni odreči vsemu povprečnemu kar nudi passat....pač izstopati, pa kakor že kdo to razume....mogoče tudi na roke vleči sidro. Ali pa se vezati na bojo ali pomol.....ampak.....zadek korsive je še vedno krasen:)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Avg 01, 2015 00:47

50 konjev na takem čolnu je premalo.
Uporabniški avatar
DR76
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a DR76 » So Avg 01, 2015 10:20

Pri klasično umetniškem delu je pogoj zgolj eden; doseči nekakšno vzbuditev emocij, največkrat s pomočjo tistega, kar poimenujemo estetika.
Pri industrijskem oblikovanju sta pogoja dva; poleg zgoraj omenjenega tudi uporabnost in združljivost s čisto tehničnimi lastnostmi in rešitvami predmeta. Žal oblikovalci v želji po iskanju drugačnosti marsikdaj zanemarijo element uporabnosti, kar pa je po mojem mnenju nedopustno. Dober design ima tisti izdelek, ki je uporaben, z oblikovnega vidika pa všečen, pri tem pa je oblika komplementarna uporabnosti predmeta. Ravno tako pa meni, da je škoda, če se po nepotrebnem zanemari oblikovalski del, saj je tako lahko tehnično zelo dovršen izdelek za ta aspekt prikrajšan.

Kupec, ki je bil na začetku pripravljen narediti zaradi marsikakšen kompromis na račun uporabnosti, razlogi za to pa so lahko zelo različni, v večini primerov kaj kmalu ugotovijo, da je zaradi slednjih njihovo življenje marsikaj manj prijeto, kot bi to lahko bilo, je pa res, da večina tega javno ne bo nikoli priznala.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Avg 05, 2015 16:38

Čoln je nekaj posebnega in pade v oči, vendar ima preveč ravno dno za plutje po morju. Malo si ciljal na visoke boke, ki dajejo občutek varnosti, vendar ti ga vzame preglednost plovila. S to cerado bi stal vsako minuto plovbe ali pa koga oz. kaj povozil. Valovi pri dnevnem maestralu bi povzročali takšno nabijanje premca čolna, da bi ti vsi člani družine zbežali z njega zaradi bolečin v vratu in hrbtenici, to govorim iz lastnih izkušenj.
HUACHIN
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a HUACHIN » Sr Avg 05, 2015 21:30

Hvala za odgovore s konkretnimi informacijami, to je nekaj, kar pricakujem ce nekaj sprasujem in se ucim. Taksni odgovori so sigurno nekaj kar lahko pomaga, odgovor v smislu: zanic coln, brezvezen coln,... brez konkretnih podatkov nima smisla in nobene vrednosti.

Se enkrat najlepsa hvala za pomoc in vase odgovore!

Zdaj pa si ogledujem ta coln, ki pa je ze v drugem postu omenjen pa me zanima vase mnenje?

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=187349

Lep pozdrav,

Huachin
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Avg 05, 2015 22:57

Vsekakor mu dokupi sidrni vinč.

lp

motorni
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Avg 05, 2015 23:43

V redu čoln. Samo če ga boš rabil samo za dnevne izlete, skoraj ne rabiš kabine.
HUACHIN
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a HUACHIN » Sr Avg 05, 2015 23:56

Naceloma bi ga uporabljal za dnevne izlete, ampak je tudi zelja da se kdaj na colnu tudi prespi, zato sem zacel gledati colne s kabino. Na samo s cerado pokrit coln je bilo nekaj kritik naj to ne bi bilo za spanje in da je moznost, da se pojavi vlaga.

Naceloma mi ta coln zgleda ok in bi ga sel pogledat, se ze dogovarjaam za ogled in kot sem napisal v drugem postu bi bil zelo vesel, ce bi mi lahko kdo pomagal pri pregledu colna. Poznate koga, ki bi bil pripravljen pregledati coln in svetovati? Za to sem seveda pripravljen placati.

Lp,

Huachin
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Avg 06, 2015 07:17

.

Tale barka je kar primerna za resen vstop v navtične vode.
Smo pa tudi toliko stari in izkušeni, da vemo, da idealnih ljudi in stvari na svetu ni!

Je začetna stopnja, ki pa ni prehuda. Niti cenovno, niti prostorsko, niti ne bo treba stalnega priveza, ker je prikolica, itd.
Sama barka je po izgledu všečna. Ima tudi flape!!!!
Podatki iz vpisnika se malce razlikujejo od oglasa. Letnik je 2004. Prodajalec je Sandi, vpisani lastnik je pa Ivan.
Malce premalo ur ima za deset let staro plovilo. Bo že lastnik povedal zakaj.

VPISNIK MORSKIH ČOLNOV!

Kabina bo povsem dovolj za dva, ki se imata rada, pa morda še kakega otroka. Podatka o vodi na plovilu ni.
Tenda s katero pokriješ kokpit je tudi OK.
Jaz sem tisti, ki je pisal o kondenzu tend pri uporabi barke spomladi in jeseni. V vročem poletju teh tećav ni.

Kaj vse boš še montiral na čoln je pa odvisno od tebe.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov