NAKUP GLISERJA

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

lenart
Kapitan korvete
Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a lenart » Če Feb 11, 2010 15:13

val napisal/-a:Ha ha
no tu boš pa iz prve roke dobil podatke :D

Ja kar je res, je res !!! :D :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Feb 11, 2010 18:52

Hmmm Lenart, tole na sliki in oglasu je pa čisti gliser! :wink:

No ja res je bolj globoki V, sploh pa ima spredaj zelo razvit premec v stilu ameriških fishermanov.
Pogon pa Z noge, ki jih vsakemu priporočam ali pa direktna toga gred, ki pa jo vsakemu odsvetujem, čeprav so eni še vedno prepričani, da je s tem manj vzdrževanja... :shock:
Ko sešteješ mnogo večjo porabo goriva in pa bistveno manjšo okretnost direktne toge gredi (osovine), potem se Z noga v enačbi zelo hitro izplača... Kar pa se tiče performans čolna, pa itak ni primerjave!

LP
elpenestro
Naddesetnik

Primerjava

OdgovorNapisal/-a elpenestro » Če Feb 11, 2010 23:11

admin napisal/-a:Hmmm Lenart, tole na sliki in oglasu je pa čisti gliser! :wink:

No ja res je bolj globoki V, sploh pa ima spredaj zelo razvit premec v stilu ameriških fishermanov.
Pogon pa Z noge, ki jih vsakemu priporočam ali pa direktna toga gred, ki pa jo vsakemu odsvetujem, čeprav so eni še vedno prepričani, da je s tem manj vzdrževanja... :shock:
Ko sešteješ mnogo večjo porabo goriva in pa bistveno manjšo okretnost direktne toge gredi (osovine), potem se Z noga v enačbi zelo hitro izplača... Kar pa se tiče performans čolna, pa itak ni primerjave!

LP

Lenartov Adex Nautica ni slab coln, vendar bi te prosil za tvoje mislenje glede Beneteau Antares 30 Flybridge in kje bi le-ta rangiral n. pr. z Bavario, Sea Ray, Rinker. Hvala za nasvet in lp.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Feb 12, 2010 16:15

Elpenestro, verjemi, da plovila Adex v Sloveniji zagotovo poznam najbolj od vseh. :D
Na njih sem prebil še in še ur, prevažal sem jih po sejmih v SLO in HR, doživel na enem najtežje morje v moji karieri do sedaj, skonstruiral sem zadnji podvodni del krme, ki je spremenjen od leta 2008 naprej, z lastniki podjetja smo osebni prijatelji, pa še zastopnik sem. :D

Antares 30 fly je meni zelo simpatičen čoln, čeprav mi pri tako majhnem plovilu fly ni najbolj pri srcu ampak bi raje videl samo hard-top. Visoko težišče pomeni precej več guganja čolna, je pa res, da imaš potem v "prvem nadstropju" še en manjši gliser s kokpitom in blazinami za sončenje. :wink:
Izdelava Beneteau čolnov je pač serijska, definitivno je za eno kategorijo višje od Bavarie, ni pa nič kaj posebnega. Primerjava z Rinkerjem ali Sea Rayem pa je malce težka. Oba američana sta načelno open barki, razen Sea Ray ima sedaj tudi hard top izvedbo 30-ice, vendar je tista barka za moj okus grda ko vrag. Nekako se hardtop ne more vklopiti na ostali del čolna in je tudi previsok! Če mene vprašaš, je to konstruiral en Poljak v tamkajšnji Sea Rayevi tovarni. Kar pa se kvalitete tiče pa lahko Beneteau postaviš ob bok omenjenima američanoma. Rinker-ja vedno tolče dol malenkost zastarel design, Sea Ray pa je včasih bil pojem izredno dobrega čolna, sedaj pa je povprečno dober.
Pa še ena stvar je, ki ne gre skupaj. To je podvodni del trupa. Antares je neke vrste poldeplasmanec ali pa nekaj vmes med gliserjem in malo poldeplasmanca. Potovalne hitrosti so relativno nizke in 20 vozlov je že kar lepa brzina, pri kateri pa barka še vedno malo orje... V primerjavi z Bavario, Sea Rayem, Rinkerjem in pa tudi Adexom, je to čisto drugi svet. Vsi ti so namreč navadni gliserji, ki imajo potovalne hitrosti vsaj 25 Kn, saj pod tem niti ni ekonomično...

Odločitev bo težka... :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti