Mano marine 22,52
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Samo 123, cena je realna, glede na trenutno stanje na trgu, lahko to ceno poskušaš zbiti na 19 ali pa do 20 jurjev. Vendar takšnega plovila ne dobiš vsak dan (vse kar ponuja za ta denar). Je pa res, da je v teh časih ponudba večja od povpraševanja. Vsekakor, če ga boš kupil, vzami s sabo nekoga, ki se spozna na plovila in motorje, preglejte ga, napišita pogodbo in plačaj.
Sprašuješ ali kupiš plovilo ali čarter. Če kupiš plovilo imaš stroške z marino, servisi, gorivom,.... Velika prednost je, da si lahko na plovilu vsak vikend, če je marina blizu.
Čarter pa je teden ali 14 dni in to je to. Plačaš jurja pa pol, ali dva za teden in.....
Sam izberi. Mislim pa, da še nisi odločen. Prespi in se odloči. V navtiki moraš biti odločen, ko boš imel plovilo, potegne to za sabo še odločnost (grem ven po tem vremenu ali ne, .... je morje preveč razburkano in do kam bom prišel.... tega NI!)
LP, novinec
Sprašuješ ali kupiš plovilo ali čarter. Če kupiš plovilo imaš stroške z marino, servisi, gorivom,.... Velika prednost je, da si lahko na plovilu vsak vikend, če je marina blizu.
Čarter pa je teden ali 14 dni in to je to. Plačaš jurja pa pol, ali dva za teden in.....
Sam izberi. Mislim pa, da še nisi odločen. Prespi in se odloči. V navtiki moraš biti odločen, ko boš imel plovilo, potegne to za sabo še odločnost (grem ven po tem vremenu ali ne, .... je morje preveč razburkano in do kam bom prišel.... tega NI!)
LP, novinec
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Samo123,
Spremljam tole debato o nakupu čolna. Najprej moram pohvaliti Gregorja.n. Krasno izgleda na barki in še bolj mi je všeč, da se zna veseliti na čolnu, da ga je dopust, morje, narava, čoln in končno tudi žena (upam, da prav mislim) tako prevzela, da je kar zaplesal. A ni to lepo?
Samo123: glede nakupa pa menim tako: imeti moraš zelo jasno sliko kaj boš počel z čolnon. Čolni ne bodo dražji (recesija prihaja) ampak lahko le cenejši. Tudi ta čoln je vprašanje koliko je podcenjen. Morda nič! Nevem! Običajno se namreč ugotovi, da je bil čoln podcenjen, ker je bilo potem potrebno, to in to poštimati in je končna cena lahko celo višja kot pri enem drugem čolnu. Pravim: Nevem! Edini razlog nižje cene je, da ga lastnik mora nujno in hitro prodati. Vse druge razlage bi težko sprejel. Je pa res, da so ostali čolni iste vrste, kot tudi drugi, ki se prodajajo vsaj 20 % precenjeni. Saj ima takšne izkušnje tudi novinec, ampak on je realen človek, ki trg pozna in ve kaj dela, zato je tudi svoj bayliner 2855 uspešno prodal.
Čoln je vedno veselje, ampak le veselje, z njim profita ne boš imel. Jaz ga tudi v čarter ne bi dajal. To je zate, ki se z čarterjem ne ukvarjaš tvegano početje. Vsaj jaz tako mislim. Želim ti dobro odločitev. lp
Spremljam tole debato o nakupu čolna. Najprej moram pohvaliti Gregorja.n. Krasno izgleda na barki in še bolj mi je všeč, da se zna veseliti na čolnu, da ga je dopust, morje, narava, čoln in končno tudi žena (upam, da prav mislim) tako prevzela, da je kar zaplesal. A ni to lepo?
Samo123: glede nakupa pa menim tako: imeti moraš zelo jasno sliko kaj boš počel z čolnon. Čolni ne bodo dražji (recesija prihaja) ampak lahko le cenejši. Tudi ta čoln je vprašanje koliko je podcenjen. Morda nič! Nevem! Običajno se namreč ugotovi, da je bil čoln podcenjen, ker je bilo potem potrebno, to in to poštimati in je končna cena lahko celo višja kot pri enem drugem čolnu. Pravim: Nevem! Edini razlog nižje cene je, da ga lastnik mora nujno in hitro prodati. Vse druge razlage bi težko sprejel. Je pa res, da so ostali čolni iste vrste, kot tudi drugi, ki se prodajajo vsaj 20 % precenjeni. Saj ima takšne izkušnje tudi novinec, ampak on je realen človek, ki trg pozna in ve kaj dela, zato je tudi svoj bayliner 2855 uspešno prodal.
Čoln je vedno veselje, ampak le veselje, z njim profita ne boš imel. Jaz ga tudi v čarter ne bi dajal. To je zate, ki se z čarterjem ne ukvarjaš tvegano početje. Vsaj jaz tako mislim. Želim ti dobro odločitev. lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
Možno pa je, da je to plovilo iz čarterske flote ? Če bi bilo prej last ljubitelja plovil in morja, bi po vsej verjetnosti porihtal poševno stoječo mizico, letvice na kopalni ploščadi so tudi skregane med seboj (vsaka stoji po svoje ). Če se to plovilo prodaja in niso porihtali estetskega videza, kaj veš , kje so še skrite napake. Glede tega upoštevaj nasvet Novinca in pred nakupom reskiraj nekaj € in ga daj temeljito pregledat s strani strokovnjaka . Drugače barka zgleda v redu , cena pa je res ugodna, pa še SLO registracija, kar pa je velik plus. Mnogo sreče ti želim.
LP
LP
nakup rabljenega plovila
Tako kot so ti že svetovali drugi je vredno pred nakupom raziskati zgodovino čolna. Informacije do katerih lahko dostopaš preko spleta so za začetek čisto dovolj.
prvi korak:
Pregledaš charter ponudbo na spletu
drugi korak:
Vpogled v vpisnik pomorskih čolnov na spletni strani pomorske uprave RS (pogoj je, da je čoln registriran v Slo).
Pridodil boš podatke o lastniku in plovilu iz vpisnega lista.
tretji korak:
Preveriš lastnika (pravno ali fizično osebo) če ima svoje podjetje oziroma s.p. . V kolikor ga ima preveriš dejavnost (oddajanje plovil).
Če je vse OK narediš naslednji korak.
četrti korak:
Ogled čoln z mojstrom.
prvi korak:
drugi korak:
Vpogled v vpisnik pomorskih čolnov na spletni strani pomorske uprave RS (pogoj je, da je čoln registriran v Slo).
tretji korak:
Preveriš lastnika (pravno ali fizično osebo) če ima svoje podjetje oziroma s.p. . V kolikor ga ima preveriš dejavnost (oddajanje plovil).
četrti korak:
Ogled čoln z mojstrom.
Z blazino čez atlantik!
podatki o čolnu
P.S.
Dejanvost podjetja oziroma podjetnika preveriš na spletni strani bizi.si ali portalu AJPES
Dejanvost podjetja oziroma podjetnika preveriš na spletni strani bizi.si ali portalu AJPES
Z blazino čez atlantik!
Re: nakup rabljenega plovila
janez-ray napisal/-a:Tako kot so ti že svetovali drugi je vredno pred nakupom raziskati zgodovino čolna. Informacije do katerih lahko dostopaš preko spleta so za začetek čisto dovolj.
prvi korak:
drugi korak:
tretji korak:
četrti korak:
Ogled čoln z mojstrom.
Registracija, kot je razvidno iz slike, je IZ 2791.
LP
Uff...najlepša hvala za vse odgovor in poizvedovanje!
Jah, tale mano bi moral biti torej super, leta 2007 zamenjan motor in glede na to da ima od takrat le 70 ur sigurno ni bil v čarterju!
Glede neodločnosti pa...čoln bi, če je vse OK (seveda bi zato vzel kakšnega stručkota seboj, da vse preveri) kupil, ker se mi res zdi ugodna cena glede to kar dobiš, plus to da ima motor samo 70 ur in verjetno takšne nove prilike še dolgo ne bo, vendar pa mi problem predstavlja to, da sem to poletje že zaseden in tako za čoln ne bo prav dosti časa in se mi malo upera kupovati nekaj, kar bi začel uporabljati šele sezono kasneje!
Eh, drek je, če se tisto, kar si mislil iskati, preverjati in čakati, torej tisto PRAVO najde takoj na začetku, mislil pa si, da ti bo to vzelo pol leta ali leto!
Bom pa poročal, kako se vse skupaj odvija...
Jah, tale mano bi moral biti torej super, leta 2007 zamenjan motor in glede na to da ima od takrat le 70 ur sigurno ni bil v čarterju!
Glede neodločnosti pa...čoln bi, če je vse OK (seveda bi zato vzel kakšnega stručkota seboj, da vse preveri) kupil, ker se mi res zdi ugodna cena glede to kar dobiš, plus to da ima motor samo 70 ur in verjetno takšne nove prilike še dolgo ne bo, vendar pa mi problem predstavlja to, da sem to poletje že zaseden in tako za čoln ne bo prav dosti časa in se mi malo upera kupovati nekaj, kar bi začel uporabljati šele sezono kasneje!
Eh, drek je, če se tisto, kar si mislil iskati, preverjati in čakati, torej tisto PRAVO najde takoj na začetku, mislil pa si, da ti bo to vzelo pol leta ali leto!
Bom pa poročal, kako se vse skupaj odvija...
Možakar je spustil ceno na 19,900e.Zanimivo,ali se mu res mudi prodat
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=64173
Ure dnevi leta tečejo....
Imam ampak niso za objavo, kar pa se porabe tiče sem v predlanski sezoni naredil 75 ur in tankal 950 litrov nafte. Marsikdo ne bo verjel ampak je res, zakaj bi lagal. Minulo sezono sem pa naredil 90ur in tankal 3200litrov, seveda z drugo barko na kateri smo plesal tud še kej drucga. Častna Titova.
lpg
lpg
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost