Saj pravim, daj kaj te zanima v smislu
1.
2.
3.
.
.
.
Bom sostematično odgovoril, ker me zanimajo tudi argumenti drugih.
To kar te zanima glede valov, ugreza, težo ti pravim, da sem imel zelo podobno brako, kot AQ do predlani in mislim ,da ni fora v tem, ker sem repričan, da se zelo podobno obnašata. Moja je bila enomotorna diesel z 240 konji in je bila odlično ujeta konjenica s težo in trupom. Poraba je bila res majhna in tudi sedanji lastnik je zelo zadovoljen. Naredil sem cca 300 ur letno,prej kakšno več, kot pa manj. Edini problem je bil ta, da se je barka na sidru preveč zibala. Ampak to je star okusa. Mene je to motilo, mojo drago pa ne.
Če se navežem na tvoje vprašanje glede obnašanja v valovih, teže, ugreza...Ti lahko povem, kako je pa zgledal nakup trawlerja preko slo dealerja, ki ima precej izkušenj in je v poslu 20+ let.
Zadeva je potekala za moje pojme čisto nepredstavljivo in očitno, kot sem takrat spoznal je, da večja, kot je barka bolj ustaljena je takšna praksa. Skratka, imel sem podobno mišlenje, kot ti, da želim barko preizkusiti, jo začutiti in to v valovih, vetru, na sidru itd...ko sem to željo izrazil, sem doživel haden tuš češ. da je potrebno najprej vplačat aro šele potem se lahko pogovarjamo o izplutju. Moje prvo vprašanje je seveda bilo kaj pa če mi barka po tesni vožnji ne bo všeč? Bo preveč zibala, nabijala....???? Odgovor je bil...ja fant popušil si aro saj si si sam premislil in razlog ni bila kašna napaka, ki bi se pokazala pri testni vožnji. Pa da ne bo pomote, nisem pričakoval, da se bomo vozili okrog 1 dan na račun prodajalca. Nikakor ne, ponudil sem plačilo vseh nastalih stroškov seveda. Ob tem me je dealer gledal, kot dasem padi iz lune in, da zahtvam nekaj povsem nerealnega.
No na koncu je bil lastnik bolj na realnih tleh in mu je bilo jasno, da smo resni in smo lepo naredili en kratek preizkus (po končanem ogledu ni želel slišati za povračilo stroškov). Ker nam je bila barka všeč smo se dogovorili za naslednji termin, da se naredi survey in sicer v lastni režiji, na katerega sem se zelo dobro pripravil in šele takrat smo se dogovorili in segli v roko. Sledila je ara in vse ostale formalnosti.
In še danes ne razumem, kako je vsem v tem poslu samoumevno, da šele po položeni ari lahko narediš testno vožnjo??? In večja kot je vrednost, bolj samoumenvo je to očitno.
Evo, to je bila moja zadnja izkušnja. Ali je imel še kdo kakšno podobno izkušnjo?