Uvoz čolna iz Italije
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Registracija
Kapetanija v Puli vztraja, da moras imeti nekoga v HR, ki prejema posto (vsaj leto in pol nazaj so se vztrajali).
OIB dobis seveda takoj.
Ena od klavzul v pogodbi je tudi ta, da je napisano, da coln ni bil vpisan v italijanski register. Do 10m to ni nujno.
OIB dobis seveda takoj.
Ena od klavzul v pogodbi je tudi ta, da je napisano, da coln ni bil vpisan v italijanski register. Do 10m to ni nujno.
-
navtik_borut
- Admiral
Re: Registracija
330i napisal/-a:Ena od klavzul v pogodbi je tudi ta, da je napisano, da coln ni bil vpisan v italijanski register. Do 10m to ni nujno.
Kako je to mogoče, mi ni jasno. Mar nismo vsi v EU.. Enotni trg in te pravljice.. In kako upravičujejo takšno omejitev?
to za "overjeno pogodbo" (overja se itak le podpis na pogodbi) je slo kaprica. v avstriji je podpis veljaven brez overitve, šteje se kot veljaven njegov neoverjen podpis. če ti namreč nekdo proda in izroči čoln s spremljajočo dokumentacijo (račun na njegovo ime, certifikat, odjava iz vpisnika, odjava zavarovanja, servisna dokumentacija...), ki ni prijavljen kot nezakonito odtujen. podpis overjen ali neoverjen je ista figa, saj prodajalec ti ne more izročit tujega čolna...
Sem imel podobno novembra lani, ko Sem sel po nov Motor v italijo. Sva sla s prodajalcem v staro Gorico, uverila podpis in hvala lepa.
Za odjavo (da Sem dobil ACI), Sem mu izstavil CMR na licu mesta (osebni avto pa prikolica) in je bilo dovolj za njih. Da pa o nasih idiotih (zenskem idiotizmu) na LPPju potem ne govorim. Je hotla baba original reg. tablico od motorja, pa take frnikule...no smo potem zrihtal drugace.
Za odjavo (da Sem dobil ACI), Sem mu izstavil CMR na licu mesta (osebni avto pa prikolica) in je bilo dovolj za njih. Da pa o nasih idiotih (zenskem idiotizmu) na LPPju potem ne govorim. Je hotla baba original reg. tablico od motorja, pa take frnikule...no smo potem zrihtal drugace.
https://gov.hr/moja-uprava/promet-i-voz ... rodice/515
še hr, ki jo štejem za bolj zbirokratizirano, zahteva "kupoprodajni ugovor", nikjer ne piše "ovjeren"
še hr, ki jo štejem za bolj zbirokratizirano, zahteva "kupoprodajni ugovor", nikjer ne piše "ovjeren"
alesjo napisal/-a::lol: Naj tu dodam tole. Ko sem kupil sedanjo aleseo sem moral imet overjeno kupoprodajno pogodbo, seveda zaradi registracije v slo. Zanimivo pa je bilo to da v Padovi od koder je bil lastnik nismo uspeli nikjer overit pogodbe, ker notarji pravijo da če kupiš barko ti. natante je isto kot če bi kupil kosilnico ali televizor pa nam nihče ni hotel overit podpisa in tako je prejšnji lastnik prišel k meni in sva šla kupoprodajno pogodbo overit na upravno enoto v Sežanojebiga, tako ti je to
![]()
Jaz sem pa v Gradežu naredil "atto di notarieta" oz. je naredil prodajalec. To naj bi bil notarski zapis, čeprav je narejen kar na enem formulafju 5000x kopiran, da zgleda full slabo in na roko napisano kaj se prodaja. Nalepljen bollo za 16€ in podpis na občini za 52 centov. Praktično isto kot pri nas na upravni enoti...
s tem ko notar ali ue overi podpis, se čisto nič ne spremeni, kot tudi ne ugotavlja (preverja), pravno stanje predmeta prodaje
popolnoma enako kot za legalno blago, lahko overiš podpis tudi za ukradeno.
kot že povedano, pravno stanje (tudi čolna) dokazuje spremljajoča dokumentacija
v avstriji sem pred leti kupoval rabljen gumenjak in prodajalec je bil skorajdane užaljen, ko sem predlagal overitev podpisa - kdo se bo pa za to vozil 20-30km in s čakanjem porabil dve-tri ure
popolnoma enako kot za legalno blago, lahko overiš podpis tudi za ukradeno.
kot že povedano, pravno stanje (tudi čolna) dokazuje spremljajoča dokumentacija
v avstriji sem pred leti kupoval rabljen gumenjak in prodajalec je bil skorajdane užaljen, ko sem predlagal overitev podpisa - kdo se bo pa za to vozil 20-30km in s čakanjem porabil dve-tri ure
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost