Mnenje o čolnu in motorju
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Mnenje o čolnu in motorju
Poraba 140 km 4 taktenega proti 2 taktnemu 115 Optimax ??? preveč konjev voziš pa z manj obrati in spet poraba nižja.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
lol
Dajte no , akademske debate o decilitrih razen če bo na dopustu več mesecev in bo plovilo vsak dan več ur laufalo.
O kakšni razliki pa res govorimo, naj nekdo špekulira potem s tem podatkom ( ali podobnim)
14 ali pa 21 dni dopusta
80 % lepih dni ( ko se ti da iti ven in ne najeda glava ali žena :=) pa najbrž še manj
2 h motorja na dan + 1 za slabo morje ( če naredi v 1h 20 nm)
...itd ..itd
In na koncu pride na sezono razlike v gorivu (če) za slabo večerjo .
Paco
Dajte no , akademske debate o decilitrih razen če bo na dopustu več mesecev in bo plovilo vsak dan več ur laufalo.
O kakšni razliki pa res govorimo, naj nekdo špekulira potem s tem podatkom ( ali podobnim)
14 ali pa 21 dni dopusta
80 % lepih dni ( ko se ti da iti ven in ne najeda glava ali žena :=) pa najbrž še manj
2 h motorja na dan + 1 za slabo morje ( če naredi v 1h 20 nm)
...itd ..itd
In na koncu pride na sezono razlike v gorivu (če) za slabo večerjo .
Paco
pojdi se z bikom bost!
Saj to sem hotu povedat.
Ja saj to je res glede porabe, to je razlika na koncu dopusta minoren strošek:)...
Bolj je v tem konkretnem primeru cena, če je rekel da je max budget 9000, ta je pa že v štartu malo dražji...temu jaz pravim, da vedno dodaj 30% na tvoj budget, ne glede na to kaj kupuješ, da dobiš kar želiš...
Bolj je v tem konkretnem primeru cena, če je rekel da je max budget 9000, ta je pa že v štartu malo dražji...temu jaz pravim, da vedno dodaj 30% na tvoj budget, ne glede na to kaj kupuješ, da dobiš kar želiš...
......bolj je problem teža na krmi....če bi ga jaz obesil na moj čoln, je že vprašanje, če bi voda iz kokpita odtekala ven, ali bi morje vdiralo nazaj not....
mirno morje
Sem sedaj pogledal sliko in ja krmna zgleda malo nizka pa še motor je podložen je malček oversize za ta čoln.
ennavtik napisal/-a:zgleda lep, je pa 140KM že skoraj "premočan" za 17. Najbolj idealno bi bilo 90-100KM za takega. Pri 140 je že poraba večja, ne dobiš toliko na moči kot na porabi...je pa konkretno ta zanimiv, ker je prikolica že v ceni
Suzuki 140 je v bistvu 115 malo odprt, nima vec kot 120hp.
Lp Miha
tisti s 140 km suzukijem ima prenizko krmno steno, ker na boji imam udare paške burje in ga bo zalivalo in bo problem
mesto pag (vodice, če poznaš pag). Ko pride burja je direkten udar, in potem val zaliva krmo če je preniska. Čeprav upam da letos to rešim z komunalnim vezom
-
darkojakob
- Kontraadmiral
No ne vem...če ima samo 120 KM gor...ker imam sam enak motor...novejšo varianto...pa ne vem če ima samo 120 KM...tale je malo iz trte zvita...103 kW je 138 KM...
Ja, mondeors, tam res ne moreš zaklona najti. No ne vem kje bodo komunalni privezi ampak vsekakor si je treba vsak "škaf" v živo ogledat...mene bolj moti majhen podvodni del sodeč po foulingu..kar posledično potem za seboj vleče še kaj drugega kot nizko zrcalo.
pojdi se z bikom bost!
darkojakob napisal/-a:No ne vem...če ima samo 120 KM gor...ker imam sam enak motor...novejšo varianto...pa ne vem če ima samo 120 KM...tale je malo iz trte zvita...103 kW je 138 KM...
Narobe, 103KW je točno 140,08KM (103KW x 1,36KM).
lp.
Paco napisal/-a:Ja, mondeors, tam res ne moreš zaklona najti. No ne vem kje bodo komunalni privezi ampak vsekakor si je treba vsak "škaf" v živo ogledat...mene bolj moti majhen podvodni del sodeč po foulingu..kar posledično potem za seboj vleče še kaj drugega kot nizko zrcalo.
Komunalne pa so zdaj naredili izpod mosta v mestu. Sam se raztalat jih morajo
-
darkojakob
- Kontraadmiral
1,341 x103 =138,123 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost