Barvanje motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Če ima kdo za speskat motor ali pa kako drugo stvar (recimo kaki avto - starodobnik), je za vaše želje pravi naslov Blast Tehnik
http://www.blasttehnik.com/o-podjetju
Res da je moj dober prijatelj, vendar vem da delajo korektno in kvalitetno po celem svetu.
http://www.blasttehnik.com/o-podjetju
Res da je moj dober prijatelj, vendar vem da delajo korektno in kvalitetno po celem svetu.
Ure dnevi leta tečejo....
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Bolj "heavy duty" varianto glede barvanja je vsekakor predlagal Rider666., vendar je treba vedeti, da v Sloveniji nisem zasledil kakšne res kvalitetne barve za barvanje motorjev zato je tista informacija zame odlična kje se dobi take specialne barve. Ko sem to delal jaz tega nisem zasledil nikjer niti nihče ni imel kaj dosti pojma o tem.
Pri nas 0bstaja samo epolor HB, ki pa ga naravnost sovražim, ker je pregost, ne moreš ga brizgat, obstaja v premalo barvah, poleg ne dobiš navodil, masno mešanje ni navedeno, navodil na netu nisem našel, skratka podn od izbire.
Pri nas 0bstaja samo epolor HB, ki pa ga naravnost sovražim, ker je pregost, ne moreš ga brizgat, obstaja v premalo barvah, poleg ne dobiš navodil, masno mešanje ni navedeno, navodil na netu nisem našel, skratka podn od izbire.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Ne boš verjel, jaz sem z njim pobarval cel motor.
Mislim, da sem nastavil pritisk na 3bare (morda 2,5), Barvaš pa na razdalji 10-15cm, z nastavkom reguliraš količino barve in velikost curka. Večji kot je pritisk manjši je radij curka 3bare/10cm razdalje - 3cm, 2,5bara/10cm - 4cm... curek reguliraš s kombinacijo nastavka šobe in tlaka.
Uporabljam pa ga tudi pri restavriranju koles, ko barvam celoten okvir. Sicer sem si sedaj kupil od Sate HVLP (high volume low pressure) pištolo, ki je za te stvari profi, vendar če gledaš ceno airbrusha in če nimaš nobenih izkušenj z barvanjem potem boš z air brushem z lahkoto dosegel odličen rezultat po vseh kotih. Motor ima delovno temperaturo do 90°C zato bodo tudi navadne avtomobilske barve (dvokomponentne) dale odličen rezultat. Motorja s kakšnimi epoxi barvami pa ne bi barval, ker so goste, brez sijaja in na koncu boš nad izgledom razočaran.
LP NT
Mislim, da sem nastavil pritisk na 3bare (morda 2,5), Barvaš pa na razdalji 10-15cm, z nastavkom reguliraš količino barve in velikost curka. Večji kot je pritisk manjši je radij curka 3bare/10cm razdalje - 3cm, 2,5bara/10cm - 4cm... curek reguliraš s kombinacijo nastavka šobe in tlaka.
Uporabljam pa ga tudi pri restavriranju koles, ko barvam celoten okvir. Sicer sem si sedaj kupil od Sate HVLP (high volume low pressure) pištolo, ki je za te stvari profi, vendar če gledaš ceno airbrusha in če nimaš nobenih izkušenj z barvanjem potem boš z air brushem z lahkoto dosegel odličen rezultat po vseh kotih. Motor ima delovno temperaturo do 90°C zato bodo tudi navadne avtomobilske barve (dvokomponentne) dale odličen rezultat. Motorja s kakšnimi epoxi barvami pa ne bi barval, ker so goste, brez sijaja in na koncu boš nad izgledom razočaran.
LP NT
Ker je do naslednje sezone še daleč, ja trenutna barva na izvenkrmnem motorju (razen pokrova) v stanju, ki ustreza letniku, .. razmišljam o menjavi barve.
Iz temno modre bi šel v svetlo rjavo (tako, kot blazine in AF).
Vprašanje, kakšne zahteve mora izpolnjevati barva? Vsaj na delu med motorjem in peto kaže, da je tremična obremenitev kar solidna (popokana barva).
Kakšen predlog?
Iz temno modre bi šel v svetlo rjavo (tako, kot blazine in AF).
Vprašanje, kakšne zahteve mora izpolnjevati barva? Vsaj na delu med motorjem in peto kaže, da je tremična obremenitev kar solidna (popokana barva).
Kakšen predlog?
https://vodovod-rh.si/
Ker sem pleskar, mi je tema še kar blizu. Sam sem svojo prikolico po popolnem čiščenju ( peskanje ) pobarval z Epolor HB 2x, čez pa kar navaden tessarol srebrni. Po treh letih občasnega namakanja še ni sledu od rjavini.
Sem pa pred kratkim kupil rabljen izvenkrmni motor ( Evinrude 115 ) in ker ga nisem imel kam postaviti, sem na hitro zvaril nosilec na kolesih. Zaščitil sem ga s 1K temeljno barvo Rezistol. S to barvo ponavadi delamo zaščitne opleske na kovinskih konstrukcijah. Tudi po pranju motorja s solno kislino, je barva kot nova.
Barvo Rezistol dobite v Mavrici,proizvaja jo Helios. Obstaja tudi v 2K varianti. Podobna zadeva je tudi Agrohel.
Zelo hitro suši ( skoraj kot nitro ), dobi pa se tudi pokrivna barva Rezistol za končni sloj.
Drugače pa včasih kako barvo odstranimo tudi takole:
http://www.youtube.com/watch?v=KRv2KZUuamo
( ni reklama, samo primer ). V tem primeru smo odstranjevali barvo s tratkorja letnik 1920.
Sem pa pred kratkim kupil rabljen izvenkrmni motor ( Evinrude 115 ) in ker ga nisem imel kam postaviti, sem na hitro zvaril nosilec na kolesih. Zaščitil sem ga s 1K temeljno barvo Rezistol. S to barvo ponavadi delamo zaščitne opleske na kovinskih konstrukcijah. Tudi po pranju motorja s solno kislino, je barva kot nova.
Barvo Rezistol dobite v Mavrici,proizvaja jo Helios. Obstaja tudi v 2K varianti. Podobna zadeva je tudi Agrohel.
Zelo hitro suši ( skoraj kot nitro ), dobi pa se tudi pokrivna barva Rezistol za končni sloj.
Drugače pa včasih kako barvo odstranimo tudi takole:
http://www.youtube.com/watch?v=KRv2KZUuamo
( ni reklama, samo primer ). V tem primeru smo odstranjevali barvo s tratkorja letnik 1920.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- habibi Vll
- Admiral
Mehanik mi je prebrusil in pobarval motor jadrnice. Mašino imam zunaj, na enem delu je bil blok malo rjav, pa da bo vse lepo in estetsko, je mehanik predlagal, da se blok pobrusi in prebarva. Vse ok.
Danes sem presenečen ugotovil, da je pošprical kar vse povprek (brez da bi kaj razstavil) - tudi preko nosilcev, pa jermenov, menjalnika, alternatorja. Na moje začundenje mi je zagotovil, da je to OK.
Se priporočam za kako mnenje. Spodaj fotka - posprejan jermen, alternator; ni videti, da bi reže kaj zaščitil. Je to res normalno?

Danes sem presenečen ugotovil, da je pošprical kar vse povprek (brez da bi kaj razstavil) - tudi preko nosilcev, pa jermenov, menjalnika, alternatorja. Na moje začundenje mi je zagotovil, da je to OK.
Se priporočam za kako mnenje. Spodaj fotka - posprejan jermen, alternator; ni videti, da bi reže kaj zaščitil. Je to res normalno?

- habibi Vll
- Admiral
Nič ni narobe,če je motor v kompletu prebarval,razen alternator,ki bi moral biti zaščiten,da barva ne pride vanj,pa jermen bi lahko snel,jermenico pa kasneje očistil barve,izoliral morebitne konjektorje.Drugače pa firme, ki proizvajajo motorje za navtiko, barvajo motorje,ko so v kompletu sestavljeni,vendar brez el.inštalacije,uplinjača,altrnatorja,ol filtra in mogoče še kake malenkosti.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov