Zagotovo nisem ekstremist samo jaz. Tako kot ste tukaj obsodili dvotrupce, sem jih pač moral zagovarjati. Saj jih nihče drug. Sem mislil, da je to rdeča nit te teme. Oprostite, če sem se zmotil.
Če kaj ne paše v to temo, potem je to podmornica, pa čeprav prenese tudi tornado.
Motorni katamarani
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Jaz ne vem, pa sem šel nazaj pogledat, kdo obsoja katamarane. Admin je rekel, da same plovne lastnosti niso slabe. Jaz sem rekel da so bolj okorni pri manevrih in transportu. Kdo je kaj omalovaževal kate mi ni jasno, podana so bila samo mnenja na prednosti in slabosti v primerjavi z enotrupci. In prednosti je zelo zelo malo, kar govorijo tudi drugi in drugi na drugih forumih.
Ti si zgradil katamaran in sedaj to vrsto plovila daš v prvo vrsto, pred gliserje, jahte, enotrupna plovila na sploh. Jaz si gradim izpodrivno barko in mi na kraj pameti ne bi padlo, da izpodrivce hvalim tja v nebesa.
Kot sem že napisal prej, ima vsak svoj okus, in če ima kdo rad torto, ga ne prepričevat, kako je kisla kumara dosti boljša po okusu in za boljšo prebavo.
LP
Ti si zgradil katamaran in sedaj to vrsto plovila daš v prvo vrsto, pred gliserje, jahte, enotrupna plovila na sploh. Jaz si gradim izpodrivno barko in mi na kraj pameti ne bi padlo, da izpodrivce hvalim tja v nebesa.
Kot sem že napisal prej, ima vsak svoj okus, in če ima kdo rad torto, ga ne prepričevat, kako je kisla kumara dosti boljša po okusu in za boljšo prebavo.
LP
.
.
No tole za in proti menim, da je preširoko zastavljeno.
Govorim samo o Kat do nekje 8-9m, ki sem ga imel tudi priložnost spoznat, pa vam povem, da Power boat do te mere mora bit za mene enotrupec.
Dvojni trup prinese popolnoma drugo razporeditev itd. Vožnja je pa kr neki, kaj vem. Skratka po videnem je enotrupec uporabnejši.
LP
.
No tole za in proti menim, da je preširoko zastavljeno.
Govorim samo o Kat do nekje 8-9m, ki sem ga imel tudi priložnost spoznat, pa vam povem, da Power boat do te mere mora bit za mene enotrupec.
Dvojni trup prinese popolnoma drugo razporeditev itd. Vožnja je pa kr neki, kaj vem. Skratka po videnem je enotrupec uporabnejši.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Ariki napisal/-a:Vidiš, tu se pa razlikujeva. Meni je tvoja nova barka neskončno všeč, pa čeprav je motorna. Se mi cedijo sline, bi jo kar posvojil. Ampak ne morem imeti vsega.
Sem pa očitno marsikaj narobe razumel![]()
![]()
Pozdravljen.
Tista na albumu, Lepotica v Portorožu , žal ni moja
O tem je bilo govora in ker se mi neizmerno dopade, je v mojem albumu.
LP
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Re: Motorni katamarani
simon napisal/-a:Sem bil v Zagrebu na sejmu, kjer sem videl zanimiv koncept motornega katamarana. Vedel sem, da obstajajo večje variante in pa seveda dirkalne izvedbe, me je pa presenetil majhen gliserček, ki je dejansko katamaran. Za pogon mu služi kar izvenkrmni motor. Kakšno je vaše mnenje o takih čolnih?
simon
Sem našel tisto o čemer sem pisal že prejšnjič - poglej:
http://perth.gumtree.com.au/c-ViewAdLar ... 8b6_18.JPG
oz.
http://www.thundercatracing.co.uk/
Ali so tile tapravi? Zgledajo zanimivo, vožnja z njimi pa je hudo adrenalinska.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov