Belingardo Day 20

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

novinec1
Kontraadmiral

Re: Belingardo Day 20

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Po Jan 24, 2022 13:37

S Hondo ni nič narobe samo cene rezervnih delov so ...
Zdaj če bi recimo impeler, jermen, termostat .... zdržal ali bil predviden interval menjave toliko več/pozneje kot je dražji napram recimo Yamahi potem je nakup recimo ekonomsko upravičen.

V nasprotnem imaš samo višje stroške vzdrževanja se strinjaš?

Razumem pa da obstajajo lastniki Hond, ki jim delajo BP in so super zadovoljni ter gladko "požrejo" višjo ceno nadomestnih delov.
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Po Jan 24, 2022 14:05

Izvenkrmne Honde nisem imel in se jo izogibam, zaradi zelo slabih izkusenj z 2x avto Honda in 2 x CBR motor. Dobro, avte sem kupil mlad mulo itak so me nategnil, sam da je bla Honda, sraufal vse, potem pa se motor, da ne govorim kaj vse sem zamenjal. Od tod ne morem vidit Honde, ne recem pa da so slabe.
zebra
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a zebra » Po Jan 24, 2022 14:10

S Hondo ni nič narobe, če jo daš na krmo in ne na premec. ( Novinec1 )
Lp
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Po Jan 24, 2022 14:26

Krma-premec ja vem moj lapsuz .. samo cene nadomestnih delov ostajajo se zmeraj enake...
ennavtik
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ennavtik » Po Jan 24, 2022 14:37

Se pravi "samo" cene nadomestnih delov so problem?
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Jan 24, 2022 18:43

Tudi jaz imam hondo....je bolj komplicirana za šraufanje kot yamaha. Sicer je zanesljiva ( moja ima prek1000 ur), pa vendar zamenjat trim je treba staknit motor iz čolna, zamenjat notranne cinke je 3x več posla kot pri yamahi. Ima 2 termostata kar dolgo nisem vedel. Moja 90ka je na 660 kil težkem čolnu ok...na 20ki bo pa bogo, razen če boš dal zelo kratek propeler...več kot 15ke jaz nebi dajal gor,...pa pašejo ji nad 4000 obratov...
mirno morje
LEDUS
Praporščak

OdgovorNapisal/-a LEDUS » Če Jan 27, 2022 07:53

mogoče sem spregledal podatek, ampak tukaj v njegovem primeru je tudi pomembno vprašanje, če je čoln prehoden in bo čez kako leto menjal ali pa misli kupiti to za 5 let in več...

Moje mnenje je, da če ima željo v navtiki iti še dlje, bo ta barka prehodnega značaja, kar pomeni leto-dve in potem bo zamenjal komplet čoln in motor (naj trka, da ne bo v tem letu ali dveh preveč popravil)...tukaj tudi na vrednosti to plovilo ne bo izgubilo kaj dosti.

Če kupuje za dlje časa in mu glede njegovih zahtev ta omogoča dovolj, potem naj goni to Hondo dokler bo šlo, ampak naj ima v podzavesti, da mogoče bo treba v parih letih menjati motor. Pa naj si bo to zaradi kakega večjega popravila ali pa zaradi želje oz potrebe po močnejšem motorju...

Sam sem imel Selvo 590 in Saver 620 (dost podoben rang) in lahko rečem, da je glede na uporabnost čolna bo z njim zadovoljen...še zmeram pa bo 1 m prekratek, tako kot vsak ;)
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Če Jan 27, 2022 08:04

Prekleto prav si napisal.
Kdo pa kupi coln in si rece, tega bom pa imel skoz??
Jaz ga ne poznam, ker je tukaj ogrno faktorjev, lahko vidis da je to to in gres na vecjega, ce ti dopuscajo finance, privez, transporti, lahko ti ni vsec in gres na manjse, ker te stroski pokopljejo, izgubis vir financ,…… tko da , moje mnenje je kupi kar lahko in bos videl.
Drugace pa, kolega se je odlocil in gre ta vikend placat in v ponedeljek naredi prepis.
Ce mu bo z plovilom zadovoljen, bo menjal za nov motor, ko mu bodo finance dopuscale, cenpa ne ga bo pa prodal.
Lpd
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Če Jan 27, 2022 11:04

Jst zmeraj ko kupim novega obljubim to je to .. ta je zadnji..
Sam potem začneš počasi vlagat spreminjat potem malo fantazirat po mornarju u glavi kombinacije prodat -kupit in potem se krog sklene in si spet tam kjer si bil pred parimi leti ampak finančno z zmeraj večjim vložkom. Ostale družinske člane pa prepričuješ "da rabimo ravno to in da se ravno zdaj splača naredit menjavo" :wink:
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Če Jan 27, 2022 11:45

:wink:
novinec1 napisal/-a:Jst zmeraj ko kupim novega obljubim to je to .. ta je zadnji..
Sam potem začneš počasi vlagat spreminjat potem malo fantazirat po mornarju u glavi kombinacije prodat -kupit in potem se krog sklene in si spet tam kjer si bil pred parimi leti ampak finančno z zmeraj večjim vložkom. Ostale družinske člane pa prepričuješ "da rabimo ravno to in da se ravno zdaj splača naredit menjavo" :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost