Bluestar 14 - mnenja

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Sr Feb 10, 2010 23:19

Čoln sem tudi sam prvič videl na sejmu v ljubljani letos, naslednji dan sem pa iz firbca poslal mail v tovarno in odgovor je bil naslednji:

Dear Jaka,

thanks for your inquire. the price of the SMART is 3.390,-+ 25% VAT 4.230—euro

(without engine)

if you have any question pls let me know.

Best regards,

anita takacs

+36 30 659 4770

Kakorkoli, če se odločim za nakup na madžarskem, lahko čoln (seveda z vso potrebno opremo) normalno registriram pri nas? Glede na to, da dobiš zraven CE certifikat...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Feb 10, 2010 23:30

Ej da meni to naredi katerikoli proizvajalec in da imam z njim pogodbo o ekskluzivnem zastopstvu, bi se nekako znašla na sodišču... Očitno so Madžari res blesavi in če nekdo uleti z mailom, že po tovarniški ceni prodajajo čoln. Hmmm!?!?!?!?!?!?

Na koncu pa sem mnenja, da to tudi za kupca ni dobro. Sem prepričan, da ti g. Rakuša iz Bravo-ta lahko da še kakšen popust, zraven imaš pa tudi vse urejeno, ko so problemi in garancija, pa rezervni deli...
Cena, ki so ti jo pa navedli Madžari, pa je tako nizka, da je mogoče celo pod nabavno Bravota!

Saj mi ne boste verjeli, vendar sem to doživel pri enem NEMCU, ki je evropski distributer za eno zelo poznano znamko, ki je prisotna tudi v SLO. Eden od naših poznanih prodajalcev in moj prijatelj je bil s tem NEMCEM že tudi v resnem razgovoru, potem pa taka fora, da je na sejmu prodajal za nižjo ceno, kot jo je njemu ponujal ob podpisu pogodbe...
Ja tudi taki obstajajo! Potem pa delaj v takem svetu!?!?

LP
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Feb 11, 2010 07:10

Zmen se na Madžarskem, samo ne jim nobenega denarja nakazovat prej, da ne bo edini čoln tale na sliki!
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Če Feb 11, 2010 10:48

Normalno, da se bom prej pozanimu v vse detajle, en ukraden fisher je bila predobra izkušnja :evil:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Feb 11, 2010 12:39

Mislil sem na internetne nategovalce, ki prodajajo po polovični ceni,njihove spletne strani so identične proizvajalcem, ti nakažeš denar ampak robe pa ni od nikoder.

"Prvo magare pa posle pare." :lol:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Feb 11, 2010 18:47

Tudi to je res, pazi se nategovalcev!

Če pa je to res odgovor pravega proizvajalca, potem mogoče kupiš 2 čolna in boš postal zastopnik... Očitno tako poslujejo... In čez pol leta bo prišel nekdo, ki bo kupil 3 ali 4 in bodo zastopstvo tebi vzeli in ga dali njemu... Ufff...

LP :wink:
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Pe Feb 12, 2010 17:52

Kotulc

Kje si pa dobil tiste cene dodatne opreme. Se mi zdijo precej visoke.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » Pe Feb 12, 2010 19:20

Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » So Feb 13, 2010 10:28

Sej pravim, že cene dodatne opreme so (vsaj zame) nenormalno visoke. Npr. kalužno črpalko s stikalom (pretok 50l/min) sem kupil prek ebaya za 40€, rezervoar goriva se dobi za 120 eur (resda PVC), pozicijske luči za 50€, itd... Na sejmu se je edino splačalo vzeti sejemsko plovilo, ker si ga dobil z vso to dodatno opremo za 6000€, če se ne motim.... Ampak vseeno, če tista cena na madžarksem drži, bi sestavil isti čoln za 5000€...
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » So Feb 13, 2010 20:45

Tudi jaz sem lani opremljal podobno plovilo, pa sem se srečeval z bistveno ugodnejšimi cenami.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Ne Feb 14, 2010 10:42

Glede dodatne opreme bolj malo razumete, če so recimo lučke v trgovini 50 Euro potem na čolnu ne morejo biti za isto ceno, nekdo mora to montirati in povezati, če to sam narediš te ne stane nič, če pa nekdo drug pa seveda to stane, velja tudi za ostalo opremo
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Feb 14, 2010 14:03

Dost slabo od prodajalca, če mora kupovat dodatno opremo po enakih cenah kot mi navadni smrtniki. Glede na prodano količino čolnov, je pa povsem razumljivo, da mora delati nadure, da opremo vgradi, nadure so pa, kot vemo, precej dražje. :twisted:
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Feb 14, 2010 16:06

Exorcist pozdravljen

Glede nakupa plovila in cene ,ki ti jo ponujajo na Madžarskem ti v celoti verjamem .Super ,da si se tudi ti spomnil na to idejo.

Leta 2007 ,ko sem kupoval chaparrala .Ga nimam več sem pa za isti čoln tip oprema prejel od Madžarov ponudbo ,ki je bila skoraj PAZI PAZI 26 %. cenejša ja še enkrat 26 % kot v pri Atal ponudbo od Madžarov imam še sedaj spravljeno .Pripeljejo ti ga direktno v Slovenijo .

Ko sem se takrat pogajal za ceno sem jim tudi pokazal ponudbo od Madžarov so takoj sprejeli podobno ceno kot jo ponujajo oni . Zelo zanimivo kaj pa tisto ni več lufta gremo že skoraj v minus zadnja cena Samo tokrat saj veste kako gre v trgovini itd...
Kako je to mogoče ne vem .Vem pa ,da so bili Atalovci zelo jezni ok saj jih razumem ,da ti drug dealer niža ceno kaj ne bi bili jezni.
Mogoče je edino tako ,da nas določeni Slovenski prodajalci ubirajo že v štartni visoki ceni.
Meni kot kupcu je bilo važno samo to ,da sem dosegel neko razumno ceno .
Tako ,da priporočam pokličite v tujino dobite orginal ponudbo .In ste zmagali.Če pogledamo se tudi vozila kupujejo večinoma iz tujine.

Hvala bogu ,da obstaja tudi konkurenca med dealerji .Čolni bi bili drugače dragi kot suho ZLATO.

Vem pa ,da je v Sloveniji veliko čolnov uvoženih direktno iz madžarske .
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Feb 15, 2010 15:58

Ja, saj to je logično, da so na Madžarskem čolni poceni, če nimajo morja. :shock: :? 8) :lol:
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Feb 16, 2010 09:49

Tema je zelo zanimiva ! Na žalost pa še ni pravega odgovora :!: :?:
Me zelo zanima , kje tiči zajec v Madžarskem ali Slovenskem grmu.
FISHING & SAILING IS LIFE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov