Calafuria 25 - pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Calafuria 25 - pomoč
Razvila se je kar malce "hecna" debata posebej ob dejstvu , da je dostopnih informacij s strani interesenta relativno malo.
Vseeno odgovorim z zadržkom in z predvidevanji iz izkušenj.
Poraba v srednjem območju (potovalnem) je nekje pričakovano okrog 1.1-1.5 l/motor/miljo.
Osnovni kalup je bil (in je) v večjih dimezijah izvrsten, pravi delovni konj, ne pozam pa tako majhnega trupa te blagovne znamke. Vsekakor bi bil interesanten podatek teže in sicer iz CE certifikata ( morda se odločiš brez številk motorja kopijo le tega deliti z nami).
O udobju in funkcionalnosti kabine se odločas sam glede na dejanske potrebe in pričakovano uporabo tako da tu težko kaj komentiram.
Zanimiv podatek je število ur in leto proizvodnje kar kaže na 44 ur/ leto kar je za plovilo s kabino ZELO malo a ne nemogoče.
Interesantno bi bilo videti račune za servise in rezervne dele saj je to navedeno kot - REDNO -.
Tukaj je še miljon drugih vprašanj in možnih odgovorov , nasvetov za katere pa bo tudi tako izkušena ekipa kot se giblje na tem forumu vseeno potrebovala več podatkov in seveda tudi več fotografij.
lp
Paco
Vseeno odgovorim z zadržkom in z predvidevanji iz izkušenj.
Poraba v srednjem območju (potovalnem) je nekje pričakovano okrog 1.1-1.5 l/motor/miljo.
Osnovni kalup je bil (in je) v večjih dimezijah izvrsten, pravi delovni konj, ne pozam pa tako majhnega trupa te blagovne znamke. Vsekakor bi bil interesanten podatek teže in sicer iz CE certifikata ( morda se odločiš brez številk motorja kopijo le tega deliti z nami).
O udobju in funkcionalnosti kabine se odločas sam glede na dejanske potrebe in pričakovano uporabo tako da tu težko kaj komentiram.
Zanimiv podatek je število ur in leto proizvodnje kar kaže na 44 ur/ leto kar je za plovilo s kabino ZELO malo a ne nemogoče.
Interesantno bi bilo videti račune za servise in rezervne dele saj je to navedeno kot - REDNO -.
Tukaj je še miljon drugih vprašanj in možnih odgovorov , nasvetov za katere pa bo tudi tako izkušena ekipa kot se giblje na tem forumu vseeno potrebovala več podatkov in seveda tudi več fotografij.
lp
Paco
pojdi se z bikom bost!
-
Panty Dropper
- Višji štabni praporščak
pajer1 napisal/-a:Najprej je potrebno razčistit razloge za nakup!
Šele potem sledijo konkretni nasveti!
.
Nisem prosil za nasvete za nakup, ampak samo tehnične informacije o barki.
pajer1 napisal/-a:.
Poraba goriva je zelo odvisna od načina uporabe plovila in prevožene poti. Edina relevantna je poraba na miljo v režimu plovbe, ki je najmanjša poraba časa za določeno razdaljo z najbolj ekonomično možno porabo. Se pravi, da je poraba na potovalni hitrosti barke, najbolj relevantna. Koliko goriva porabi na miljo poti in ne na uro!
.
Tu se popolnoma strinjam
Paco napisal/-a:
Iz takšnega podatka sem tudi sam izhajal, ampak prodajalec zagotavlja, da je v potovalnem režimu poraba 1.2-1.3l/miljo za oba motorja skupaj, kar pa se mi zdi da ni možno.
Paco napisal/-a:
Tu pa postane stvar še bolj zanimiva
lol x2
če pa je tako ziher v porabo kot navaja tankajta v Izoli do roba da vidiš gorivo ter se zapeljita v Monfalcone in nazaj ter zopet tankajta do roba da vidiš gorivo.
Če mu je hudo za tistih par litrov jih lahko tud sam špendaš če te zanima. po prevoženi poti po GPS-u ne bo težko ugotoviti točne porabe...pa še potovalno in max brzino boš videl.
Seveda svetujem vsaj normalno če ne mirno morje :=)
Lp
Paco
p.s.Osebno v podatek ki ga navajaš ne verjamem.
2x 150 HP s potrošnjo 0.6 litra/motor/miljo

če pa je tako ziher v porabo kot navaja tankajta v Izoli do roba da vidiš gorivo ter se zapeljita v Monfalcone in nazaj ter zopet tankajta do roba da vidiš gorivo.
Če mu je hudo za tistih par litrov jih lahko tud sam špendaš če te zanima. po prevoženi poti po GPS-u ne bo težko ugotoviti točne porabe...pa še potovalno in max brzino boš videl.
Seveda svetujem vsaj normalno če ne mirno morje :=)
Lp
Paco
p.s.Osebno v podatek ki ga navajaš ne verjamem.
2x 150 HP s potrošnjo 0.6 litra/motor/miljo
pojdi se z bikom bost!
Če ni računov je verjetnost, da so podatki pravilni zelo velika. Skoraj.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
toni8
Aja, kot dokaz rednega vzdrževanja za vas veljajo zgolj računi? Naj se oglasi kdor jih ima.
Kdo pa še vozi na servis? Menjavo olja, impelerja, po potrebi svečk, podmazovanje, izpiranje, čiščenje, konzerviranje (po mojem mnenju nepotrebno), večina opravi sama ali s pomočjo znanca. Zlasti še kadar ima motor malo delovnih ur in še ni predvidena menjava kakih jermenov ali česa večjega, verjetno ni bilo potrebe po "pooblaščenem" servisu, ki izda račun. Da bi pa peljal skoraj nov motor z malo urami na servis za nekaj sto evrov, zato da ohranim garancijo, je pa zelo vprašljivo. Do zdaj sem sicer imel samo izvenkrmnike do 90 konjev in noben še ni videl oderuškega "uradnega" servisa zaradi menjave par litrov olja, filtra in dobljenega štempla.
Kdo pa še vozi na servis? Menjavo olja, impelerja, po potrebi svečk, podmazovanje, izpiranje, čiščenje, konzerviranje (po mojem mnenju nepotrebno), večina opravi sama ali s pomočjo znanca. Zlasti še kadar ima motor malo delovnih ur in še ni predvidena menjava kakih jermenov ali česa večjega, verjetno ni bilo potrebe po "pooblaščenem" servisu, ki izda račun. Da bi pa peljal skoraj nov motor z malo urami na servis za nekaj sto evrov, zato da ohranim garancijo, je pa zelo vprašljivo. Do zdaj sem sicer imel samo izvenkrmnike do 90 konjev in noben še ni videl oderuškega "uradnega" servisa zaradi menjave par litrov olja, filtra in dobljenega štempla.
Jaz imam vse račune za vsa vozila tudi če sam menjam so vsi računi in vse poslikam vedno. V sloveniji 90% prodajalcev vsega laže, da se kar kadi, vsak tadrug te hoče na suho nategnt in še bi lahko našteval.
Pač, ni računov, ni verodostojnosti. Žal.
Poslujem z amerikanci že več kot desetletje, nikoli me ni nihče hotel nategnt, vedno vse plačal v naprej, v slo pa dobesedno vsak drugi.
Če je amerotom posel svetinja je tle nateg svetinja.
Pač, ni računov, ni verodostojnosti. Žal.
Poslujem z amerikanci že več kot desetletje, nikoli me ni nihče hotel nategnt, vedno vse plačal v naprej, v slo pa dobesedno vsak drugi.
Če je amerotom posel svetinja je tle nateg svetinja.
toni8 napisal/-a:Aja, kot dokaz rednega vzdrževanja za vas veljajo zgolj računi? Naj se oglasi kdor jih ima.
Če želiš, jih pridi pogledat od sedanjega in od prejšnjega čolna, od sedanjega in prejšnjega avtomobila, prikolice...
Kot je napisal že AEgir: "Pač, ni računov, ni verodostojnosti. Žal."
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
So ali niso...mislim, da so kar lepo povedali člani pred menoj.
Kot mulci smo že kaj pošraufali in zamenjali pa ni blo računov, ok, da pa pri čolnu ne bi imel prav nobenega računa za kose ki sem jih zamenjal sem mi zdi rahlo smešno. Že res da smo različni ljudje različno skrbni ampak saj ne govorimo o enem servisu ampak vsaj 8-9 njih in nekaj denarja se je ja zlilo v te kose in olje tudi če mojstra ni videl od blizu...da o antifoulingu ne govorim + dvigi in spusti glede na to da tale na slip ravno najbrž ni šel.
še nekaj, pri open čolnu ne piše vsak log booka, pri "kabinerju" pa da v vseh letih ne bi čisto nič crknilo in bi si človek čez celo sezono vse zapomnil v glavi in potem ob vzdrževalnem periodu to tudi popravil ... ne vem no..
Ker pa prodajalca in čolna ne poznam ne morem soditi, vem pa kaj bi si želel videti v tem primeru .
Kot mulci smo že kaj pošraufali in zamenjali pa ni blo računov, ok, da pa pri čolnu ne bi imel prav nobenega računa za kose ki sem jih zamenjal sem mi zdi rahlo smešno. Že res da smo različni ljudje različno skrbni ampak saj ne govorimo o enem servisu ampak vsaj 8-9 njih in nekaj denarja se je ja zlilo v te kose in olje tudi če mojstra ni videl od blizu...da o antifoulingu ne govorim + dvigi in spusti glede na to da tale na slip ravno najbrž ni šel.
še nekaj, pri open čolnu ne piše vsak log booka, pri "kabinerju" pa da v vseh letih ne bi čisto nič crknilo in bi si človek čez celo sezono vse zapomnil v glavi in potem ob vzdrževalnem periodu to tudi popravil ... ne vem no..
Ker pa prodajalca in čolna ne poznam ne morem soditi, vem pa kaj bi si želel videti v tem primeru .
pojdi se z bikom bost!
.
Je že tako, da sem sam in še kar nekaj somišljenikov prepričanih, da ko korito dobi kabino, kabina okna, notri pa omarice, vrata in vratca, posteljo, WC, tuš, ventile take in take, štedilnik, flape, motor-je, ....., je to potujoča delavnica!
Toliko v vednost vsem naivnim, da ni samo obrnit ključ in gasa!
Zmeraj je kaj za privijačit, podmazat, spolirat, ... Pa tudi zamenjat je potrebno marsikaj!
Da ni nobenega računa, da ni potrjena servisna knjižica, kjer se odkljuka vsaj obvezna dela na toliko in toliko ur, ..... , res ni običajno. Pa prvi lastnik, pa barka, ki ni nizkocenovec, pa ... že ve zakaj jih nima.
Kar nekaj papirologije se je nabralo v teh navtičnih letih. Pa še se bo!
Žal se dobra poprodajna praksa iz avto industrije ni prijela tudi v navtiki. Tam ti oficielni serviser vodi vso zgodovino prevoznega sredstva, pa naj si bo mali al pa velik avto. S številko šasije imaš vpogled v zgodovino, kaj, kdaj, kdo,....
Daj razloži mi, nam, kateri serviserji so oderuhi in zakaj! Ker imajo firme, ki opravljajo uslužnostno dejavnost? Ker zaposlujejo delovno silo, ker plačujejo davke, ker so na trgu in čakajo , da rešijo probleme???
Verjetno ne kupuješ kruha, ker je cena res oderuška, ampak ga pečeš sam doma, pa zelenjava je tudi, .... pa gume sam menjaš dvakrat na leto in centriraš, ... Kaj pa zobarji, kako imaš pa to urejeno?
Ali si še kdo privošči zidat hišo v lastni operativi, režiji??? To je bil obvezen hoby program za mnogo slovencev do konca 80-tih let. Danes pa ...
Da bi pa kupil orodja za servisirat svojo mašino, in s tem nekaj "privarčeval", ne vem no koliko bi denarnica manj trpela.
Pa tudi prijateljstvo nekaj stane, pa jest in pit je treba.
.
Je že tako, da sem sam in še kar nekaj somišljenikov prepričanih, da ko korito dobi kabino, kabina okna, notri pa omarice, vrata in vratca, posteljo, WC, tuš, ventile take in take, štedilnik, flape, motor-je, ....., je to potujoča delavnica!
Toliko v vednost vsem naivnim, da ni samo obrnit ključ in gasa!
Zmeraj je kaj za privijačit, podmazat, spolirat, ... Pa tudi zamenjat je potrebno marsikaj!
Da ni nobenega računa, da ni potrjena servisna knjižica, kjer se odkljuka vsaj obvezna dela na toliko in toliko ur, ..... , res ni običajno. Pa prvi lastnik, pa barka, ki ni nizkocenovec, pa ... že ve zakaj jih nima.
toni8 napisal/-a:Aja, kot dokaz rednega vzdrževanja za vas veljajo zgolj računi? Naj se oglasi kdor jih ima.
Kdo pa še vozi na servis? Menjavo olja, impelerja, po potrebi svečk, podmazovanje,
Kar nekaj papirologije se je nabralo v teh navtičnih letih. Pa še se bo!
Žal se dobra poprodajna praksa iz avto industrije ni prijela tudi v navtiki. Tam ti oficielni serviser vodi vso zgodovino prevoznega sredstva, pa naj si bo mali al pa velik avto. S številko šasije imaš vpogled v zgodovino, kaj, kdaj, kdo,....
Daj razloži mi, nam, kateri serviserji so oderuhi in zakaj! Ker imajo firme, ki opravljajo uslužnostno dejavnost? Ker zaposlujejo delovno silo, ker plačujejo davke, ker so na trgu in čakajo , da rešijo probleme???
Verjetno ne kupuješ kruha, ker je cena res oderuška, ampak ga pečeš sam doma, pa zelenjava je tudi, .... pa gume sam menjaš dvakrat na leto in centriraš, ... Kaj pa zobarji, kako imaš pa to urejeno?
Ali si še kdo privošči zidat hišo v lastni operativi, režiji??? To je bil obvezen hoby program za mnogo slovencev do konca 80-tih let. Danes pa ...
Da bi pa kupil orodja za servisirat svojo mašino, in s tem nekaj "privarčeval", ne vem no koliko bi denarnica manj trpela.
Pa tudi prijateljstvo nekaj stane, pa jest in pit je treba.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Calafuria gor-dol, za ta denar in podobne parametre barke, bi šel jaz raje po tole recimo:
https://www.used2sail.it/VetrinaNavale/ ... opu1q.link
Enak letnik, enaki motorji, barka pa čist drug svet.
https://www.used2sail.it/VetrinaNavale/ ... opu1q.link
Enak letnik, enaki motorji, barka pa čist drug svet.
Ljubi bog...
Človek je samo vprašal, če kdo kaj ve o konkretni ali takšni barki...
Pomojem je še najmanj pomembno za kaj jo bo uporabljal... Če rabi prostor je sam ocenil ali ga je dovolj, plul pa verjetno ne bo samo v morju 4 ali samo v 0... A je res tako težko NIČ reči, če ne poznaš barke.
Ja Calafuria je legendarna barka. Drži se je rezime, da je nepotopljiva, da je tank na vodi.
Toliko jaz vem o tej barki...
@pantyDropper drži pa kot je rekel @NT. Ni pa to barka tipa #pičkohvat
,pregrda za ženske oči, če ji je pa všeč pa je ženska prestara.
Človek je samo vprašal, če kdo kaj ve o konkretni ali takšni barki...
Pomojem je še najmanj pomembno za kaj jo bo uporabljal... Če rabi prostor je sam ocenil ali ga je dovolj, plul pa verjetno ne bo samo v morju 4 ali samo v 0... A je res tako težko NIČ reči, če ne poznaš barke.
Ja Calafuria je legendarna barka. Drži se je rezime, da je nepotopljiva, da je tank na vodi.
Toliko jaz vem o tej barki...
@pantyDropper drži pa kot je rekel @NT. Ni pa to barka tipa #pičkohvat
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Ma no....
zakaj grda ? ker ni open concept gliserja z Z pogonom ? Saj jadrnice tudi niso neka huda oblikovalska ( večinoma) lepota pa z dečvami ni blo nkol problemov
, je pa res da majo jadrnice več placa.
Barka je cela v tiku in deluje zelo všečno
>mi je pa zanimiva pripomba
---->pregrda za ženske oči, če ji je pa všeč pa je ženska prestara. <----
kewl mrbit sem jaz tudi

V tem cenovnem razredu sem zasledil tudi tole
http://bcm-yachtsales.de/boat/aprea-mare-8-cabinato/
Barka je cela v tiku in deluje zelo všečno
>mi je pa zanimiva pripomba
---->pregrda za ženske oči, če ji je pa všeč pa je ženska prestara. <----
V tem cenovnem razredu sem zasledil tudi tole
http://bcm-yachtsales.de/boat/aprea-mare-8-cabinato/
pojdi se z bikom bost!
Kaj @Paco
To so dejstva. Punci, ki ima med oprsjem še vedno obesek in ne popek, pač ne pade na "retro".
Pa govoril sem o ženskah. Moški najdemo lepoto tudi skozi uporabnost. Tako, kot ženske upravičijo ceno oblek skozi lepoto.
Pa nisem mislil nič slabšalnega o dekletih... Hvala bogu, da smo drugačni.

To so dejstva. Punci, ki ima med oprsjem še vedno obesek in ne popek, pač ne pade na "retro".
Pa govoril sem o ženskah. Moški najdemo lepoto tudi skozi uporabnost. Tako, kot ženske upravičijo ceno oblek skozi lepoto.
Pa nisem mislil nič slabšalnega o dekletih... Hvala bogu, da smo drugačni.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
mamaMicka napisal/-a: Drži se je rezime, da je nepotopljiva
Nepotopljiv je bil samo titanik, pa vemo kje približno se nahaja zadnjih 100 let.
Važno je za kaj jo bo rabil ravno zato ker na prvo žogo razlaga, da tega ne bo povedal. Torej gre sigurno za kakšno sila zabavno panogo in če nebi hotel, da to sprašujemo, tega niti nebi omenjal.
AEgir napisal/-a:in če nebi hotel, da to sprašujemo, tega niti nebi omenjal.
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov