MF 625

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Dec 30, 2007 20:52

Največ ti lahko pove Pero (tel +385 98259782), ki "ima čez" lokalne priveze
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Dec 30, 2007 20:57

Čestitam za nakup!

Bom pa še jaz malo pameten. S tako barko plut po Jadranu ni težav, če imaš podstrešje urejeno.

Veliko ti je povedal že Admin in bi dodal nekaj stvari. Priporočam ti, da predno odideš za dalj časa z barko, da prej narediš 2-3x bivanje za par dni in boš videl na kaj moraš bit pozoren. Koliko in kakšna prtljaga, kje in kako boš pripravil obroke za nahranit družino, kam boš pospravil hrano, obleko, kje so vrvi za privez, ker morajo bit pri roki itd. Vode je v MF 625 samo 20l pa še to ni rezervoar, je kanta ki je povezana z ročno pumpico v umivalniku. to je res bolj zasilno. WC je mornarski ampak moraš del postelje odmaknit ko ga želiš uporabit, če se ne motim. Je veliko prostorčkov ni pa poštene omarice. Kar se tiče elektronike priporočam GPS,FF, običajni radioaparat, ker je potrebno poslušat obvestila za pomorce.
Pa ne iskat prehodov med čermi in otoki ker boš podrsal in ti povem, da je propeler hudičevo draga zadeva ko si prepuščen lokalnim serviserjem.
Jaz sem že plul s svojim 18 čeveljskim do konca Kornatov itd. in to ne samo enkrat. Če je vreme kolikor toliko s tako barko ni težav. Sam sem vedno izkoriščal za daljše transferje jutranji termin po mirni noči. Če odpluješ zjutraj ob 5tih in pluješ cca 22nm/h prideš v nekaj urah zelo daleč. Dobro si zapomni kje so črpalke, ker brez goriva je pa lalala......

Toliko za danes, pa mirno morje in SREČNO 2008!
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Dec 30, 2007 23:03

Imam še nekaj za dodat. V Izolski marini je firma, ki ima veleprodajo GPS-ov, ploterjev in FF. Tam imajo tudi demo programe kjer v živo vidiš in preizkusiš kako stvar deluje, ter primerjaš med komponentami. Tudi sam sedaj menjam barko in kupujem nove instrumente. Prejšnji GPS je bil od firme LORENZ. Sem bil zadovoljen z njim toda sedaj delajo modele, ki so 2v1. Se pravi, da sta GPS in FF v enem. Moram pogledat, pa odločit kaj bom uporabljal.

LP. SREČNO 2008
pajer 1

Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Dec 30, 2007 23:41

Letos poleti smo bili v kampu Konobe (to je dobro miljo bolj južno), v morju so bili novi privezi, v kampu pa so povedali, da je nekdo kupil koncesijo in sedaj trži priveze. Plačal sem 40 kun na noč. Ime firme se ne spomnim, telefon pa je +385989819630, morda bo ta kaj vedel.
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Dec 30, 2007 23:58

Še o črpalkah tam okrog, Krk, Rab, Novalja, Zadar, Sali, Biograd na moru, Mali lošinj (tam sta dve)
Mimogrede, na tisti blizu dvižnega mostu prodajajo tudi led v vrečah, kar pride prav, če loviš ribe, avtomat za led pa imajo tudi pri trgovini v kampu Konobe, 12 kun 5kg.
Če ve še kdo, kje se dobi led, naj prosim napiše

lp

motorni
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Po Dec 31, 2007 09:04

Motorni,zdravo!
Kakšno plovilo pa imaš?No če imaš privez nekaj noči je še kar sprejemljivo.Jaz ga mislim imeti v vodi nekje od maja do septembra.To pa po tej ceni že kar prinese(če računaš,da se vglanem privežeš na neko manjšo bojo in nič drugega!)Hvala za inf.
L.p.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Dec 31, 2007 13:46

elan 495f, ampak tisi privezi so cena na privez in ne na metre čolna

lp

motorni
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 31, 2007 14:02

Ja motorni, številka, ki jo daješ zgoraj je prava. Podjetje, ki ima koncesijo v kampu Konobe je Karika d.o.o., lastnik pa je pravi slovenec (korošec) z imenom Leon. Fajn dečko, večkrat smo se ga že skup napili pri Alenu v Maxi baru (sv. Dunat pred Punatom).

LP
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Po Dec 31, 2007 19:41

Hvala za sporočila. Ko pride MF 625 ga slikam in pošljem na forum. Komaj čakam, da vidim ali je sploh reano možno bivati na tako majhnem plovilu (dva odrasla in otroka 6 in 5 let) več dni in tako naprej. Že sedaj se intenzivno pripravljam na plovbo (peljar, 707 uvala itd.) učim se glede vremena in še in še... Zanima me ali je admin razmišljal kako se člani tega foruma prepoznajo na morju in tudi po tej poti neposredno izmenjajo izkušnje. Ali je pametno imeti na tako majhnem plovilu el.vinch za sidro.
Vsem morjeplovcem želim srečno 2008 in mirno morje. Jezuit
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jan 01, 2008 11:49

Hojla!

Za enkrat se še ne spoznamo... Bo pa v tem letu sledil piknik in bomo nekaj stuhtali. Mogoče ustanovimo kakšen Morjeplovec.net Yacht Club??? :wink:

Glede vinča za sidro, je pa tako, da sem osebno mnenja, da ni potrebe po njem. Res je, da pride situacija, ko je fino da ga imaš ampak take so na tej dolžini še redke. Je pa nujen že na malo večji barki, saj sidro postaja težje, uporablja se samo veriga, dvigovanje je oteženo...

LP
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Jan 02, 2008 19:28

Jezuit, takole kakšnih 8 kg sidra in kakšnih 10kg verige, kar je po mojem minimum za tak čoln, se hitro naveličaš vleči ven na roko, če npr. loviš ribe in se pri sidranju večkrat prestavljaš. Takrat pride vinč kar prav. Če pa boš sidral tu in tam v bolj plitvi vodi, pa po mojem ni problem delati to na roko.
Pa še to, verigo obvezno kupi vroče cinkano, galvansko cinkane zarjavijo v enem letu. (Seveda je lahko tudi nerjaveča)

lp

motorni
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Jan 02, 2008 22:24

Jezuit, malo sem pobrskal po netu in videl slike tega čolna, ne skrbi, seveda je možno živeti na njem. Nas je pet, pa smo se tudi letos šli za en teden potepat s 5 metrskim čolnom brez kabine in pri tem prepluli 300 milj, spali pa po zalivih. Aja, za prenočevanje imamo cerado preko vsega, eden pa je ponavadi spal v pomožnem čolnu, ki ga vsakič sproti napihneš, na dno pa sem dal vložek iz 10 cm stirodura, na to blazino, na to pa majhen šotor - zadeva je uporabna ob lepem vremenu.
Ampak po enem tednu je bilo kar lepo stopiti na trdna tla in ostanek dopusta preživeti v kampu.

lp

motorni
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Če Jan 03, 2008 21:57

Motorni, s kako močnim motorjem si se vozi in koliko milj si dnevno naredil. Ali si imel pot planirano ( po katerem delu Jadrana) ali si vozil kakor je pač naletelo. Kako si se prehranjeval in kako si uredil glede pitne vode. LP Jezuit
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Ne Jan 06, 2008 11:12

Še eno vprašanje ali kdo ve kje v Kopru ali Izoli oz. na slovenski obali naredi črke in številke registracije plovila (kvalitetno) na premcu čolna. Ali se te lepijo ali natisnejo.
LP Jezuit
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 06, 2008 11:32

Številke in črke dobiš po navtičnih trgovinah.

Določena je velikost in razdalja med njimi. Tudi barva glede na barvo trupa.

Najlažje pa bo pri grafikih, kjer ti celotno kombinacijo črk in številk da na transfer folijo in je nanos na trup barke zelo enostaven.

Največkrat se pri čolnih oznake nalepi.

Prebrskaj tukaj na Upravi za pomorstvo!

http://www.up.gov.si/

LP
pajer 1

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti