Elan GT 495 F
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
To je, zdaj že lahko rečem moj novi čoln. Malo ročnih spretnosti pa bo kot nov. Prevzem ta vikend na Krku.
Upam, da bo vreme prizanesljivo!
http://www.bolha.com/oglas383189023/gli ... 495-family[/url]
http://www.bolha.com/oglas383189023/gli ... 495-family[/url]
Dober čoln, dober motor armaturno ploščo pa narediš novo iz kakega kvalitetnega in ličnega lesa oz. imitacije in bo kot avion. Jaz se nebi ukvarjal s staro ker bo šlo enako časa izgledalo pa ne bo. Sem mislil da gledaš tistega rumenega 495F, ki se prodaja za 2K brez motorja in prikolice, ampak vidim, da si še dober motorček dobil zraven. 
plinko napisal/-a:A ni malo švoh motorizacija? 50 KM za pet meterski čoln?
Drugače pa lep in zelo prostoren čoln.
Verjetno za marsikoga 50KM ni dovolj na takem čolnu. To je vse stvar filozofije in potrebe. Jaz osebno najraje plujem s hitrostjo od 3-5milj/h, še posebej če se plovba konča z lepim zobatcem v skrinji.
.
To, to mi deli!
Še en ribič!
Kdaj bo kaj slikc-fotk v temi ribolov? Ne držat zase!
EL CAPITANO
Kontraadmiral
še en panulaš, da bomo lahko na srečanjih nabijal pozno v noč.
LP
.
To je vse stvar filozofije in potrebe. Jaz osebno najraje plujem s hitrostjo od 3-5milj/h, še posebej če se plovba konča z lepim zobatcem v skrinji.
To, to mi deli!
Še en ribič!
EL CAPITANO
Kontraadmiral
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Tudi 50KM bo dovolj za ta čoln, če vas ne bo 5-6 odraslih in kup krame na njem res pa bo šel par milj manj kar pa te ne moti. Ko ga boš testiral pa le spravi gor vsaj 4 odrasle ljudi, da boš videl kako zglisira , drugač pa elisa z manjšim korakom in bo šlo. Sem pa bral komentarje tudi na Hr forumih in pravijo da sta 450 in 495 dobra Elanova čolna.
pajer1 napisal/-a:.
To, to mi deli!
Še en ribič!
EL CAPITANO
Kontraadmiral
LP
.
Upam, da bom kmalu lahko postregel s kakšno atraktivno sliko ulova. Sem pa med panulaši še bolj vajenec, tako da so nasveti dobrodošli.
Kanto in kocka
Moja izkušnja je taka:
- Lesene dele na debelo premažem z lanenim oljem.
- Pustim nekaj dni, da les zadevo čim bolj vpije.
- Prebrišem s suho, vpojno krpo in čez dan ali dva še enkrat.
- Les dobi čudovito barvo, kot bi bil nov.
- Nisem opazil, da bi kdo dobil kakšen masten madež.
- Stopnice sem celo odvil s kovinskih nosilcev in jih pustil nekaj dni namočene v lanenem olju; nato sem jih odcedil in zbrisal s krpo. Po 4 tednih v vodi, je les s stopnic kot nov. Zadevo bom na enak način obdelal tudi naslednje leto. Komaj čakam, da začnem nekje v aprilu pripravljati čoln za plovbo.
Moja izkušnja je taka:
- Lesene dele na debelo premažem z lanenim oljem.
- Pustim nekaj dni, da les zadevo čim bolj vpije.
- Prebrišem s suho, vpojno krpo in čez dan ali dva še enkrat.
- Les dobi čudovito barvo, kot bi bil nov.
- Nisem opazil, da bi kdo dobil kakšen masten madež.
- Stopnice sem celo odvil s kovinskih nosilcev in jih pustil nekaj dni namočene v lanenem olju; nato sem jih odcedil in zbrisal s krpo. Po 4 tednih v vodi, je les s stopnic kot nov. Zadevo bom na enak način obdelal tudi naslednje leto. Komaj čakam, da začnem nekje v aprilu pripravljati čoln za plovbo.
Kanto
Imam plovilo fisherman 470 in yamaha 50/ 4 takt. Nikoli nisem imel občutka, da bi bil motor preslab. Če se vozimo dva ali trije, dosežem hitrost 29 milj (navadnih milj). S 6 odraslimi osebami sem dosegel hitrost 26 milj, (ko sem sam, je maximalna hitrost 32 milj/uro). Res da pri polni obremenitvi traja nekaj dlje, da pridem iz vode (morda 15 sekund (zadeva je zelo odvisna od porazdelitve teže), ko pa si zunaj pa itak ni neke bistvene razlike, s tem, da pelješ z nekaj malega več obrati. Predvsem pa je najlepša vožnja počasna vožnja (cca 5 do 6 milj. navadnih milj) oziroma glisiranje pri 19 do 20 miljah, kar pri mojem motorju pomeni 3900 do 4000 obratov (od cca 5500, kolikor jih motor zmore) to pa pomeni porabo 9 d0 10 litrov/uro.
Imam plovilo fisherman 470 in yamaha 50/ 4 takt. Nikoli nisem imel občutka, da bi bil motor preslab. Če se vozimo dva ali trije, dosežem hitrost 29 milj (navadnih milj). S 6 odraslimi osebami sem dosegel hitrost 26 milj, (ko sem sam, je maximalna hitrost 32 milj/uro). Res da pri polni obremenitvi traja nekaj dlje, da pridem iz vode (morda 15 sekund (zadeva je zelo odvisna od porazdelitve teže), ko pa si zunaj pa itak ni neke bistvene razlike, s tem, da pelješ z nekaj malega več obrati. Predvsem pa je najlepša vožnja počasna vožnja (cca 5 do 6 milj. navadnih milj) oziroma glisiranje pri 19 do 20 miljah, kar pri mojem motorju pomeni 3900 do 4000 obratov (od cca 5500, kolikor jih motor zmore) to pa pomeni porabo 9 d0 10 litrov/uro.
Včasih, ko še ni bilo alkidnih barv, se je laneno olje z nekaj dodatki za hitrejše sušenje pod imenom firnež uporabljalo za zaščito lesa in pa kot vezivo za oljnate barve. S firnežem smo imeli pobarvan les na napušču strehe, ko pa je bilo treba po 30 letih premaz obnoviti, so se mi v belinki smejali, ko sem hotel nekaj takega, da bo držalo naslednjih 30 let. 
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti