gliser meteor

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

rterpin1
Desetnik

OdgovorNapisal/-a rterpin1 » Sr Dec 16, 2009 23:38

Dobro se strinjam ,da so stari samo ni receno, da je dotrajano. Problem imajo tudi elani sploh gt 070 in o8o z dnom in sicer pokajo tam kjer udarjajo valovi pri glisiranju.Pri temu ki je pa link pise, da je 4m dolg in vem iz prve roke, da pri klicku in kvarnerplastiki je ze yamaha 25 4-takt bil problem in sicer teza ter dotrajanost krme. Pri klicku in pri kvarnerplastiki so ojacevali krmo s inox palicami in podlogo iz lesa, da so jo utrdili. Ta coln je pa tudi podoben in ne vem ce bi lahko obesu gor eno 4-takt 25 yamahco gor, ker ma 66 kilogramov in bi bil se en problem in to je slana voda skozi izpuh zato si moral ko si prizigal in ugasal motor vedno imeti motor za eno stopnjo uzdignjen.Nekateri so pa na izpuh dajali cev za vodo in objemko da je bil izpuh nad vodo pa je delovalo. Problem je bil samo pri ugasnjenemu motorju zato se ti to yamahco ,ki jo imas gor splaca malo porihtat ker je lahka in ti bo se dolgo sluzila ce jo bos vzdrzeval ne samo konzerviral.Najlaze ,da jo peljes na servis rozej trzin on ti bo ze sam rekel, da nic ne ve dokler ne odpre motorja in ga vprasas za ceno.Jaz sem dal za yamaho 50 2-takt 450 eurov pa mi je zamenjal vse lezaje ,tesnila, ocistil bate (so bili crni in zamasceni kot vrag samo so bili obrocki dobri) impeler kompleten z ohisjem vred in se tri semeringe na peti in sedaj se vozim ze 4 leta brez enega samega problema.Za tistega bex fletcherja ali kako mu ze pravimo pa vem da gre gor tudi do 80 konjev ampak bi jih bilo ze s 40 cisto dovolj .
lp rok
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Dec 29, 2009 09:59

Polanc : bolje počakat gt 435...
Polanc kako to misliš, a bo začel delati kopije 435? Malo izboljšana verzija bi bila precej zanimiva. :P
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Dec 29, 2009 19:54

Za kopije ne vem,se pa splača mal počakat ,da kdo dobrega proda, ko pa meteorja kupit.Pa naj mi lastniki le teh oprostijo za mal negativno kritiko plovila.
LP Iztok
Grilzz
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Grilzz » Sr Mar 30, 2011 11:23

Pozna morda kdo tegale meteorčka? Kaj lahko pričakujem od čolna za 250€?

Je tak čoln primeren za dva, ki bi se malo vozakala gor in dol po istri?

http://www.bolha.com/motorna-plovila-do ... 1273538219
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Mar 30, 2011 12:13

Odvisno v kakšnem stanju je. Za dva je dovolj, kakšen motor bi ga poganjal ? A je ta cena s prikolico, pomoje ne ?
Grilzz
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Grilzz » Sr Mar 30, 2011 12:37

Ta meteor je brez prikolice in brez motorja.

Zanimiv mi je tudi tale GT402, ki ga prodaja forumaš pa je že na prikolici.
http://www.bolha.com/oglas.php?id=oglas1273562948

Kakšen čoln pa se priporoča za nekoga, ki je začetnik?

Motor sem razmišljal o vsaj Tomos 18.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Mar 30, 2011 12:52

Tak čoln je že vredu za začetnika. Glede motorja pa bi ti rekel, če ne najdeš zelo dobrega tomosa ali pa če nisi vešč šraufanja, potem raje kaki drugi motor.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Mar 30, 2011 13:24

Glede Tomosov se mi zdi, da ljudje mislijo, da ne rabijo nobenega vzdrževanja. Ko pa crkne pa preklinjajo znamko, da so jajca itd. Pa bi bilo včasih dovolj že zamenjati svečko in bi motor vžigal na prvo. Tako pa "žagajo" in preklinjajo. Sam sem imel (oziroma še imam) T18 in T 4, ki sta bila vzdrževana in ni bilo z njimi nobenih problemov. Vzdrževan Tomos ni nič manj zanesljiv kot motor druge priznane znamke. Je pa res, da so to že precej stari motorji in če so bili zanemarjeni, roke stran od njih.
Uporabniški avatar
mateo11
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a mateo11 » Sr Mar 30, 2011 16:43

Grilzz ta čoln prodajam jaz in ti lahko povem ,da je kar dobro ohranjen , sploh za to ceno .
Nikoli na silo , vedno vzemi večjo kladivo !!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti