Motorni katamarani

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Ariki
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ariki » Ne Feb 08, 2009 18:25

Zagotovo nisem ekstremist samo jaz. Tako kot ste tukaj obsodili dvotrupce, sem jih pač moral zagovarjati. Saj jih nihče drug. Sem mislil, da je to rdeča nit te teme. Oprostite, če sem se zmotil.

Če kaj ne paše v to temo, potem je to podmornica, pa čeprav prenese tudi tornado.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Feb 08, 2009 18:43

Jaz ne vem, pa sem šel nazaj pogledat, kdo obsoja katamarane. Admin je rekel, da same plovne lastnosti niso slabe. Jaz sem rekel da so bolj okorni pri manevrih in transportu. Kdo je kaj omalovaževal kate mi ni jasno, podana so bila samo mnenja na prednosti in slabosti v primerjavi z enotrupci. In prednosti je zelo zelo malo, kar govorijo tudi drugi in drugi na drugih forumih.
Ti si zgradil katamaran in sedaj to vrsto plovila daš v prvo vrsto, pred gliserje, jahte, enotrupna plovila na sploh. Jaz si gradim izpodrivno barko in mi na kraj pameti ne bi padlo, da izpodrivce hvalim tja v nebesa.
Kot sem že napisal prej, ima vsak svoj okus, in če ima kdo rad torto, ga ne prepričevat, kako je kisla kumara dosti boljša po okusu in za boljšo prebavo.
LP
Uporabniški avatar
Ariki
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ariki » Ne Feb 08, 2009 19:57

Vidiš, tu se pa razlikujeva. Meni je tvoja nova barka neskončno všeč, pa čeprav je motorna. Se mi cedijo sline, bi jo kar posvojil. Ampak ne morem imeti vsega.
Sem pa očitno marsikaj narobe razumel :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 08, 2009 23:00

.

.

No tole za in proti menim, da je preširoko zastavljeno.

Govorim samo o Kat do nekje 8-9m, ki sem ga imel tudi priložnost spoznat, pa vam povem, da Power boat do te mere mora bit za mene enotrupec.
Dvojni trup prinese popolnoma drugo razporeditev itd. Vožnja je pa kr neki, kaj vem. Skratka po videnem je enotrupec uporabnejši.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Feb 10, 2009 21:44

Ariki napisal/-a:Vidiš, tu se pa razlikujeva. Meni je tvoja nova barka neskončno všeč, pa čeprav je motorna. Se mi cedijo sline, bi jo kar posvojil. Ampak ne morem imeti vsega.
Sem pa očitno marsikaj narobe razumel :oops: :oops: :oops:

Pozdravljen.
Tista na albumu, Lepotica v Portorožu , žal ni moja :cry: . Sem navadni smrtnik. Se pa opazi okusni Italijanski design. Malo lesa na poliester, glih pravo mero in prava kombinacija barv in dobiš luksuzni izdelek. Piko na i, pa da navadna črta na vodni liniji. Barva zlata in to je kar Italijane naredi vrhunske mojstre v designu.
O tem je bilo govora in ker se mi neizmerno dopade, je v mojem albumu.
LP
Uporabniški avatar
Ariki
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ariki » Sr Feb 11, 2009 01:40

A ne, nisem mislil tiste, ki se že šajna. Mislil sem tisto, ki jo še brusiš.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

Re: Motorni katamarani

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Feb 11, 2009 09:34

simon napisal/-a:Sem bil v Zagrebu na sejmu, kjer sem videl zanimiv koncept motornega katamarana. Vedel sem, da obstajajo večje variante in pa seveda dirkalne izvedbe, me je pa presenetil majhen gliserček, ki je dejansko katamaran. Za pogon mu služi kar izvenkrmni motor. Kakšno je vaše mnenje o takih čolnih?

simon

Sem našel tisto o čemer sem pisal že prejšnjič - poglej:
http://perth.gumtree.com.au/c-ViewAdLar ... 8b6_18.JPG

oz.

http://www.thundercatracing.co.uk/

Ali so tile tapravi? Zgledajo zanimivo, vožnja z njimi pa je hudo adrenalinska.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov