pomoč pri izbiri čolna

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Sung
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Sung » To Jul 27, 2010 22:54

Čoln bi bil za eno družino ( 4 osebe ) na katerem bi spali. Najboljše bi bilo če bi bil motor na dizel ( manjša poraba ). Ampak, kolikor gledam na Mornar.net ni veliko izbire plovil na dizel.
V čem je ¨fora¨ zastavice SLO, HR, USA,....?
Lp, Sung
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 27, 2010 23:14

Gaso ne streljaj buč, tisti 30 let stari torpedi imajo ceno zaradi parih norcev,ki mislijo da so zadeli terno, ker jim staro ropotalo popije tistih par deci, pa čeprav z njim potujejo z enega otoka na drugega cel teden !
Pač je gliserjev veliko več na trgu, veliko več se obračajo, vsako leto pride kakšen nov model,itd...zato so tudi cene nižje, sicer pa , če je plovilo vzdrževano kot se spodobi, deluje tako mercruiser kot torpedo, in tudi z Zjem ni problemov, če človek zanj skrbi !
Definitivno pa če človek hoče cruiserja, ne bo gledal za barkačami z torpedom, saj so le ti za drug krog kupcev, in nudijo mnogo manj od enega spodobnega 28 feetnega cruisrja !
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Jul 27, 2010 23:18

Uh jej, preveri stare teme glede zastavic.

Tex, pač vsak kupi kar mu paše, mam pač svoje menje. Samo glede na njegove komentarje, mislim da ne ve v kaj se spušča.
Nazadnje spremenil Gaso, dne To Jul 27, 2010 23:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 27, 2010 23:21

Za 4 osebe torej potrebuješ res 28ko, oziroma plovilo z 2ma spalnicama, in fiksno mizo v salonu. Če boš non stop podiral ležišče se ti bo zmešalo !
Bencin-dizel večna tema !
Slo zastava je najpametnejša izbira,najberš, saj imaš povsod mir !
tudi z Cro najberš in problemov, kot vem tudi crew liste potem ni !
Z USA zastavo, ponavadi dobiš plovilo z neplačanim davkom, in zajebavanjem naprej, ko boš hotel slo zastavo !
Tudi sam imam USA, pa kaj, nekaj bo pač nekoč treba ukrenit, toda to bo moralo narediti 70% plovil na hrvaškem !
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 27, 2010 23:26

Ja sej pravim, vsak kar si želi,vsaka je po svoje pametna izbira, samo težko bo prepričati nekoga ,ki gleda cruiserja z 300ps mercam, da si omisli adrio z 18ps torpedom. :)

Par dni nazaj (v petek čez dan in ponoči)sem plu z 10miljami 13 ur brez pavze,po takem sranju od morja da se mi je nakoncu kar mešalo ! Vmes sem šel kar spat za 2 uri...
Takrat sem si samo želel 25milj ! Ampak tako je, nimamo kaj...
Sung
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Sung » To Jul 27, 2010 23:27

Glede zastavic sem si že prebral, se opravičujem sem malo prehitro napisal.
Lp, Sung
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 27, 2010 23:34

Nema problema, po kater čamac gremo ?
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Jul 27, 2010 23:42

Saj ga ne prepričujem za deplasmanca :D
Le to, da je kvalitetna barka te dolžine, ki gre vsaj 25NM, rabljena 70k€.
Zato se strinjam z adrianom, za tak rang 30€, bolje manjša zadeva, se pravi do 6m, seveda če bi rad pa z družino spal, bo pa problem.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 27, 2010 23:49

No vidiš tukaj se pa jaz ne strinjam !

Ravnokar sem prodal, tako barko, da se jo lahko vika,staro 12 let, toda ohranjeno tip top ! Kupec, se lahko samo smeje od sreče,kaj je dobil !
Prepričan sem ,da bo ob podobnem vzdrževanju kot ga je bila deležna plula najmanj se 20 let !
Potovalna 25, max 30 ! motor merc big block,
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Jul 28, 2010 00:10

:D , ja saj to je tako kot primerjat Hilti, Festool, Makita brusilko s kakšno ceneno, ko sem obnavljal svojo barko, sem kupil tri brusilke, dve kitajski, ki sta se razsuli po 100h, hilti pa še danes duluje brez problema, pa sem z njim delal parkrat več ur, če jo parkrat na leto vklopiš verjetno je tudi kitajska OK.
V tem smislu sem jaz razumel adrijanov komentar, da kontinentalci več vedo o barkah kot primorci, ki jih dnevno uporabljajo, pa po vsej verjetnosti so tudi že Merc-a skozi dali. Najbolje je pa vedno vprašati kakšnega serviserja marine motorjev kaj misli, tudi teh poznam nekaj in imajo podobno mnenje, kot jaz.
Pravi test za plovilo je, ko to deluje vsak dan par ur, ne pa v desetih letih 300 ur, potem pa menjavat kolektor, pa senzorji piskajo, pa prodor vode iz Z-noge, menjava bloka itd..., ravno na tem forumu sem se prepričal v to, kar prej sploh nisem vedel. Ni isto Luhrs, Bertram, Boston Whaler, Mako itd.... in na drugi strani Bayliner, Sealine, SeaRay, Bavaria itd.... in niso tisti, ki imajo plovila v 1. skupini butli, ker lahko dobiš super Baylinerja za 1/3 denarja. Malo denarja malo muzike, vedno drži, za mene osebno so prave barke v 1. skupini, v 2. skupini pa bolj kante, tako kot je rekel adrian :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jul 28, 2010 10:54

Tudi merc bi deloval bolje, če bi se uporabljal vsak dan, ker pa stoji, kot si napisal, pa pride do raznih okvar,pa še to zelo poredko če je vzdrževan, kar vozi torpeda eno sezono, potem ga pa 2 pusti v morju brez da ga takneš, bomo videli, če bo še vedno tako kot pravis, in to ponovi v zaporedju 10 let in slej ko prej boš tudi tam kaj menjal.

1. skupino kot si napisal, nimajo butli, s tem se strinjam, pač pa jo imajo ljudje ki točno vedo zakaj čoln uporabljajo,in načeloma to ni za hiter dopust 3 tednov, ampak celoletno uporabo.
2. skupina pa je skupina, kjer smo ostali, in plovilo uporabljamo kot vikend,prevoz in zabavo.
in sploh ne vem kje ste sedaj našli, so pa ameriška plovila jajca ?
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Jul 28, 2010 13:02

Glede gorenja plovil, mislim da imajo sama plovila zelo malo pri tem. Ponavadi se pusti kakšen toaster prižgan, pa šporhet,.. sploh jih veliko pušča vse pod elektriko čez teden, ko jih ni na plovilu in nisem še slišal, da bi zagorelo na plovilu, nekaj kar je serijsko vgrajeno. Ponavadi zagorijo amatersko narejene inštalacije vseh možnih dodatkov.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Jul 29, 2010 13:55

Tex napisal/-a:Nema problema, po kater čamac gremo ?

A ne bi vsi skupaj raje pomagali novemu članu do izbire? Človek je že nakazal osnovne potrebe, sedaj bi bilo ZELO primerno, da mu po svojih močeh svetujemo.
Sung
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Sung » Če Jul 29, 2010 20:51

stojko napisal/-a:
Tex napisal/-a:Nema problema, po kater čamac gremo ?

A ne bi vsi skupaj raje pomagali novemu članu do izbire? Človek je že nakazal osnovne potrebe, sedaj bi bilo ZELO primerno, da mu po svojih močeh svetujemo.

Upam, da bo zdaj več predlogov glede čolnov ( če ve kdo za kakšen primeren čoln za mene mi prosim povejte ( 8-10m za 4 osebe, cena max. 30k € ) ). Hvala že vnaprej.
Lp, Sung
Sung
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Sung » Če Jul 29, 2010 21:40

Lp, Sung

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov